معاون صنایع دستی در سفری دو روزه به استان کرمانشاه ضمن افتتاح چند نمایشگاه دائمی صنایع دستی با تعدادی از مسئولین استان نیز دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، بهمن نامور مطلق روز 21 بهمن ماه در سفری به استان کرمانشاه علاوه بر افتتاح نمایشگاه دائمی صنایع دستی در تکیه معاون الملک، افتتاح خانه هنرمندان صنایع دستی و نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی، با نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کرمانشاه دیدار و گفتگو کرد.
وی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی در شبکه محلی زاگرس با آیت الله مصطفی علما امام جمعه کرمانشاه و نماینده ولی فقیه در استان گفتگو کرد.
آیت الله علما در این نشست با تاکید بر اهمیت صنایع دستی در حفظ اصالت بومی و محلی و اشتغالزایی ارزان و تقویت اقتصاد خانواده، اظهار داشت: باید با تعیین قیمت مناسب، کیفیت بالا و تبیغات گسترده در راستای توسعه این صنعت گام برداشت.
وی با اشاره به تحریم های موجود، گفت: نباید نگاه ما صرفا به خارج باشد و چه تحریم ها برداشته شود و چه برداشته نشود باید ما اقتصاد داخلی خود را تقویت نماییم.
امام جمعه کرمانشاه مدیریت در امور و رونق بخشیدن به فضای اقتصادی را راهکار برون رفت از مشکلات دانست و گفت: صنایع دستی استان کرمانشاه این توانایی را دارد که با سرمایه گزاری مناسب، ضمن ایجاد اشتغال ارزان برای جوانان و خانواده ها، با تکیه بر نسخه اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری باعث رونق اقتصادی شود.
بهمن نامور مطلق نیز با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری راه برون رفت از شرایط اقتصادی کنونی است گفت: به طور میانگین برای ایجاد هر شغل صنعتی رقمی در حدود 800 میلیون تومان سرمایه گزاری نیاز است، در حالی که در صنایع دستی می توان با 10 میلیون تومان برای افراد ایجاد شغل کرد.
وی با بیان اینکه صنایع دستی از ظرفیت های بی نظیری برخوردار است، گفت: یکی از دلایل عدم موفقیت صنایع دستی در بعضی بخش ها نبود گفتمان مناسب و استقبال کم مردم در مصرف این تولیدات است.
نامور مطلق گفتمان سازی و تشویق مردم برای تغییر سبک زندگی را از جمله عوامل افزایش فروش صنایع دستی عنوان کرد و گفت: متاسفانه صنایع دستی ما هنوز جایگاه واقعی را در میان خانواده های ایرانی نیافته است، برای مثال در شهر مشهد مقدس گردش مالی سوغات فروشی 500 میلیارد تومان است که سهم صنایع دستی ایران کمتر از 5 درصد است.
وی در خاتمه به نقش علما در تبلیغ صنایع دستی اشاره کرد و گفت: مراجع و علما می توانند با تذکر و تبلیغ نقش تاثیرگذاری در تشویق مردم به استفاده از کالاهای تولید صنایع دستی داشته باشند.
افتتاح فروشگاه دائمی صنایع دستی در تکیه معاون الملک
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در سفر خود به استان کرمانشاه چهار پروژه صنایع دستی کرمانشاه را از جمله فروشگاه بزرگ صنایع دستی در خیابان فرهنگیان شهر کرمانشاه، فروشگاه و نمایشگاه دائمی صنایع دستی در تکیه معاون الملک، خانه هنرمندان صنایع دستی استان و نمایشگاه فصلی صنایع دستی در محل موزه صنایع دستی استان را افتتاح کرد.
بهمن نامور مطلق در حاشیه افتتاح نمایشگاه دائمی صنایع دستی کرمانشاه در محل تکیه معاونالملک در جمع خبرنگاران اظهارکرد: در سال 93 موفق شدیم 100 میلیارد تومان منابع مالی در جهت حمایت از هنرمندان کشور جذب کنیم و بنا داریم که این عدد را در سال 94 به 200 میلیارد تومان برسانیم.
