مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به اینکه شهرستان آباده محور مواصلاتی فارس از شمال استان ومهم ترین ورودی استان است گفت : با توجه به ورود بخش عمده مسافران نوروزی از این محور و ضرورت ایجاد امکانات رفاهی واقامتی برای مسافران وبا هماهنگی ستاد اجرایی خدمات سفرهای فارس وبا همکاری فرمانداری وشهرداری آباده ضمن آمادگی هتل ها ومراکز اقامتی کلاس های در س آموزش وپرورش جهت اسکان مسافران با ظرفیت بیشتری در اختیار ستاد قرار می گیرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان فارس مصیب امیری در سفر به شهرستان آباده از گشایش بازارچه دائمی صنایع دستی در تیمچه صرافیان آباده برای ایام نوروز 94 خبر داد .
وی در بازدید از این بنای ارزشمند تاریخی آباده گفت : از سال های گذشته اقدامات مرمتی کاملی در بخش های مختلف این بنا انجام گرفته که در نظر است با همکاری شهرداری وفرمانداری آباده وبا اتمام کار مرمت های اظطراری تا پایان سال جاری ، بازارچه تولید ، نمایش ، عرضه و فروش صنایع دستی و هنرهای سنتی به ویژه هنرهای سنتی بومی شهرستان آباده در طبقه نخست تیمچه راه اندازی و در صورت استقبال مردمی این بازارچه به شکل دائمی به فعالیت خود ادامه دهد.
امیری با اشاره به اینکه هنر منبت کاری شهرستان آباده از هنرهای منحصر به فرد و خاص این منطقه است که اخیراً نیز نشان ملی جغرافیایی را دریافت کرده است گفت : بخش مهمی از این بازارچه به هنرها و صنایع دستی بومی منطقه تعلق می گیرد ودر آن آثار وتولیدات هنرمندان وصنعتگران صنایع دستی آباده در معرض دید مسافران نوروزی قرار می گیرد .
گفتنی است تیمچه صرافیان آباده حدود 120 سال پیش به دست توانای استاد رضا یزدی در بافت قدیم شهر (بازار کهنه ) ساخته شده است .مالک اصلی ساختمان حاج محمد صادق لطفعلی خان بوده که بعدها در تملک آقایان محمود و احمد صرافیان قرار می گیرد. در این تیمچه حاج احمد و محمود به تجارت و داد و ستد مشغول بودند ، کالاها ئی از قبیل چای ، قاسنی، کشمش، فرش ، بادام ، کتیرا صادر می شده و بیشترین واردات آنها خشکبار بوده است. مساحت عرصه این بنا حدود 1080 متر مربع ، اعیانی دو طبقه حدود 1050 متر مربع می باشد ، مساحت شش باب دکان جزء طبقه همکف 118/5 متر مربع است ، درب ورودی تیمچه از جنس چوب که حاشیه و چهار چوب آن به طرز زیبائی منبت کاری شده است. سر درورودی بنا ی تیمچه به صورت نیم دایره با اشکال شیر و گل و بوته گچکاری شده است. این اثر در سال 1367 به شماره 1932 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.
انتهای پیام/