به گزارش روابط عمومی استان اصفهان \"رضا نوری شادمهانی\"مدرس گردشگری در دومین کارگاه آموزشی، تخصصی گردشگری با عنوان «جایگاه و نقش گردشگری در توسعه اقتصادی منطقه کاشان» اظهار داشت: گردشگری در دهه های اخیر در جهان مطرح و پیشگامان این حوزه سعی در توسعه این صنعت و برنامه ریزی در این زمینه کرده اند.
عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان افزود: تفکر، تعمق، طراحی و برنامه ریزی در توسعه گردشگری معماری و فرهنگی بسیار مهم و تاثیر گذار است.
وی اظهار داشت: ایران با فقدان پژوهش در زمینه گردشگری معماری و نبود کتاب در این خصوص مواجه است.
وی گردشگری معماری را شمشیری دو لبه با آثار مثبت و منفی و همچنین درآمدزا، دانست و تاکید کرد: برای آثار تاریخی، متناسب با ویژگیهای هر اثر، آستانه تحمل وجود دارد که باید در این خصوص برنامه ریزی کنیم.
استاد برتر گردشگری کشور گفت: در میراث فرهنگی به گونه ای از گردشگری با عنوان «گردشگری سیاه» مواجه هستیم که در این نوع یک رویداد انسانی یا طبیعی اتفاق افتاده در یک منطقه مورد توجه گردشگر قرار می گیرد.
وی در ادامه سخنان خود از کاشان به عنوان یکی از تجلی گاه های معماری ایران یاد کرد و افزود: این شهر با وجود معماریهایی منحصربه فرد از جمله معماری دستکن زیرزمینی «اویی»، هم سطح با زمین همچون «فیض آباد»، بالاتر از سطح زمین مانند «سیلک» و معماری رجوع به آسمان همچون «چارتاقی نیاسر»، پکیج مناسبی از انواع معماری است.
\"ناصر مشهدی زاده\" مدیر اسبق پایگاه جهانی باغ های تاریخی ایران نیز در این همایش گفت: تجهیز مقصد گردشگری به معنای افزایش ضریب ماندگاری و توسعه این صنعت است.
وی بخشی از تجهیز مقصد را توزیع گردشگر در سطح و فصول مختلف برشمرد و افزود: اقتصاد به معنای سرعت گردش پول، اخلاق، گردشگر پذیری و نقشه راه است.
وی با اشاره به ورود یک آسیب جدی به گردشگری کاشان تاکید کرد: جامعه اقتصادی کاشان به گردشگر به عنوان مسافر عبوری نگاه می کند، این درحالی است که ارایه خدمات نامناسب، کالای نامرغوب و بی احترامی به گردشگر آسیب جدی به صنعت گردشگری این شهرستان است.
مشهدی زاده، کاشان را غنی ترین منطقه فرهنگی جهان عنوان کرد و گفت : ظرفیت های گردشگری این منطقه بسیار بالا و مطابق با اصفهان است، اما مدیریت ضوابط و مقررات برای رونق گردشگری مناسب نیست.
وی عدم ارایه آموزش های عمومی لازم در حوزه گردشگری، کمبود فارغ التحصیلان این رشته، عدم آشنایی رانندگان تاکسی با آثار تاریخی و عدم اجازه رشد و توسعه انجمن و نهادهای مردمی در این عرصه را از جمله ایرادهای وارده به حوزه گردشگری کاشان عنوان کرد.
مدیر اسبق پایگاه جهانی باغ های تاریخی ایران همچنین نبود گردشگری خلاق و خلاقیت در گردشگری را نیز آسیب جدی به این عرصه دانست و تاکید کرد: گردشگری کاشان نیاز به نقشه راه دارد.
دومین سمینار آموزشی، تخصصی گردشگری جایگاه و نقش گردشگری در توسعه اقتصادی منطقه کاشان با حضور کارشناسان میراث فرهنگی و شهرداران شهرهای شمال استان اصفهان و برخی از شهرهای استان همجوار در مجتمع فرهنگی، رفاهی و تفریحی «خورشید اردهال» برگزار شد.
انتهای پیام/