وی ادامه داد: از مجموع این 100 میلیارد تومان حدود 50 میلیارد تومان را به حوزه تولید صنایع دستی اختصاص دادهایم که در این رابطه تفاهم نامه ای را با صندوق مهر امام رضا (ع) متعقد کردهایم که بتواند تسهیلات بانکی مناسبی را در اختیار هنرمندان قرار دهند.
نامور مطلق خاطرنشان کرد: یکی از اصلیترین مشکلات حوزه صنایع دستی کشور این است که قیمت تمام شده تولیدات سنتی بالاست که هنرمندان میتوانند با دریافت این تسهیلات بانکی مناسب به نوعی قیمت تمام شده تولیدات خود را کاهش دهند.
معاون صنایع دستی گفت: بخش دیگری از تسهیلات ما که نزدیک به 40 میلیارد تومان است راه به بخش صادرات صنایع دستی اختصاص دادهایم.
وی تاکید کرد: این تسهیلات را به بازرگانان داخلی و خارجی اختصاص خواهیم داد که بتوانند در زمینه فروش صنایع دستی که یکی از مشکلات این حوزه در کشور است، فعالتر شوند.
نامور مطلق اظهارکرد: همچنین امسال مبلغی نزدیک به هشت میلیارد تومان نیز به استانها اختصاص دادهایم تا بتوانند زیرساختهای خود را در این حوزه بهبود بخشند که این کار در کرمانشاه هم صورت گرفته است.
معاون صنایع دستی گفت: استانکرمانشاه هنرمندان و رشتههای ناب صنایعدستی قابل توجهی دارد که بسیاری از آنها ثبت ملی شده و حتی برخی از آنها نیز شرایط ثبت جهانی شدن را هم دارند.
وی تاکید کرد: گیوه کرمانشاهی یکی از رشتههای صنایع دستی کشور است که قابلیت جهانی شدن را دارد.
نامور مطلق در خصوص رشتههای منسوخشده صنایعدستی، گفت: در طول تاریخ و در هر دههای، رشتههایی از صنایعدستی منسوخ شدهاند و یکسری رشتههای جدید جایگزین آنها شده و این یک امر طبیعی است. امروزه نیز رشته هایی که جدیدا به صنایع دستی کشور اضافه شده از تعداد رشتههای منسوخ شده نیز بیشتر هستند.
معاون صنایع دستی افزود: در این بین برخی از رشتههای صنایع دستی هستند که بخشی از هویت ما به شمار می آیند و ما باید آنها را حفظ و احیاء کنیم و یا اینکه آنها را به ثبت ملی برسانیم که ویژگیهای آنان برای آیندگان ثبت شده باقی بماند.
وی در ادامه در خصوص میزان صادرات صنایع دستی کشور گفت: بحث صادرات صنایع دستی کشور یک بحث جنجال برانگیز است، به گونه ای که اگر مواردی همچون فرش، طلا، زیورآلات و همچنین سنگهای قیمتی را جز صنایع دستی به شمار آوریم میزان صادرات صنایع دستی کشور به بیش از یک میلیارد دلار هم می رسد، اما صادرات صنایع دستی کشور در سال گذشته منهای موارد نامبرده شده 120 میلیون دلار بوده است.
نامور مطلق خاطرنشان کرد: این درحالی است که رقم صادرات صنایع دستی کشور در سالجاری تاکنون 31 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
وی در ادامه در خصوص تعداد هنرمندان فعال در عرصه صنایع دستی کشور گفت: در حال حاضر 350 هزار هنرمند ثبت شده در سامانه صنایع دستی کشور داریم که بیش از 70 هزار نفر آنها بیمه شده هستند، اما تصور ما بر این است که فعالین این عرصه در کشور بسیار بیش از اینها هستند و به حدود یک میلیون نفر هم میرسند.
معاون صنایع دستی اظهارکرد: در همین استان کرمانشاه تنها پنج هزار هنرمند در سامانه صنایع دستی کشور ثبت شدهاند، در حالیکه بیش از 70 هزار نفر فعال در این عرصه هستند.
