بعد از اتمام کارهای مطالعاتی بر روی اشیای تاریخی خوروین ،در صدد هستیم با انتقال بخشی از این اشیا شرایطی فراهم آوریم تا البرز هم از وجود آن ها بهره مند شود.
به گزارش میراث آریا(chtn)؛بعد از مراسم رونمایی که با حضور رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری برگزارشد،محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی در یک نشست خبری با بیان این مطلب اعلام کرد که برای حفاظت از اشیای خوروین جدیت بیشتری باید داشته باشیم.
وی در ادامه موزه ملی را موزه مادر نامید.
طالبیان در ادامه تاکید کرد که جنبه پژوهشی و علمی بقیه موزه ها نیز باید تقویت شود.
وی سپس به راه اندازی موزه های استانی اشاره کرد و گفت:احداث موزه خراسان در راستای همین سیاست است،قسمت اول آن قرار است راه اندازی شود ،به تدریج موزه تجهیز شده و بقیه این نشست محمدرضا کارگر مدیر کل موزههای کشور با اشاره به استرداد اشیای خوروین به ایران گفت:از نظر حجم و اهمیت ،مجموعه خوروین کاملا منحصر به فرد و متفاوت است.
وی عنوان کرد :جدا از ارزش های فرهنگی و تاریخی مجموعه خوروین که هدف و انگیزه ما برای بازگشت مجموعه خوروین بود؛ این رویداد ملی پیامد دیگری هم به دنبال داشت ،آن هم بسته شدن فضا برای کسانی است که به دنبال رفتارهای غیر فرهنگی و خروج غیرقانونی اشیای تاریخی هستند.
کارگر افزود:با استرداد اشیای تاریخی خوروین از بلژیک به ایران همه میدانند چنانچه آثاری به شکل قاچاق از کشور خارج شود ،جمهوری اسلامی ایران آن را به طور حتم به کشور بازمیگرداند ، حتی اگر نیم قرن طول بکشد.
وی با اشاره به این که استرداد اشیای خوروین یک اتفاق بزرگ است اظهار داشت: اطلاعات علمی راجع به محوطه خوروین در دست داریم ولی آثار همیشه بین مخاطب و فضای تاریخی ارتباط برقرار میکند و وقتی اشیا وارد موزه شود توده مردم از آن لذت خواهند برد.
مهناز گرجی مدیر موزه ملی هم در این نشست با بیان این که مستندات اشیا بازگردانده شده در سال 1340 مورد مطالعه قرار گرفت تصریح کرد: اشیا خوروین را وقتی به بلژیک بردند،به همان شکل در موزه دانشگاه حفظ و مهروموم شده باقی ماندند تا روزی که وارد سفارت ایرن در بلژیک شدند ،وقتی مجموعه اشیا باز شد مشخص شد درون همان پوشال هایی هستند که از ایران خارج شده است.
وی ادامه داد: با حفظ تمامی جزئیات و مستندات مطالعات اشیا خوروین را انجام خواهیم داد و پایه این مطالعات، تحقیقات قبلی خواهد بود، همچنین نشستی برای مطالعات تکمیلی این آثار برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/