معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: استان آذربایجان غربی از نظر صنعت گردشگری و توجه به زیرساختهای آن پایین تر از سطح انتظار بوده و نیازمند توجه جدی است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي، دكتر سعيد شيركوند ، صبح امروز در جلسه اي با حضور قربانعلي سعادت استاندار ، جليل جباري مديركل ميراث فرهنگي و سرمايه گذاران استان، با بيان اين مطلب اظهار داشت: استان آذربايجان غربي بخاطر مزيتهاي بالايي كه در حوزه گردشگري دارد مي تواند به يكي از قطبهاي گردشگري كشور تبديل شود.
وی با اشاره به پتانسيل هاي بالاي تاريخي و طبيعي استان، بيان داشت: خوشبختانه مسئولان استاني از سرمايه گذاري در حوزه هاي گردشگري حمايت مي كنند و اين نقطه قوتی برای فعالیت سرمایه گذاران است.
شیرکوند با اشاره به مشكلات منابع درآمدی و بودجه کشور گفت: نباید انتظار داشت که از طریق بودجه عمومی کشور زیرساخت هایی برای استان در بخش گردشگری ایجاد شود چون تکیه گاه این بودجه بر نفت است و کاهش قیمت نفت نیز موجب کاهش بودجه می شود.
وي افزود: سرمایه گذاران باید منابع خود را وارد عرصه کنند و دولت نیز باید منابع غیرمادی خود را ارائه کند تا سرمایه گذاران خسته و مایوس نشوند.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران این بخش گفت: پروژه های بالای 60 تا 70درصد پیشرفت فیزیکی در استان که تاکنون تسهیلات اخذ نکرده اند، تا اواخر بهمن ماه از طریق اداره کل میراث فرهنگی، سنایع دستی و گردشگری استان و یا بانک های عامل به صندوق توسعه ملی جهت دریافت تسهیلات معرفی شوند.
استاندار آذربايجان غربي نيز در اين جلسه اظهار داشت: وجود جاذبه هاي طبيعي و آثار تاريخي برجسته اي چون تخت سليمان و قره كليسا در استان، آذربايجان غربي را به يكي از استان هاي منحصر به فرد در حوزه گردشگري تبديل كرده ، اما متاسفانه بدليل عدم سرمايه گذاري و فقدان زيرساخت هاي لازم، صنعت توريسم آنطور كه بايد و شايد جايگاه واقعي خود را در اين استان بدست نياورده است.
قربانعلي سعادت به مشكلات پيش روي طرح هاي گردشگري استان نيز اشاره كرد و گفت: عدم توان مالي براي تامين سرمايه در گردش و مشكل معوقات بانكي از جمله مهمترين مشكلاتي است كه گريبانگير واحدهاي توليدي و صنعتي و طرحهاي مربوط به بخش هاي مختلف از جمله بخش گردشگري استان شده است.
وي با تاكيد بر لزوم تقويت بدنه كارشناسي سيستم بانكي و تسهيل شرايط ارائه تسهيلات به طرحهاي اقتصادي، ادامه داد: متاسفانه گاهي شاهد بودهايم كه پرونده يك طرح اقتصادي متقاضي دريافت تسهيلات، بارها و بارها بين بانك عامل و صندوق توسعه ملي دست به دست شده و در نهايت هم مورد تاييد قرار نگرفته است؛ لذا انتظار داريم اينگونه مشكلات برطرف شود و منابع مالي در اسرع وقت در اختيار واحدها و متقاضيان قرار گيرد.
سعادت از شناسايي بيش از 800 واحد توليدي و صنعتي راكد در استان كه قابليت بازگشت به چرخه فعاليت را دارند خبر داد و گفت: با تزريق 500 الي 600 ميليارد تومان منابع مالي مي توان اين تعداد واحد صنعتي راكد را كه توانايي بكارگيري 18 هزار نيروي كار را دارند به چرخه فعاليت بازگرداند.
وي افزود: صندوق توسعه ملي براي طرح هاي مربوط به بخشهاي كشاورزي، صنعت و گردشگري 8 استان كمتر توسعه يافته كشور كه آذربايجان غربي نيز جزو آنهاست، مبلغ 600 ميليارد تومان تسهيلات پيش بيني كرده است.
وي ادامه داد: تسهیلات صندوق توسعه ملي برای اين 8 استان در بخش ریالی 4 درصد و در بخش ارزی 2 درصد زیر نرخ بهره بانکی پرداخت می شود که این تسهیلات می تواند در رونق اقتصادی استان موثر باشد.
سعادت منطقه آزاد ماكو را يكي از فرصت هاي بي نظير سرمايهگذاري در استان برشمرد و گفت: منطقه آزاد ماكو مستعد پيشرفت و توسعه در بخش هاي مختلف از جمله بخش گردشگري است و از سرمايه گذاراني كه علاقمند به حضور و فعاليت در اين منطقه هستند، استقبال و حمايت ميكنيم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: آذربایجان غربی دارای ظرفیتهای فراوانی در بخش گردشگری است ولی سرمایه گذاران این حوزه نیز دارای مشکلات عدیده ای هستند و انتظار داریم مسوولان توجه بیشتری به این موضوع و رفع مشکلات این بخش مهم داشته باشند.
جلیل جباری افزود: وجود سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی ماکو، وجود سرمایه گذاران متعصب و علاقه مند به سرمایه گذاری در حوزه گردشگری آذربایجان غربی، دارا بودن اشتراکات فرهنگی با کشورهای همجوار به همراه وجود جاذبه های متنوع تاریخی و طبیعی فراوان تاثیر مهمی در جذب و حضور گردشگران در این استان دارد.
وی اظهار کرد: همچنین ایجاد 9 کمپینگ گردشگری در استان از جمله کمپینگ های گردشگری در ماکو و تکاب در پایگاههای جهانی تخت سلیمان تکاب و قره کلیسا بسطام و غار سهولان بیانگر ظرفیتهای فراوان استان در این حوزه است.
جباری گفت: در اواخر دی ماه 93 حدود 40 مورد متقاضی سرمایه گذاری در استان در زمینه های مختلف ایجاد هتلها و مناطق تفریحی و گردشگری و مجتمعهای گردشگری دریافت شده و هتلهایی در مناطق مختلف آذربایجان غربی با چهار هزار میلیارد ریال در حال احداث هستند.
وی با اشاره به مشکلات حوزه گردشگری استان اضافه کرد: ضرورت هماهنگی و همکاری دستگاههای اجرای در بحث واگذاری اراضی به مناطق نمونه گردشگری و کافی نبودن تسهیلات در مقایسه با سایر استانها، عدم اجرای تعهدهای برخی از دستگاههای اجرایی که طبق مصوبات هیات وزیران باید زیرساختها و آب و برق مناطق را تامین کنند و لزوم توجه بیشتر به این زیر ساختها از مشکلات این بخش در استان است.
جباری با بیان اینکه بخش گردشگری به عنوان حوزه مهم در توسعه پایه ای استان مطرح است گفت: توسعه حمل و نقل ریلی و هوایی می تواند نقش مهمی در گسترش روابط با سایر استانها و سایر مناطق کشور و کشورهای همسایه به عنوان ضروری ترین زیرساخت در این حوزه مطرح است.
در ادامه اين جلسه، سرمايه گذاران حوزه گردشگري استان مسائل و مشكلات خود را با استاندار آذربايجان غربي و معاون برنامه ريزي و سرمايه گذاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در ميان گذاشتند.
انتهای پیام/