مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اعلام این خبر گفت: براساس شاخصهای ابلاغی از سوی 3 حوزه حمایت از تولید، صادرات، توسعه و ترویج براساس مستندات، معاونت صنایع دستی استان در سراسر كشور برتر ارزیابی شد.ريحان سروشمقدم افزود: صنایع دستی استان همدان به لحاظ تنوع و گستردگی میتواند نقشی مهم و اثرگذار در توسعه صنعت گردشگری این منطقه ایفا کند.
بیش از 150 رشته صنایع دستی در استان همدان فعال است که این امر میتواند در رونق صنعت گردشگری این منطقه نقشی سازنده داشته باشد. وی گفت: اساس گردشگری بر شناخت و آشنایی با جاذبههای طبیعی، تاریخی، فرهنگی و هنری کشورهاست. سروشمقدم با بیان اینکه صنعت گردشگری یکی از صنایع درآمدزا در دنیای امروز است، افزود: به طور قطع چشمانداز و الگوهای اقتصاد ایران نیز با توجه به سیاستهای کلان اقتصادی در جهان باید به سوی توسعه گردشگری و جذب گردشگر پیش رود. وي بیان کرد: صنایع دستی همدان ظرفیتهای مناسبی برای سرمایهگذاری در رشتههای مختلف است و اگر واحدهای مختلف تولیدی را با حمایت بخش خصوصی به سوی بازار مصرف هدایت کنیم، شاهد رونق بیش از پیش هنرهای سنتی و دستی در این استان خواهیم بود.
سروشمقدم افزود: رشتههای سفال، چرم، تراش سنگهای قیمتی و گلیمبافی این استان دارای جایگاه بینالمللی است.وي گفت: برپایی نمایشگاههای استانی و برگزاری دورههای آموزشی در سطح استان از مهمترین فعالیتهای معاونت صنایع دستی در سال گذشته بوده است و اینک صنایع دستی به فرصتی برای ایجاد اشتغال، درآمدزایی و جذب نیروی کار در استان تبدیل شده است.
سروشمقدم یادآور شد: صنایع دستی برخلاف تولیدات صنعتی نیازمند سرمایهگذاریهای کلان نیست و با سرمایهگذاریهای خرد و در بازه زمانی کوتاه میتوان سود کلانی را از آن کسب کرد.همچنين معاون صنایع دستی استان همدان در این زمینه گفت: تولیدات صنایع دستی این استان قابلیت ورود به بازارهای بینالمللی را دارد که تحقق این امر نیازمند برنامهریزیهاي منسجمتر است.
عليرضا قاسمي گفت: تاکنون 8 هزار نفر از هنرمندان عرصه صنایع دستی استان همدان تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند، بنابراین باید زمینههای ورود و آموزش جوانان به این عرصه فراهم شود. صنایع دستی همدان در سالهای اخیر از گسترش و رونق خوبی برخوردار شده و زمان آن رسیده با نگاه کلان به آن نگریسته شود و فعالیتهای هنرمندان هدفمند شود.
گفتني است، به تاریخ كه برگردیم به اشیایی برمیخوریم مثل سفالینهها كه همان صنایعدستی و هنرهای سنتی هستند و در طول تاریخ نقش جداسازی برهههای مختلف را بر عهده داشته و شناسنامه عصر خودشان بودند. كالاهای فرهنگی در اكثر كشورها علاوه بر اینكه كاركردهای فنی دارند، ناقلان ارزشمند مبدأ جغرافیایی خود به حساب میآیند.صنایعدستی به عنوان بخش مهمی از فرهنگ استان نقش مهمی در معرفی وضعیت تاریخی همدان داشته و موجب آشنایی همگان با این فرهنگ است. در میان فرصتهایی که در طول سال برای معرفی هنر و هنرمندان پیش میآید، نوروز اهمیتی ویژه را به خود اختصاص میدهد.
هنر دستي همدان قدمتي به اندازه تاريخ آن دارد. صنايع هر منطقه از خصوصيات قومي ملي و جغرافيايي آن سرچشمه ميگيرد و هنرمندان از جغرافياي منطقهاي خود الهام ميگيرند، هنرمندان و صنعتگران همداني نيز از اين امر مستثني نبودهاند. صنايع دستي استان همدان از شهرت بسزايي در سطح كشور برخوردار است و از ميان آنها برخي اهميت جهاني و صادراتي دارند.
همدان از ديرباز مهد هنر و صنعت بوده و از آنجا كه همدان با توجه به قدمت تاريخي خود در مسير اتصال شهرهاي مختلفي قرار داشته دسترسي به مرزهاي غرب كشور از طريق همدان صورت ميگرفته است؛ لذا بررسي گذشته و حال صنايع اين خطه نشان دهنده اين است كه اين شهر از نظر تنوع رشتههاي صنايع دستي و جايگاه آن در كشور از سرآمدان بوده است.
انتهای پیام/