ایجاد دهکده سلامت و استفاده از ظرفیت های تاریخی و فرهنگی می تواند موجب رونق گردشگری سلامت شود.
\"به گزارش اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کرمان؛محمد پناهی دبیر شورای گردشگری سلامت در کمیسیون «سلامت گردشگری کشور» با بیان اینکه، از کرمان دود سفید بلند نمی شود ، افزود: وزارت بهداشت، میراث فرهنگی، وزارت خارجه، نظام پزشکی هر کدام گردشگری را متعلق به خود می دانستند و یک ناهماهنگی در بین این چهار دستگاه وجود داشت اما سال گذشته طی مذاکراتی که با چهار دستگاه متولی گردشگری سلامت داشته ایم به این نتیجه رسیدم که این مجموعه باید صاحب یک کرسی باشد و تا زمانی که زیر یک چتر نیایم هیچ کس جای خودش نیست.
وی با بیان اینکه که بحث مالکیت گردشگری سلامت یک دهه است که وقت متولیان گردشگری را گرفته است، ادامه داد: در مرداد ماه سال 93 شورای راهبردی گردشگری سلامت تشکیل شد و طبق توافقنامه هایی که بین این چهار دستگاه منعقد توافق شد که این شورا درحوزه سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت بر کلیه فعالیت های مرتبط با گردشگری را داشته باشد.
دبیر شورای گردشگری سلامت با بیان تعریفی از گردشگری سلامت اظهار کرد:گردشگری سفری است حداقل 24 ساعته و حداکثر یکساله برای ارتقای سلامت از نقطه ای به نقطه دیگر است. گردشگری سلامت دارای بخش های، پزشکی و درمانی مرتبط با کلیه خدمات درمان؛ طبیعت درمانی استفاده از نمک درمانی، آبگرم،زالودرمانی و ... است.
وی با اشاره به اینکه، نکته بسیار مهم بحث بیزینس در کرمان است تصریح کرد: در بحث گردشگری می توانیم از بسیاری از وقایع فرهنگی و تاریخی که درکشور وجود دارد استفاده کنیم و باید یک دهکده تندرستی و سلامت در کشور و به ویژه در استان کرمان راه اندازی کنیم.
پناهی تصریح کرد: یکی از مشکلات ما در این است که وقتی بحث سلامت پیش می آید ذهنیتها به سمت بیمارستان می رود. اما در کشورهای مثل چین، کره،سنگاپور و ... از طب سنتی برای جذب گردشگر استفاده می کنند و با ساخت فیلم طب خود را تاریخ می کنند.
پناهی با بیان اینکه، ظرفیت پزشکی ما بی بدیل است ادامه داد: ایران دردنیا از نظر ظرفیت پزشکی نوین جزو 5 کشور اول دنیا می باشیم. 700 یا 800
سال کتب پزشکی ما در دنیا تدریس شده است و اولین جراحی پلاستیک دنیا درشهرستان جیرفت( ساخت چشم مصنوعی) انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه، شرط موفقیت استان کرمان در این است که ظرفیت های خود را در حوزه های مختلف پیدا کند افزود: باید بسته ای تحت عنوان بسته ارائه خدمات به توریست درمانی تهیه شود به گونه ای که توریست هنگامی که وارد مرزها می شود مورد تکریم قرار گیرد. باید مراحل ویزای توریست بدون دردسر صادر شود و همچنین آژانس ها موظف هستند که بیمار را تا ورودی بیمارسستان همراهی و تکریم کنند و بیمارستان موظف است دپرتمان بیماران بین المللی را تکریم کنند.
دبیر شورای گردشگری سلامت با بیان اینکه مراحل توریست درمانی شامل ورود گردشگر، خدمات سفر، فالوآپ بیمار و پیگیری درمان است تاکید کرد: وظیفه ارائه خدمات سفر به عهده آژانس های مسافرتی دارای مجوز بند «ب» است وسازمان میراث فرهنگی وظیفه نظارت بر آنها را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه، گردشگری سلامت با گردشگری عادی فرق می کند اظهار کرد:سه هزار میلیارد تومان در سال گذشته در آمد سلامت گردشگری در ایران بوده است که در این بین حدود یک میلیون و 700 هزار عراقی در سال گذشته وارد ایران شده اند که حدود 20 تا 30 درصد آنها بیمار بوده اند و برای استفاده از خدمات پزشکی وارد ایران شده اند.
پناهی با بیان اینکه، تقاضای سلامت برای ورود به ایران بسیار بالا است اما ما پاسخگو نیستیم گفت: گردشگری سلامت سه برابر گردشگری معمولی درآمددارد و گردشگری تخصصی پویا به گردشگری عام کمک می کند و همچنین گردشگری عام یک تبادل فرهنگی بالا دستی است اما گردشگری سلامت متواضع و ارتباط فرهنگی بالا دستی است.
وی بیان کرد: توریست گردشگری سلامت یک سفیر دایمی این کشور خواهد بود. ما در حوزه ای قدم بر می داریم که سراسر سود است و گردشگر سلامت دنبال حاشیه نیست و نیازمند ارائه خدمات مطلوب سفر، اقامت و درمان است. وقتی این خدمات را به نحو مطلوب ارائه دهیم باعث جذب گردشگر خواهیم شد.
دبیر شورای گردشگری سلامت با اظهار اینکه، فوت بیمار یکی از دغدغههای وزارت بهداشت و درمان بوده است افزود: برای رفع این مشکل در آژانس های مسافرتی یک مسئول فنی گردشگری سلامت که یک پزشک خواهد بود موظف است بیماررا از لب مرز تحویل و تا بیمارستان مسئولیت بیمار را بر عهده بگیرد و همه آژانس های مسافرتی موظف هستند که یک پزشک استخدام کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: باید مجتمع های گردشگری سلامت ایجاد کنیم وهم افزایی را هرگز فراموش نکنیم.
انتهای پیام/