مسئله توسعه در حفاظت از محوطه های میراث جهانی مهم است اما توسعه باید به شکل متوازن صورت گیرد و در این میان اصالت آثار به خطر نیفتد.
به گزارش میراث آریا(chtn) محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی در نشست تخصصی پایگاه میراث جهانی بیستون که صبح امروز 13 بهمن ماه با حضور اساتید برجسته باستانشناسی برگزار شد، گفت: پایگاههای میراث ملی و جهانی، قلههای فرهنگی کشور ما هستند که باید از آنها حفاظت کرد.
وی با بیان اینکه قرار گرفتن یک اثر تاریخی در فهرست میراث جهانی کافی نیست و روح کنوانسیون یونسکو بر یافتن حقیقت آثار تاکید دارد، ادامه داد: کشورها باید به روح کنوانسیون یونسکو آگاه باشند و در محوطه های تاریخی کنکاش و کاوش کنند.
معاون میراث فرهنگی ادامه داد: در یک دورهای که دوره مدرن بود حفاظت از آثار تاریخی به فراموشی سپرده شد اما در دوره فعلی پرستاری از سرزمین و به ویژه آثار تاریخی در راس امور قرار گرفته است.
طالبیان افزود: نخبگان به این فکر افتاده اند که ارزش های فرهنگی و تاریخی را حفظ کنند.
وی در ادامه با اشاره به محوطهای است که منظر فرهنگی ویژه و خاصی دارد، یادآور شد: در این محوطه تاریخی کوه، غار، دشت طبیعی و بسیاری از عوامل طبیعی و فرهنگی وجود دارد که باید با هم مورد حفاظت قرار گیرد و همچنین منافع جامعه باید در این امر مورد توجه قرار گیرد.
معاون میراث فرهنگی در ادامه به موضوع هیات امنایی کردن بیستون اشاره کرد و گفت: مسئله توسعه در حفاظت از محوطه های میراث جهانی مهم است اما توسعه باید به شکل متوازن صورت گیرد و در این میان اصالت آثار به خطر نیفتد.
طالبیان با بیان اینکه در سالهای اخیر در سطح ملی اقدامات خوبی برای پایگاههاتاکید کرد: در حال حاضر 17 اثر ثبت جهانی شده در کشور داریم و دو پرونده مهم هم برای اجلاس سال جاری یونسکو ارسال شده است.
معاون میراث فرهنگی تصریح کرد: دو پرونده مهم یکی با موضوع میراث طبیعی، بیابان لوت که به عنوان اولین پرونده میراث طبیعی از ایران معرفی شده است و پرونده دوم 11 قنات زنده کشور، برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده است.
طالبیان با تاکید بر این را باید به جهانیان معرفی کنیم، تصریح کرد: هدف از ثبت آثار در فهرست میراث جهانی پی بردن به حقیقت آثار است.
انتهای پیام/