سيستان و بلوچستان را داراي ظرفيت هاي متعددي در زمينه فرهنگي و گردشگري است که ميتواند با تعامل با سايه دستگاهها در ايجاد اشتغال و رشد و اعتلاء استان نقش آفرين باشد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري استان اسداله درويش اميري معاون امور حقوقي ، مجلس و استانهاي سازمان به همراه سیدمحسن دلبري مدير کل امور استانهاي سازمان در مراسم توديع و معارفه سرپرست سابق و مدير کل جديد اين اداره کل شرکت کردند.
معاون امور حقوقی، مجلس و استانهای سازمان تبريک ايام ا... دهه مبارک فجر به نقش حساس ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري در توسعه همه جانبه و پايدار کشور اشاره کرد.
درويش اميري با تشکر از علما و روحانيون معزز، مسئولين و مدعوين شرکت کننده در اين مراسم خدمات چند ماهه سرپرست اسبق اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان را ارج و در معارفه مشتاق گوهري مدير کل جديد اين اداره کل ، وی را فردي ساعي و عالم به مباحث تخصصي حوزه هاي سه گانه سازمان معرفي کرد.
وی استان سيستان و بلوچستان را داراي ظرفيت هاي متعددي در زمينه فرهنگي و گردشگري دانست که مي تواند با تعامل با سايه دستگاهها در ايجاد اشتغال و رشد و اعتلاء استان نقش آفرين باشد.
معاون امور حقوقي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مجلس و استان ها با اشاره به آثار تاريخي و باستاني سيستان و بلوچستان، گفت: پارسال از اين استان، شهر سوخته سيستان با قدمت 5 هزار ساله به ثبت جهاني رسيد و تنها کشوري هستيم که بيش از 20 پرونده در دست بررسي براي ثبت جهاني در سازمان يونسکو را دارا مي باشيم.«درويش اميري»، اظهار کرد: تاکنون 4 اثر متعلق به سيستان و بلوچستان شامل سفال کلپورگان، خامه دوزي و سوزن دوزي در سازمان يونسکو به ثبت رسيده است.
وي ادامه داد: از 359اثر صنايع دستي شناخته شده در کشور، 29اثر مربوط به سيستان و بلوچستان است.
وي بيان کرد: در حال حاضر، بخش گردشگري به عنوان سومين صنعت بزرگ درآمدي کشور مطرح است که متاسفانه، تاکنون از تمام ظرفيت هاي آن در ايران به خوبي استفاده نشده است.
درویش امیری تصريح کرد: اغلب کشورهايي که امروز از نعمت داشتن نفت و گاز محروم هستند، از طريق صنايع گردشگري، درآمدهاي هنگفتي را به دست مي آورند و سهم کشور ما در اين بخش، بسيار ناچيز بوده و براين اساس، مي طلبد با تلاش فراوان، اين صنعت پردرآمد را به جايگاه واقعي اش برسانيم.
معاون امور حقوقی سازمان گفت: درحال حاضر تعداد زيادي از گردشگران خارجي به ايران سفر ميکنند تا تاريخ و تمدن ما را تماشا کنند که نمونه آن حضور و بازديد بيش از 450 هزار گردشگر خارجي از سال گذشته تاکنون فقط از مناطق کويري کشور است و اينها سرمايه کشور به شمار مي روند.
وي در ادامه گفت: در حال حاضر، ما 32 هزار اثر ثبت شده ملي در بخش ميراث فرهنگي داريم که بسياري از آنها هنوز ناشناخته باقيمانده است.
شايان ذکر است: در پايان اين جلسه با اهداء لوح سپاس از زحمات «عليرضا شه بخش»، سرپرست اين اداره کل تقدير شد و حکم انتصاب دکتر « کامبيز مشتاق گوهري» نيز به وي اعطاء شد.
کامبیز مشتاق گوهری عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان بوده و دارای دو مدرک دکترا معماری و دکترا جغرافیا و برنامه ریزی شهری است و 12 سال پیش نیز به عنوان مدیر کل ایرانگردی و جهانگردی استان سیستان و بلوچستان انجام وظیفه می کرده است.
انتهای پیام/