به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، مرتضي رحماني موحد پيش از ظهر امروز، 18 دی ماه با بيان اين مطلب در سومين نشست تخصصي منطقه اي گردشگري سلامت استان هاي شمال وشمالشرق كشور كه در مشهد مقدس برگزار شد، افزود: در كشور ظرفيت هاي بي نظريي داريم كه در حقيقت موهبت هاي الهي به شمار مي روند كه اين ظرفيت هاي بزرگ در حقيقت به ما امكان اين را مي دهد تا به برنامه ريزي صحيح به توسعه گردشگري كمك فراواني شود.
وي گفت: جاذبه هاي گردشگري، اماكن مقدس، ميراث معنوي مانند آثار دفاع مقدس، آثار تاريخي، ميراث فرهنگي و جاذبه هاي طبيعي در كنار ظرفيت هاي پزشكي در ايران باعث شده تا ضرورت برنامه ريزي براي توسعه گردشگري و تبديل ظرفيت هاي موجود به محصول و سپس تبديل محصول به خدمت فراهم شود.
رحماني موحد گفت: يكي از مهمترين ظرفيت ها در ايران گردشگري سلامت و يا همان توريسم درماني است چراكه حاذق بودن پزشكان ايراني در كنار تجربه، تخصص و قدرت بالاي آن ها در تشخيص و درمان بيماري ها باعث شده تا افراد بسيار زيادي براي درمان توسط پزشكان ايراني تمايل پيدا كنند.
وي اضافه كرد: تخصص بالاي پزشكان ايراني باعث شده است تا حتي در اروپا نيز اين تخصص و ارزش بالاي پزشكان زبانزد باشد و حتي بسياري از سياستمداران بزرگ اروپا خود را به تيغ جراحان و پزشكان ايراني بسپارند. وي در ادامه با بيان اينكه گردشگري يك فعاليت و مديريت فرابخشي است كه متشكل از اجزاء مختلفي است ادامه داد: ما در معاونت گردشگري با اين نگاه فرابخشي با دستگاه هاي مختلف جلسات بسيار زيادي برگزار كرديم كه در اين جلسات به آسيب شناسي مسايل گردشگري خصوصا تورسيم درماني و گردشگري سلامت پرداختيم كه ماحصل اين اين جلسات بسيار ارزشمند است.
معاون گردشگري كشور ادامه داد: آنچه كه ما به دنبال آن هستيم اين است كه تصدي گري بر عهده بخش خصوصي قرار گيرد كه اين موضوع منطبق بر سياست هاي اقتصاد مقاومتي است و با اين نگاه موضوعات مورد نظر را آسيب شناسي كرديم.
وي ادامه داد: بعد از سه ماه برگزاري جلسات با دستگاه هاي مختلف و آسيب شناسي هاي انجام شده حوزه گردشگري سلامت با حضور دستگاه هاي متولي از جمله وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، سازمان نظام پزشكي و ... به يك الگوي در همكاري رسيديم كه اين الگويك چتري مي تواند باشد كه افراد و دستگاه هاي مختلف را در يك جا جمع كند.
وي با بيان اينكه ماحصل اين جلسات باعث شد تا شواري راهبردي گردشگري سلامت يك كار بين دستگاهي را آغاز كند ادامه داد: شيوه نامه صدور گواهينامه فعاليت حرفه اي دفاتري كه در اين حوزه فعاليت مي كنند به تصويب اين شورا رسيد.
وي در ادامه صحبت هاي خود به تاريخچه برگزاري نشست هاي تخصصي منطقه اي گردشگري اشاره كرد و افزود: نشست اول در تبريز، نشست دوم در اهواز و اين نشست در مشهد برگزار شده و نشست چهارم نيز در تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/