برگزاری همایش کارآفرینی در صنعت گردشگری استان مرکزی

سمینار کار آفرینی در صنعت گردشگری در فرهنگسرای شهر استان مرکزی برگزار شد

به گزار ش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرکزی ؛ سیدمحمد حسینی مدیرکل میراث فرهنگی، استان گفت: صنعت گردشگری به لحاظ درآمد زایی بالا جایگزین مناسبی برای خارج شدن کشور از اقتصاد تک محصولی وابسته به نفت است.
وی افزود: اقتصاد کشور بر پایه نفت ساماندهی شده اما دولت تدبیر و امید مصمم است اقتصاد را از تک محصولی خارج و مسیرهای دیگر را رونق دهد.

حسینی با اشاره به اینکه دولتمردان نیز با اتخاذ تدابیر ویژه می‌توانند از اقتصاد غیرنفتی و گردشگری استفاده کنند، بیان داشت: اقتصاد گردشگری بهترین جایگزین برای رهایی از اقتصاد نفتی به‌شمار می‌رود که مسئولان باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرده و کشور را به سوی اقتصادی منطقی و معقول سوق دهند.

وی با بیان اینکه این استان دارای بسته‌های گردشگری در تمام زمینه‌ها است، تصریح کرد: وجود کویر میقان یکی از مهم‌ترین بسته‌های گردشگری استان است که از نظر اکوسیستم و اکولوژی در گروه بهترین کویرهای کشور قرار دارد و ما خواهان توقف تخریب این منطقه هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: باید از حرکت های غیرمنطقی که موجب تخریب کویر میقان اراک می شود، جلوگیری کرد تا این منطقه ارزشمند حفظ شود.

حسینی گفت: استان مرکزی به لحاظ طبیعت گردی و مناطق حفاظت شده قابلیت های زیادی در جذب توریست دارد و سالانه از نقاط مختلف دنیا از جمله کانادا، کشورهای آسیایی و اروپایی برای دیدن این مناطق به استان سفر می کنند.

وی بیان کرد: اساسی ترین و مهمترین زیرساخت در توسعه گردشگری ارتقاء فرهنگ گردشگر پذیری است که در این استان تاکنون اقدامات خوبی در این رابطه انجام شده است.

حسینی عنوان کرد: کلانشهر اراک جزو هشت شهر آلوده کشور است که ایجاد فضای فیلترینگ در اطراف شهر و مناطق گردشگری ضروری است و براساس مصوبه مناطق نمونه گردشگری از سه راهی خمین تا نظم آباد، سنجان ، روستای دوخانه و نیز اطراف شهر اراک هیچ صنعت آلاینده ای به غیر از گردشگری نباید مستقر شود.

وی بیان کرد: درصد قابل توجهی از مشاهیر و نخبگان شایسته کشور متعلق به استان مرکزی هستند که این موضوع یکی از ظرفیت‌های انسانی و گردشگری استان محسوب می‌شود و کوهپایه‌های شازند، باغ‌های گل در محلات، غارهای متعدد و... از دیگر جاذبه‌های طبیعی استان به‌شمار می‌روند.

به گفته وی غار نخجیر به مراتب بهتر، دست‌نخورده‌تر و زیباتر از دیگر غارهای کشور است که ساماندهی آن، قطب گردشگری را برای استان به‌وجود خواهد آورد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: تاریخ و تمدن کشور به 7500 سال پیش باز می‌گردد، این در حالی است که سنگ‌نگاره‌های کشف شده گویای قدمت و تمدن 35 هزار ساله استان مرکزی است.

وی ادامه داد: در استان مرکزی اقدامات بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته اما برخی از دستگاه‌ها و عناصر ذیربط به رشد و تکامل فرهنگی نرسیده‌اند که این موضوع روند توسعه این فرهنگ را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: اگر می‌خواهیم سرمایه‌گذاران را جذب کنیم باید علاوه بر جلب اعتماد آنان زمینه‌های سرمایه‌گذاری را نیز فراهم کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی یکی دیگر از زیرساخت‌های گردشگری است که با بهره‌گیری از این ظرفیت مناسب می‌توانیم پایه‌های علمی گردشگری را در استان تقویت کنیم.

حسینی با اشاره به اینکه توسعه گردشگری و ایجاد فرهنگ آن نیازمند برنامه‌ریزی است تا بتوانیم به اهداف بلندمدت و میان‌مدت در این زمینه دست پیدا کنیم، ادامه داد: در حال حاضر کشور در وضعیت اقتصادی مناسبی قرار ندارد و با تحریم‌ها و تهدیدهای بسیاری در زمینه اقتصادی مواجه است.

فرماندار شهرستان اراک نیز در این همایش گفت: اولویت دولت تدبیر وامید ایجاد اشتغال و افزایش فرصت شغلی برای جوانان جویای کار است و صنعت گردشگری بهترین پتانسیل برای تحقق این هدف است.

حسین بختیاری افزود: کشورهای پیشرفته با وجود قدمت چند صدساله میراث فرهنگی 10 درصد از درآمد و 10 درصد اشتغال خود را از صنعت گردشگری تأمین می کنند اما در ایران با داشتن قدمت چند هزار ساله از این صنعت درآمدزا غافل مانده ایم.

وی بیان کرد: در استان مرکزی و شهرستان اراک زمینه خوبی برای صنعت گردشگری وجود دارد و این مهم نیازمند برنامه ریزی مدون و توجه ویژه مسوولان است.

 فرماندار اراک گفت: استان مرکزی از قطب های مهم صنعت کشور است اما در بخش های دیگر از جمله کشاورزی و میراث فرهنگی هم حرف برای زدن بسیار دارد که توجه به این بخش ها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

از مجموع دو هزار اثر تاریخی استان مرکزی، 850 اثر به ثبت ملی رسیده و برخی نیز برای ثبت جهانی در حال انجام است.

دبیر اجرایی سمینار نیز ضمن قدردانی از حمایت مسئولین در شکل‌گیری سمینار گفت: زمان آن فرا رسیده که زیرساخت‌های گردشگری استان مرکزی به نحو مطلوبی سامان‌دهی شودو این آثار و اماکن به جامعه معرفی و زمینه جهت جذب سرمایه‌گذار و در نتیجه رونق اقتصادی فراهم شود.

امیر عباس احمدی به همکاری جوانان مشتاق در این عرصه اشاره کرد و افزود: با همکاری اساتید و جهت‌دهی شکل‌گیری فعالیت جوانان در حوزه ارتقاء صنعت گردشگری می‌توان به نتایج مطلوبی دست پیدا کرد که این مهم مساعدت و همیاری مسئولین را می‌طلبد.

وی به بیکاری جوانان در سطوح مختلف تحصیلی اشاره کرد و گفت: با رشد صنعت گردشگری می‌توانیم شاهد اشتغال جمع کثیری از جوانان باشیم و به این نحو از هدر رفت نیروی جوان جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر 1393120522