توسعه همکاری‌های سازمان میراث فرهنگی و جامعه المصطفی در زمینه گردشگری زیارتی و مذهبی

در دیدار رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس جامعه المصطفی العالمیه بر همکاری های دو مجموعه در زمینه توسعه گردشگری زیارتی و مذهبی تاکید شد.

به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در چارچوب سفر هیات دولت به قم سفر کرده بود در دیدار با حضرت آيت الله عليرضا اعرافي‌  بر توسعه  همکاریها در زمینه گردشگری مذهبی و زیارتی تاکید کرد.

سلطانی فر در این دیدار با اشاره به استراتژی سازمان میراث فرهنگی در حوزه خارجی، گفت: تلاش ما بر این است که تراز گردشگری به نفع گردشگر ورودی به کشور مثبت شود، براساس سند چشم انداز 2ساله کشور ما در سال 1404 باید میزبان 20 میلیون گردشگر با 3 میلیارد دلار درآمد باشیم، این کار سختی است اما با بالا بردن ظرفیت ها رسیدن به این رقم امکانپذیر است.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر توسعه گردشگری مذهبی و زیارتی در کشور، یادآور شد: سال گذشته 1و نیم میلیون نفر با هدف زیارت مرقد امام رضا(ع) و زیارت حضرت فاطمه معصومه(س) به ایران سفر کردند که تمامی این گردشگران مسلمان و به ویژه شیعیان بودند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: در حال حاضر گردشگری حلال به یک برند در دنیا تبدیل شده است و مسلمانان علاقه دارند به مکان های امنی بروند تا خود و خانواده هایشان در آرامش باشند، ما در کشورمان 70 درصد از مشخصه گردشگری حلال را داریم. 

وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد کمبود اماکن تفریحی مختص بانوان است و در صورت فراهم کردن اینگونه اماکن برای بانوان مسلمان ما آمادگی پذیرایی از گردشگران مسلمان و تبدیل شدن به قطب گردشگری حلال در دنیا را خواهیم داشت.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر توسعه همکاری های سازمان میراث فرهنگی و جامعه المصطفی العالمیه، یادآور شد: شبکه ای که این مرکز با آن در ارتباط است، یک امکان بسیار مناسب برای جذب گردشگران مسلمان به کشورمان است که باید از آن بهره برد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: چگونگی ارتباط و همکاری دو مجموعه سازمان میراث فرهنگی و جامعه المصطفی می تواند توسط کارشناسانی از دو طرف مورد بررسی قرار گیرد تا زمینه و بستر لازم برای مشخص کردن مراحل اجرا مشخص شود.

سلطانی فر تاکید کرد: شبکه ای که در جامعه المصطفی ایجاد شده است در خدمت به انقلاب اسلامی، اسلام و توسعه اقتصاد کشور جایگاه بسیار مهمی دارد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات ما در بخش گردشگری کمبود اماکن اقامتی و هتل 4 و 5 است که با ارائه تسهیلات کم بهره از محل صندوق توسعه ملی به سرمایه گذاران این مشکل در سالهای آینده مرتفع می شود.

همچنین در این دیدار حضرت آيت الله عليرضا اعرافي‌ با ارائه توضیحاتی در خصوص جامعه المصطفی گفت: این مجموعه با 3هزار و 500 عضو هیات علمی و اساتید خارجی و داخلی و در 200 رشته به دانشجویان مسلمان آموزش های لازم را ارائه می دهد.

وی ادامه داد: این مرکز 150 تفاهم نامه همکاری در زمینه آموزشی و علمی با سایر مراکز علمی جهان دارد و در ارتباط با برگزاری دوره های کوتاه مدت به دانشجویان خدمات آموزشی ارائه می دهد.

رئیس جامعه المصطفی تصریح کرد: دانشجویان این مرکز از 120 ملیت مختلف جهان هستند و این مرکز در 60 کشور دارای شعبه است، تالیف سالانه بیش از 300 عنوان کتاب یکی دیگر از برنامه های جامعه المصطفی است.

آیت الله اعرافی همچنین به راه اندازی دوره های کوتاه مدت توریسم مذهبی در جامعه المصطفی اشاره کرد و افزود: شهر قم یکی از مهمترین مراکز مورد توجه مسلمانان است و سالانه جمع عظیمی از گردشگران مسلمان به این شهر سفر می کنند.

وی در پایان تاکید کرد: توریسم زیارتی با فرهنگ کشور ما تناسب دارد و در صورت توسعه این بخش از گردشگری از نظر اقتصادی و فرهنگی رشد قابل توجهی خواهیم داشت.

انتهای پیام/

کد خبر 139312082