رونمایی از طرح جامع توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور

طرح جامع توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با حضور معاون صنایع دستی در استان فارس رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس،  بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی در همایش سراسری معاونین صنایع دستی کشور که در سالن مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس در شهر شیراز برگزار شد با بیان برخی کمبودها و نقاط ضعف در صنایع دستی گفت : آسیبی که به صنایع دستی در دهه اخیر وارد آمده بسیار کمر شکن بوده و باید با تلاش منسجم و فراگیر وضعیت را بهبود بخشیم . 

معاون صنایع دستی کشور یکی از مهم ترین معضلات صنایع دستی کشور را عدم وجود برنامه ریزی مدون و نداشتن برنامه راهبردی و مشخص دانست و افزود : برای برنامه ریزی و تصویری روشن برای صنایع دستی وجود نداشت که با تهیه طرح جامع توسعه صنایع دستی وهنرهای سنتی در سطح ستادی و ملی تلاش کردیم این مشکل برطرف شود .


 نامور مطلق گفت : این طرح ستادی و ملی است و از استان ها نیز خواسته شده تا طرح جامعی را تهیه و به معاونت صنایع دستی کشور ارائه کنند تا به یک طرح جامع و سرنوشت ساز برای صنایع دستی کشور برسیم که این اقدام باید برای هنرهای سنتی نیز انجام شود تا بر اساس آن بتوان برای صنایع دستی آینده نگری و آینده سازی کرد .

وی اضافه کرد : سند هویتی ما صنایع دستی است و اگر توانمندی های صنایع دستی بروز کند می تواند مشکلات این حوزه را حل کند و صنایع دستی ما امتیازات بی نظیری دارد که برخی از مدیران نسبت به آن کم توجه هستند . 

معاون صنایع دستی به ویژگی اشتغال زایی در حوزه صنایع دستی نیز اشاره کرد و گفت : برای ایجاد یک شغل 150 میلیون تومان هزینه نیاز است و این در حالی است که صنایع دستی به یک دهم این مبلغ جهت ایجاد اشتغال نیازمند است .

 نامور مطلق همچنین به ظرفیت بی نظیر صنایع دستی ایران در دنیا اشاره کرد و گفت : ما جزء کشورهای اول جهان در صنایع دستی هستیم و کشورهایی مانند چین و هند علی رغم وسعت و جمعیت بیشتر از ما ضعیف ترند اما در موضوع صادرات صنایع دستی بسیار ضعیف هستیم .

 وی به ظرفیت های استان فارس اشاره کرد و گفت : استان فارس با توانمندی و بضاعت هایی که دارد یک کشور به حساب می آید و امیدواریم که وضعیت صنایع دستی استان بهبود پیدا کند .

وی به اختصاص 40 میلیارد تومان برای بخش بازرگانی اشاره کرد و گفت : دولت با تمام مشکلاتی که پیش رو داشته به این حوزه توجه نموده و 50 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار تولید کنندگان قرار گرفت که امیدواریم این رقم امسال به 150تومان برسد . 

نامور مطلق صنایع دستی را یک صنایع خانوادگی ، کشوری و قرآنی دانست و با اشاره به بحث هویت بخشی صنایع دستی گفت : در قرآن واژه هایی وجود دارد که با صنایع دستی ارتباط دارد . 

همچنین در این مراسم مصیب امیری مدیر کل میراث فرهنگی استان فارس گفت : رشته های منسوخ شده استان فارس 6 رشته است که با تلاش و برنامه ریزی این اداره کل هم اکنون 8 رشته فراموش شده در فارس احیاء شده است . 

امیری همچنین تعداد کارگاه های تولید فعال صنایع دستی را در استان35 فقره دانست  و از فعالیت 2 باب خانه صنایع دستی فعال در این استان خبر داد .

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود : هم اکنون تعداد 200 هزار نفر صنعتگر صنایع دستی در فارس مشغول به فعالیت هستند  و 37 هنرمند استان تحت پوشش بیمه ای قرار گرفته اند . 

این مقام مسئول در خصوص تعداد مجوز های صادر شده مشاغل خانگی در استان فارس گفت : 6 هزار فقره مجوز مشاغل خانگی صادر شده و میزان تسهیلات پرداخت شده به هنرمندان صنایع دستی 400 میلیارد ریال است. 

امیری در ادامه به فعالیت تشکل غیر دولتی فعال در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: 25تعاونی فعال در حوزه صنایع دستی در استان فعالیت دارند . 

وی به دریافت 79 نشان ملی و مهر اصالت یونسکو برای محصولات صنایع دستی فارس نیز اشاره کرد و افزود : 18 رشته صنایع دستی در استان فارس مستند نگاری و مستند سازی شده اند و به منظور معرفی هرچه بیشتر صنایع دستی استان تا کنون  در 30 نقطه شهر و میادین شهری ماکت و نمادهای صنایع دستی ساخته و نصب شده است . 

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود : در سال 1393 تعداد 1826 نفر در کلاس های آموزش عمومی صنایع دستی فارس شرکت کرده اند و انعقاد 6 تفاهم نامه آموزشی ، برگزاری 20 نمایشگاه صنایع دستی ، 49 بازارچه موقت نوروزی و تابستانی عرضه و فروش صنایع دستی ، حضور در 16 نمایشگاه سراسری و 5 نمایشگاه بین المللی ، صدور 1024 فقره کارت شناسایی برای صنعتگران صنایع دستی ، 75 پروانه تولید کارگاهی و ایجاد 3756 فرصت شغلی جدید ار مهم ترین اقدامات در طی سال 93 در حوزه صنایع دستی فارس بوده است .

در ادامه این جلسه معاون برنامه ریزی استانداری فارس نیز به نقش ویژه صنایع دستی در اقنتصاد و اهمیت این مقوله اشاره کرد و گفت :سرمایه اندک ، بهره وری بالا و ایجاد اشتغال از ویژگی های مهم صنایع دستی است . 

تاجگردون به نقش مهم قشر عظیم زنان در صنایع دستی نیز اشاره کرد و افزود : مواد اولیه در تولید صنایع دستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در بحث جایگزینی صادرات نفتی نقش صنایع دستی بسیار مهم است . 

معاون استاندار  فارس با اشاره به فعالیت 20 هزار صنعتگر صنایع دستی در فارس گفت : باید در قالب تشکیل تعاونی ها شرایط ویژه ای برای ایجاد اشتغال فراهم شود .

تاجگردون به سهم ارزش گذاری 5/4 میلیارد دلاری در این حوزه اشاره کرد و گفت باید این سهم در استان افزایش یابد .

وی نقش بازاریابی و تبلیغات را در عرضه و معرفی صنایع دستی مهم ارزیابی کرد و گفت : آموزش ، بیمه هنرمندان ، ایجاد بازار و نمایشگاه های صنایع دستی در داخل و خارج از کشور و اطلاع رسانی و معرفی رشته های صنایع دستی برای عموم از مهم ترین اقداماتی است که باید برای رونق و توسعه صنایع دستی انجام شود . 

رونمایی از دریافت نشان ملی جغرافیایی  وگواهی ثبت بین المللی منبت آباده ، رونمایی از بزرگ ترین میز خاتم اثرغلامعلی اطمینان  هنرمند شیرازی و رونمایی از کتاب برنامه توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی تالیف دکتر بهمن نامور مطلق و تجلیل از پیشکسوتان و صنعتگران دریافت کنند نشان ملی مرغوبیت کالاهای صنایع دستی از یونسکوب رنامه پایانی این همایش بود . 

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139311022