زهرا سادات احمدی‌زاده- همايش كسب و كار و كارآفريني زنان در حوزه گردشگري از سوي انجمن زنان كارآفرين با همكاري و مشاركت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و نهادهاي ديگر درحالي در شهرستان بم برگزار شد كه هنوز چالش ها و موانع فراواني براي حضور زنان در عرصه هاي مختلف اجتماعي و اقتصادي كشورمان وجود دارد. به اذعان آمارهاي ارايه شده ميزان نرخ اشتغال زنان در جامعه حدود 13 درصد است و سهم آنان به نسبت مردان در اشتغال و دستمزد بسيار پايين است كه اين امر بيانگر عدم استفاده بهينه و مفيد از نيروي انساني زنان در چرخه توسعه و پيشرفت كشور است.

تشويق و ترغيب زنان براي ورود به عرصه‌هاي كسب و كار و كارآفريني در حوزه گردشگري نيز همانند ساير عرصه ها نياز به آگاه‌سازي، تشويق به مشاركت، تسهيل در روند دسترسي آنان به منابع  و همچنين توانمندسازي‌شان با همكاري و هم‌افزايي همه جانبه كليه نهادهاي دولتي و غيردولتي را در اين امر طلب مي‌كند تا با تلاش جمعي موانع پيش روي را براي حضور زنان در حوزه گردشگري مرتفع سازند چرا كه حوزه گردشگري داراي فضاهاي بسيار بكر و متنوع و پتانسيل‌هاي بسيار بالا براي فعاليت زنان است. به ويژه در بخش روستايي و عشايري و اقامتگاه‌هاي بومي و محلي نقش زنان بسيار پررنگ‌تر جلوه مي‌كند و اين عرصه ها از اولويت‌هاي مهم در گردشگري است كه جاذبه‌هاي ويژه اي براي گردشگران و توريست‌هاي خارجي دارد.  كه جا دارد تا عرصه را براي فعاليت زنان مهيا كنيم و نگاهي فراجنسيتي در اين بخش همانند ساير بخش‌ها براي حضور زنان داشته باشيم. 

 در واقع باید توانمندي زنان را به دور از هرگونه تنگ نظري بپذيريم و اجازه دهيم كه زنان نيز همانند مردان به سهولت در اين عرصه وارد شوند و موانع حقوقي بر سر راه آنان را از ميان برداريم. چرا كه به رغم نابرابري‌هاي ساختاري موجود در فعاليت‌هاي زنان در حوزه گردشگري، كار زنان در اين صنعت مي‌تواند منافعي در جهت توانمندسازي آنان داشته باشد.

 مزيت انعطاف‌پذيري فعاليت‌هاي گردشگري از جمله توليد صنايع دستي به زنان امكان مي‌دهد كه در كنار نقش‌هاي سنتي خود، استانداردهاي زندگي خود را  نيز بهبود بخشد. بنابراين اگر ما بدنبال توسعه پايدار، محيط زيستي پاك و ترويج و انتقال فرهنگ اسلامي-ملي خود به نسل‌هاي آينده هستيم به طور قطع از سهم مؤثر زنان در اين مقوله بايد بهره كافي و وافي را ببريم و فرصت‌هاي موجود در حوزه گردشگري را كه مي‌تواند به عنوان يكي از عرصه‌هاي مطرح، بويژه در شرايط اقتصادي و پرچالش امروز كه تأثير گرفته از كاهش قيمت نفت است در اختيار زنان قرار دهيم.

 و كلام آخر آنكه گردشگري يك صنعت درآمدزا و محركي براي از ميان بردن فقر و بيكاري است يكي از ويژگي‌هاي بارز اين حوزه ظرفيت بالاي آن در ايجاد اشتغال براي زناني است كه نقش محوري در نهاد خانواده دارند و داراي قابليت‌هاي بسياري در سطوح مديريت رهبري هستند. لذا فرصت را مغتنم شمرده براي ترويج و كارآفريني و اشتغال زنان در اين حوزه نهايت تلاش و كوشش را با مشاركت و همكاري ساير انجمن‌ها و تشكل‌هاي مردم نهاد به عمل آوريم.

مشاور امور زنان و خانواده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

انتهای پیام/

کد خبر 139311291