خانه تاریخی سید حسین مظلوم احیا می شود

خانه سید حسین مظلوم در روستای گسک از توابع شهرستان درمیان در قالب مشارکتی به سوی احیا گام بر می دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، علی شریعتی معاون میراث فرهنگی اداره کل گفت: در حوزه مباحت اجتماعی مرتبط با مقوله میراث فرهنگی، مهمترین مسئله توجه به مرمت با مشارکت اجتماعی از طریق جلب مشارکت مالکان و بهره برداران از بناهای تاریخی است.

وی  افزود: از جمله مسائلی که بناها و بافت‌های تاریخی همیشه با آن روبرو است، احساس ذهنی مبنی بر ویرانگی، نامناسب بودن و فاقد حیات اجتماعی بودن است و در صورت درک ارزشهای فرهنگی این مواریث فرهنگی توسط مالکان و بهره برداران راه برای تجدید حیات و احیای آنها آماده می شود.

وی گفت: برخورداری از یک معماری مفصل از بارزترین ویژگی های خانه سید حسین مظلوم به شمار آید، همچنین می توان این بنا را به عنوان یک خانه اعیان نشین در روزگار خود معرفی کرد که نمونه خوب و سالمی از این گونه معماری در این منطقه است. اجرای تزئینات گچی دلنشین و داشتن بخاری های دیواری متعدد با تزئینات خاص و متفاوت و همچنین تزئینات هندسی پنجره ها و البته نوار هایی از گل و بوته و همچنین نقوش هندسی که در دیواره های بنا به چشم میخورند نیز ازجمله ویژگی های خاص این اثر به شمار می آیند .

معاون میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی افزود: این بنا یکی از نمونه های خوب مشارکت مالکان بناهای تاریخی و میراث فرهنگی در امر حفاظت از یک بنای تاریخی است. در این بنا مالک اثر زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی، بخشی از هزینه های مرمت و بازسازی این اثر تاریخی را متقبل شده است و در ادامه نیز اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در قالب اعتبارات ملی مشارکت در مرمت بناهای تاریخی در اختیار بخش خصوصی در سال 1392 و 1393 اقدام به مرمت این خانه ارزشمندکرده است. با توجه به روند موجود به نظر می رسد در تابستان سال 1394 کار مرمت و احیای این اثر تاریخی به پایان برسد.

شریعتی منش اذعان داشت: هزینه های سبک سازیی بام ، بامسازی بنا و باز سازی بخشی از سقف های فرو ریخته و اندود کاهگل نماهای خارجی بنا توسط مالک بنا تقبل شده است و در ادامه در سال 1392 میراث فرهنگی نسبت به جمع آوری الحاقات و آوار برداری فضاهای داخلی، باز سازی سقف های تیر پوش، ساخت سرویس بهداشتی، حمام و اجرای اندود کاهگل و نماسازی میانسرا و مرمت و بازسازی تزئینات گچی بنا اقدام نموده است.

وی ادامه داد: از محل اعتبارات سال جاری نیز، میراث فرهنگی آواربرداری تمامی فضاهای داخلی و تراش اندودهای فرسوده و بازسازی سقفهای فرسوده و بام سازی آنها و همچنین کف سازی فضاهای داخلی به سر انجام خواهد رساند.

وی خاطر نشان کرد: این بنای تاریخی با شماره 30829 و در 16 شهریور سال 1391 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

کد خبر 139312028