در راستای استقلال سیاسی و نظامی به موفقیت‌های خوبی رسیدیم

یکی از مهمترین شعارهای ما در انقلاب اسلامی، استقلال بود و در راستای استقلال سیاسی و نظامی طی سه دهه گذشته به موفقیت‌های خوبی رسیدیم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کرمان؛بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع دستی روز دوشنبه 13بهمن ماه در آیین افتتاحیه هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان کرمان با گرامیداشت ایا‌م‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: یکی از راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی، فعالیت بیشتر در حوزه صنایع دستی و فرش است.

وی خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین عنصر صنایع دستی، هویت‌زایی آنها است، علاوه بر آن برای ایجاد برخی از مشاغل صنایع دستی کمتر از 10 میلیون تومان سرمایه لازم داریم.

نامور مطلق تصریح کرد: صنایع دستی ارز‌آور است و می‌تواند جایگزین خوبی برای نفت باشد، اگر دولت به دنبال راهکار جدی در حوزه خروج از بحران تک‌ محصولی است و می خواهد موضوع اشتغال را د حل کند، صنایع دستی راهکار مناسبی است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه تحریم‌های ناعادلانه به ما فشار وارد می‌کند، اما در زمینه صادرات صنایع دستی وضعیت خوبی داشتیم و شاهد رشد 31 درصدی صادرات آنها هستیم.

نامورمطلق افزود: از نظر اشتغال حوزه صنایع دستی از سقوط کارگاه‌ها جلوگیری و آنها را تثبیت کردیم و حدود 20 درصد رشد داریم.

معاون صنایع دستی اظهار داشت: امیدواریم با رفع تحریم‌ها وارد یک بازار رقابتی عادلانه با کشورهایی همچون چین، هند، پاکستان و تایلند باشیم.

وی در مورد موقعیت صنایع دستی استان کرمان بیان داشت: کرمان ظرفیت‌های بالایی در این حوزه دارد، اما در بخش کارگاه‌ها کمتر از یک درصد افزایش داشته است.

نامورمطلق افزود: در جذب اعتبارات نیز کرمان میزان جذب پایینی داشته است در صورتی که توانایی بیش از این را دارد.

وی تصریح کرد: گلیم شیریکی‌‌پیچ سیرجان در سال گذشته 60 هزار دلار و امسال 15 هزار دلار صادرات داشته است .

نامورمطلق عنوان کرد: انتظار ما این است که کرمان به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری کشور جایگاه خود را پیدا کند و بتوانیم صادرکنندگان صنایع دستی کرمان را در کشور و دنیا بشناسیم.

وی گفت: استان کرمان سرمایه انسانی بسیار خوبی دارد که باید از آن استفاده کند.

صنایع دستی از افتخارات یک کشور محسوب می‌شود

محمدعلی توحیدی فرماندار کرمان نیز اظهار داشت: صنایع دستی از افتخارات یک کشور و ملت محسوب می‌شود و هنرمندان این عرصه صنعتی بی‌بدیل و بی‌رقیب را با ذوق و سلیقه خود ارائه می‌دهند.

وی افزود: صنایع دستی، آداب و رسوم و پیام‌های فرهنگی هر منطقه را به نسل‌های آینده منتقل می‌کند و از جمله صنایع ملی و غیروابسته است.

توحیدی با بیان اینکه صنایع دستی قابلیت ایجاد و توسعه در مناطق شهری، روستایی و عشایری را دارد، عنوان کرد: صنایع با حداقل امکانات و هزینه اجرا می‌شود و ارزش‌افزوده بالایی نیز دارد.

فرماندار کرمان با تاکید بر حمایت‌های دولتی از سرمایه‌گذاری، تولید و فروش صنایع دستی خاطرنشان کرد: صنایع دستی آثار مخرب زیست محیطی ندارند و مکمل اقتصاد خانواده نیز هست.

وی اظهار داشت: فرش کرمان از پشتوانه تاریخی خوبی برخوردار است و باید از این فرصت و استعداد استفاده کرد.

مصطفی زریسفی معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان‌ اظهار داشت: صنایع دستی به عنوان بنگاه‌های کوچک زودبازده اقتصادی تلقی می‌شوند که نیاز به سرمایه‌گذاری چندانی ندارند.

وی افزود: صنایع دستی بازدهی سریعی دارند و با حداقل نیاز مهارتی، ارزش افزوده بیش از 80 درصد دارند.

زریسفی عنوان کرد: گلیم شیریکی‌پیچ در استان کرمان به طور خاص در شهرستان‌های سیرجان و بافت در مناطق ایلی و عشایری تولید می‌شود و جزو صنایع دستی برتر کشور و دنیا است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان‌ خاطرنشان کرد: میزان تولید این گلیم در استان کرمان 30 هزار مترمربع است و 15 هزار نفر اشتغالزایی دارد.

وی گفت: میزان مصرف گلیم شیریکی‌پیچ، پنج درصد در کرمان، 25 درصد ملی و 70 درصد صادراتی است و به کشورهای ایتالیا، آلمان، سنگاپور و ترکیه فرستاده می‌شود.

زریسفی عنوان کرد: صادرات گلیم از استان کرمان صفر است و خریداران تهران و فارس آن را به ترکیه صادر کرده و از آنجا به اسم ترکیه به دیگر نقاط صادر می‌شود.

وی بیان داشت: استان کرمان طی یک سال گذشته یک میلیارد و 102 میلیون دلار صادرات داشته که رشد 58 درصدی نسبت به سال‌های قبل را نشان می‌دهد.

زریسفی ادامه داد: در 10 ماهه امسال سرعت رشد صادرات بالاتر بوده و از 268 هزار تن در سال گذشته به 327 هزار تن افزایش یافته است.

هشتمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان کرمان 13 تا 17 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی جنوب شرق دایر است.

حضور هنرمندان کرمانی در 30 غرفه

غلامرضا فرخی سرپرست معاونت صنایع دستی‌ استان کرمان در این مراسم اظهار داشت: این نمایشگاه شامل 120 غرفه است و تا 17 بهمن ماه ادامه داردد.

وی افزود: هنرمندان کرمانی در 30 غرفه و هنرمندان سایر استان‌ها در 90 غرفه، متنوع‌ترین رشته‌های صنایع دستی را در معرض نمایش قرار داده‌اند.

فرخی عنوان کرد: استان کرمان 180 هزار هنرمند و صنعت‌گر در زمینه‌ بافت‌های داری، مس‌گری، تراش سنگ‌های قیمتی و ... دارد و 12 هزار صنعتگر نیز تاکنون زیرپوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

سرپرست معاونت صنایع دستی‌ کرمان گفت: سومین همایش ملی گلیم شیریکی پیچ نیز در حال برگزاری است که به بررسی علمی زیباسازی، علل رکود و رشد، بازار داخلی و خارجی این هنر می‌پردازد.

وی خاطرنشان کرد: هنرمندان ما در چند غرفه به ارائه آثار خود در پاسخ به اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) پرداخته‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر 1393111335