يک گورستان باستاني در حومه بجنورد کشف و بر اساس آن شواهدي پيدا شد که نشان مي دهد دشت بجنورد 4 هزار و 200 سال پيش مورد استقرار قرار گرفته و جمعيت هاي باستاني در آن جا وجود داشته اند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگریخراسان شمالی؛ علی اکبر وحدتی معاون ميراث فرهنگي استان ، با اعلام این خبر گفت: در عمليات عمراني که از سوي نيروي انتظامي در شمال شرق بجنورد و در مجتمع پرديس (تپه عشق ) انجام گرفته است، اين گورستان باستاني کشف شد که کشف آن، ارتباط فرهنگي عميق ميان شمال و جنوب کپه داغ را از 4 هزار و 200 سال پيش تأييد مي کند.
معاون میراث فرهنگی خراسان شمالی ادامه داد: از آن جايي که شواهد موجود به 4 هزار و 200 سال پيش برميگردد، صحبت هاي باستان شناسان روس را که مدت ها قبل شواهد مشابهي را در آسياي ميانه و به طور خاص در تپه گنور پيداکرده بودند تأييد مي کند و نشان مي دهد که ريشه هاي دين زرتشت را بايد پيش از تاريخي که به صورت سنتي به آن نسبت مي دهند جست و جو کرد.
وي خاطرنشان کرد: هر چند پژوهشگران و باستان شناسان، سابقه استقرار در دشت بجنورد را به دوره اسلامي نسبت مي دهند اما شواهد به دست آمده نشان مي دهد که بجنورد از 4 هزار و 200 سال پيش مسکوني بوده است و در اين منطقه ريشه هاي حضور اقوام ايراني را مي توان ديد.
وحدتی ادامه داد: در اين منطقه، شواهد بسيار نزديکي از ارتباط بين جنوب و شمال کپه داغ(سرزمين کنوني خراسان شمالي و ترکمنستان) در بعد ميراث ملموس و ناملموس مشهود است که نشان مي دهد پيوندهاي فرهنگي عميقي از 4 هزار سال پيش بين اين مناطق وجود داشته است.
معاون ميراث فرهنگي خراسان شمالی افزود: اين شواهد به دست آمده يک بار ديگر بر پيوندهاي قوي فرهنگي در 2 بعد ملموس و ناملموس خراسان شمالي و ترکمنستان که زماني هر 2 بخشي از پيکره خراسان بودند صحه مي گذارد.
وحدتي بيان کرد: با تعامل بين 2 دستگاه، امکان کاوش به شکل گسترده فراهم مي شود تا بتوانيم شواهد باقي مانده از گورستان باستاني 4 هزار ساله در حومه بجنورد را شناسايي و معرفي کنيم.
انتهای پیام/