شناسایی یک محوطه تاریخی 8هزار ساله در بهبهان

کاوش در شهر ارجان بهبهان از وجود یک محوطه تاریخی متعلق به هزاره ششم پیش از میلاد در این منطقه پرده برداشت که در اثر سیلاب از بین رفته است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، عباس مقدم سرپرست گروه باستان شناسی شهر باستانی ارجان با اعلام این خبر، کاوش در این منطقه را یک کاوش نجات بخشی دانست.

او افزود: سال گذشته بصورت آزمایشی یک بخش کوچکی از این شهر را کاوش کردیم و امسال در یک برنامه ریزی مدون می خواهیم یافته هایمان را گسترش دهیم.

به گفته مقدم،  این کاوش ها نشان داد این محوطه تاریخی در اثر وقوع یک سیلاب خراب شده و از بین رفته است و ساکنان اش  از اینجا مهاجرت کرده و درجای دیگری سکنی گزیده اند .

سرپرست گروه باستان شناسی  شهر ارجان با اشاره به مشخص نبودن محل استقرار ساکنان این محوطه تصریح کرد: حالا بعد از کشف این محوطه ثبت رخداد سیلاب که باعث متروک شدن این منطقه شده است برای ما اهمیت دارد .

این باستان شناس در گفت و گو با خبرنگار سایت پژوهشگاه (Richt.ir ) اظهار داشت : در واقع حفاری های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب باعث شده که ما بدانیم دراین منطقه یک محوطه باستانی وجود دارد.

او با اشاره به اجرای طرح نفتی حفر چاه  شرکت مناطق نفتی جنوب در سال 88 در شمال بهبهان افزود: البته پس از خاکبرداری یک بخش عظیمی از عرصه ارجان با اقدام اداره میراث فرهنگی خوزستان بخش مهمی از کار تعطیل شد.

به گفته او، نتیجه کاوش های به دست آمده در سال های گذشته از دفن بافت های باستانی در زیر رسوبات این محوطه حکایت می کند .

این باستان شناس در پایان خاطر نشان ساخت این مسئله ای است که تقریبا در جنوب غرب ایران و خصوصا در دشت های رسوبی با آن روبروییم بطوریکه  بسیاری از محوطه های تاریخی این محدوده زیر رسوبات دفن شده است .

انتهای پیام/

کد خبر 139310224