دیدار با استاندار کرمانشاه
نشست و گفتگو با استاندار کرمانشاه از دیگر برنامه های کاری سفر دو روزه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به استان کرمانشاه بود.
ابراهیم رضایی بابادی در دیدار با بهمن نامور مطلق گفت: توسعه صنایع دستی و ارایه آموزش های تکمیلی در این حوزه از ضروریات است که باید با جدیت دنبال شود.
وی با اشاره به ضعف هایی که در این حوزه وجود دارد، اظهار داشت: تحول در این حوزه نیازمند یک برنامه ریزی منسجم و تلاش جهادی است.
رضایی بابادی با تاکید بر اینکه استانداری کرمانشاه آماده هرگونه همکاری و حمایت در این حوزه است، تصریح کرد: از محل کمک های فنی و اعتباری آماده کمک به صنعتگران این حوزه هستیم.
وی با اعلام اینکه سال آینده کمک های فنی و اعتباری را افزایش خواهد داد، گفت: ما آمادگی رایزنی برای جذب تسهیلات مورد نیاز در این حوزه و پرداخت بخشی از سود آن توسط کمک های فنی و اعتباری هستیم.
استاندار کرمانشاه در خاتمه توسعه صنایع دستی و ایجاد اشتغال در این حوزه را مورد تاکید قرار داد و گفت: ضرورت اصلاح نگاه و تحول در این حوزه احساس می شود.
در این نشست بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی ضمن تقدیر از دغدغه استاندار کرمانشاه در حوزه صنایع دستی، اظهار داشت: بدنه صنایع دستی آنقدر ضعیف است که کسی حاضر به جذب تسهیلات بیش از 20 درصد نیست.
وی افزود: در سال 93 موفق شدیم 100 میلیارد تومان منابع مالی در جهت حمایت از هنرمندان کشور جذب کنیم و بنا داریم که این عدد را در سال 94 به 200 میلیارد تومان برسانیم.
وی ادامه داد: از مجموع این 100 میلیارد تومان حدود 50 میلیارد تومان را به حوزه تولید صنایع دستی اختصاص دادهایم که در این رابطه تفاهم نامه ای را با صندوق مهر امام رضا (ع) متعقد کردهایم که بتواند تسهیلات بانکی مناسبی را در اختیار هنرمندان قرار دهند.
نامور مطلق خاطرنشان کرد: یکی از اصلیترین مشکلات حوزه صنایع دستی کشور این است که قیمت تمام شده تولیدات سنتی بالاست که هنرمندان میتوانند با دریافت این تسهیلات بانکی مناسب به نوعی قیمت تمام شده تولیدات خود را کاهش دهند.
وی تاکید کرد: وضعیت صنایع دستی در کرمانشاه خیلی بد نیست و این استان ظرفیت های زیادی برای توسعه در این بخش دارد.
وی در ادامه از استاندار کرمانشاه خواست که با استفاده از توان مشاورین اقتصادی خود زمینه را برای توسعه این بخش فراهم کنند.
معاون صنایع دستی گفت: صنایع دستی به حاظ تجربیات تاریخی و تولیدی از وضعیت خوبی برخوردر است اما متاسفانه در زمینه تجربیات اقتصادی و بازاریابی با مشکل مواجه است.
وی با بیان اینکه بازار عراق یک فرصت بی نظیر برای توسعه صنایع دستی استان کرمانشاه است، گفت: کرمانشاه به عنوان نماینده صنایع دستی کشور در اقلیم کردستان عراق انتخاب شده است.
وی در خاتمه از مدیریت صنایع دستی کرمانشاه خواست تا برنامه طرح توسعه صنایع دستی استان تهیه شود.
گفتنی است، حضور در مراسم اختتامیه نمایشگاه توانمندی های بانوان غرب کشور، بازدید از تاق بستان و مجموعه جهانی بیستون، سفر به شهرستان پاوه و بازدید از کارگاه های گیوه بافی این شهرستان و بازدید از توانمندی های صنایع دستی شهرهای نوسود و نودشه و همچنین بازدید از روستای گردشگری هجیج و غار قوری قلعه از دیگر برنامه های کاری سفر دو روزه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به استان کرمانشاه بود.
انتهای پیام/