گردشگری روستایی ،گمشده های انسان معاصر را تعریف می کند

دوره آموزشی آشنایی با مبانی گردشگری روستایی و جاذبه های گردشگری استان قزوین در راستای توانمند سازی نیروی انسانی مرتبط با ستاد هماهنگی خدمات سفر، ویژه دهیاران روستاهای هدف گردشگری با حضور مدیر کل امور روستایی استانداری و بخشداران استان برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری قزوین؛در این دوره آموزشی محمد علی حضرتی مدیر کل میراث فرهنگی ، استان با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری روستایی گفت :  با نگاهی به روند رو به رشد صنعت گردشگری در کشورهای توسعه یافته می توان دریافت یکی از راهبردهای ایجاد توسعه پایدار در مناطق روستایی توجه به مباحث مربوط به گردشگری روستایی است .

وی افزود : طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان اسکان بشر ملل متحد با افزایش روند مهاجرت از روستا به شهر در کشورهای در حال توسعه و دگرگونی های جمعیتی که به تخلیه روستاها و گسترش حاشیه نشینی در شهرها انجامیده ، امکان بروز مشکلات بزرگ اجتماعی به طور چشمگیری بیشتر شده و باید برای این معضل چاره جویی کرد . در کشور ما نیز طی پنجاه سال اخیر نسبت جمعیت شهرنشین و روستا نشین معکوس شده و توسعه پایدار روستایی نیازمند برنامه ریزی علمی و نگاه واقع گراست .

حضرتی با اشاره به سرعت شتابناک تغییر و تحولات در جهان امروز گفت : یکی از نشانه های بحران عاطفی و انسانی در جهان توسعه یافته امروز  ،  افزایش حس نوستالوژی بشر امروزی برای بازگشت به زندگی گذشته است و این پدیده ای است که جامعه شناسان شهری از آن با نام شهر گریزی یاد می کنند.زیرا سرعت وصف ناشدنی تغییر و تحولات ، ازدحام جمعیت و شلوغی های غیر قابل تحمل شهرها در دنیای توسعه یافته ، روان شهروندان را می آزارد و فضای شهرهای امروزی قطعا برای افرادی که به دنبال کسب آرامش و حفظ اصالتها هستند مکان مناسبی برای زندگی نیست  و به همین دلیل کشورهای روبه توسعه دنیا برای فراهم نمودن زمینه آرامش و آسایش شهروندان و رونق اقتصادی روستاها از ظرفیتی به نام گردشگری روستایی و سوق دادن شهروندان به سمت روستاها جهت بهره بری از فضاهای روستایی استفاده می کنند.

مدیر کل میراث فرهنگی قزوین تصریح کرد : همانگونه که جهان در بحث فلسفه و هنر عبور از مدرنیسم به سمت پست مدرنیسم راتجربه کرده است در جهان توسعه یافته امروز نیز باید برای ادامه زندگی و برآوردن نیازهای بشر از مدرنیسم فراتر رفته و با جهان پیش از مدرنیته آشتی کنیم .

وی با اشاره به ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت گردشگری استان یادآور شد : روزگاری قزوین بزرگترین مهمانسرای جهانگردی کشور را داشته است و بناهایی مانند گراند هتل ، هتل ایران و هتل البرز از ادوار گذشته تا کنون گردشگران بسیاری را در این استان در خود جای داده اند که متاسفانه طی این سالها  همه این ظرفیت ها رها شده  و مجموعه مدیریتی استان در 50 سال اخیر به طور عمده روی موضوعی با عنوان صنعت متمرکز شده و سرمایه گذاری نموده است که هم از لحاظ اقلیمی تبعات بسیار بدی برای استان داشته و هم تراز جامعه ساکن در استان را ازلحاظ اجتماعی و فرهنگی دستخوش تغییر کرده است .   

حضرتی در جمع دهیاران روستاها توجه به فضاها و جاذبه های  روستایی را از جمله عوامل موثر در رونق بازار گردشگری و کسب درآمد و توسعه پایدار روستایی دانست و تصریح کرد :با توجه به آثار و بناهای ارزشمند تاریخی و جاذبه ها و چشم اندازهای بکر طبیعی مانند چشمه ها ، درختان کهنسال و ... در فضاهای روستایی سطح استان ، دهیاران ما به عنوان ارکان اصلی مدیریت و برنامه ریزی در روستاها باید با ساماندهی بافت های روستایی و ایجاد فضای فرهنگی و اجتماعی مناسب ، فرصتی رابرای کسب درآمد پایدار جامعه میزبان و تثبیت هویت روستاها به وجود آورند .

مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین  در پایان ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح های منطقی و سنجیده و جلوگیری از رفتارهای سلیقه ای در نظام عمرانی بتوانیم تصمیمات درست را به موقع عملی نموده و با بهره وری مناسب از مواهب گردشگری گام موثری در جهت  توسعه پایدار گردشگری در استان برداریم.

انتهای پیام/

کد خبر 139312249