165 پروژه با اعتبار هزار و 146 میلیارد تومان به صندوق توسعه ملی معرفی شد

براساس آخرین آمار تاکنون 165 پروژه با اعتباری بالغ بر هزار و 146 میلیارد تومان برای استفاده از منابع داخلی بانکها و منابع صندوق توسعه ملی معرفی شده است.

به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی‌فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست پایانی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه به تشریح دستاوردهای این سازمان در سه حوزه پرداخت و در ادامه با سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

سلطانی‌فر در ابتدای سخنان خود، سال 94 را از جهات مختلف سال سختی برای سازمان میراث فرهنگی دانست و افزود: ما وارث نابسامانی‌ها و بی انضباطی‌های زیادی بودیم و تلاش کردیم تا این موانع و مشکلات را برطرف کنیم، اما سال 93 از سوی دیگر سال خوبی بود چراکه ما در بسیاری از برنامه‌ها و اهداف با توجه به منابع موجود و همکاری سایر دستگاه‌ها، توانستیم به بخش قابل توجهی از اهدافمان برسیم.

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد: در حال حاضر با شرایط مطلوبی که باید داشته باشیم فاصله داریم اما گام‌های اولیه در سال 93 با ایجاد زیرساخت‌ها و ایجاد هماهنگی و همگرایی بین هر سه بخش سازمان میراث فرهنگی برداشته شده است.
سلطانی‌فر با اشاره به اینکه سه بخش سازمان میراث فرهنگی دچار از هم گسیختگی بودند، ادامه داد: تلاش می کنیم با هماهنگی و جهت گیری مشخص برنامه های سازمان را پیش ببریم.

وی در تشریح دستاوردهای سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری به راه‌اندازی فاز اول پورتال جامع گردشگری کشور اشاره کرد و افزود: این پورتال به لحاظ محتوایی در آینده نزدیک پربارتر می‌شود و امیدواریم در این بخش به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین از شرکت در 7 نمایشگاه بین المللی گردشگری خبر داد و یادآور شد: نمایشگاه گردشگری دوبی، مسکو، پکن، برلین، اسپانیا و میلان از جمله نمایشگاه هایی است که بخش گردشگری درآن شرکت کرده است، در دو نمایشگاه برلین و اسپانیا، عملکرد بسیار موفقی داشتیم به طور مثال در نمایشگاه برلین در سال جاری فضایی بالغ بر هزار و 200 متر مربع در اختیار ایران بود که این رقم 8 برابر سال گذشته است.

معاون رئیس جمهور اعلام کرد: در بین کشورهای شرکت کننده در نمایشگاه برلین، ایران جزء 10 کشور برتر شناخته شد، همچنین در حاشیه این نمایشگاه اجلاس وزرای گردشگری کشورهای حوزه جاده ابریشم برگزار شد که حضور ما در این اجلاس هم ثمرات بسیار خوبی در پی داشت.
وی در ادامه به تصویب دستورالعمل ارتقای امنیت گردشگران خارجی اشاره کرد و گفت: با تصویب این دستورالعمل در حال حاضر تمامی اعضای شورای امنیت کشور، وظایف مشخصی در حفظ امنیت گردشگران خارجی بر عهده دارند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: ساماندهی منازل استیجاری و فعال کردن طرح خانه مسافر یکی دیگر از اقدامات مهمی است که در این حوزه انجام شده است.

سلطانی‌فر اضافه کرد: پیش بینی شده است در راستای سیاست جذب گردشگر، نمایندگی‌های فعال و آژانس‌های موفق در 43 کشور هدف گردشگری شناسایی شوند و به عنوان دفاتر جذب گردشگر فعال شوند، در حال حاضر 10 مورد از این دفاتر شناسایی و فعال شده است.

معاون رئیس‌جمهور همچنین به تکمیل و راه‌اندازی هتل و تاسیسات گردشگری اشاره کرد و افزود: براساس آخرین آمار تاکنون 165 پروژه با اعتباری بالغ بر هزار و 146 میلیارد تومان برای استفاده از منابع داخلی بانکها و منابع صندوق توسعه ملی معرفی شده است.

وی ادامه داد: از این تعداد ، صد و یازده پروژه با اعتباری بالغ بر 979 میلیارد تومان به صندوق توسعه ملی معرفی شده است، همچنین 43 پروژه با اعتبار 157 میلیارد تومان برای استفاده از منابع داخلی بانکها و 11 پروژه با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان برای استفاده از منابع تلفیقی معرفی شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: از میان پروژه‌هایی که توسط بانکها مصوب شده و به صندوق توسعه ملی ارسال شده است، صد و 11 پروژه با اعتبار 374 میلیارد تومان به تصویب بانکها و مسئولین صندوق توسعه ملی رسیده است.
سلطانی‌فر همچنین از احداث 8 هتل در سال 93 خبر داد. 
 

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه به سوالات خبرنگاران در بخش گردشگری پاسخ داد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در خصوص کردیت کارت مسافران خارجی گفت: براساس توافق با بانک ملی، این کردیت کارت‌ها از 20 فروردین‌ماه نخست در فرودگاه امام خمینی (ره) قابل دریافت خواهد بود. در ادامه این طرح حداکثر تا خردادماه سال آینده در فرودگاه‌های مشهد، شیراز، اصفهان و یزد توسعه می‌یابد. گردشگران خارجی به محض ورود به کشور با ارائه ارز و گذرنامه خود می‌توانند پول ایرانی در شتاب کارت‌های خود دریافت کنند. ارز آن‌ها به نرخ ارز آزاد محاسبه خواهد شد.

معاون رئیس جمهور گفت: توریست کارت در مراحل پایانی آماده سازی است و به زودی در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد، این کارت برای کارمندان دولتی تا سقف 5 برابر حقوق ماهیانه و برای افرادی که در بخش خصوصی فعال هستند با ارائه گردش مالی حسابهایشان، شارژ می شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی اضافه کرد: گردشگران در زمان استفاده از این کارت‌ها در شبکه خدمات گردشگری کشور وجه مورد نظر را از طریق این کارت اعتباری می‌پردازند و مبلغ آن به صورت اقساط در طول شش ماه تا یک سال از حقوق‌شان و یا حساب بانکی‌شان کسر خواهد شد.

سلطانی فر در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در رابطه با اقدامات عملی دولت در خصوص توسعه گردشگری اضافه کرد: جلسات مکرری در این زمینه برگزار می شود و تلاش جدی ما براین است که برنامه ها بر پایه اجرایی قرار گیرد. بسیاری از اقدامات نیازمند گذشت زمان است، به طور مثال لغو روادید با سایر کشورها از آن موضوعاتی است که وزارت خارجه  به عنوان متولی تنظیم روابط بین‌الملل ایران به دلیل حفظ پرستیژ سیاسی مصلحت نمی‌داند لغو روادید یک طرفه داشته باشد، این اتفاق باید با حفظ کرامت مسافران ایرانی انجام شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد روند پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی توضیح داد: بسیاری از پروژه هایی که به صندوق توسعه ملی معرفی شده است مورد تایید قرار گرفته اند و چندین مورد هم تسهیلات خود را دریافت کرده اند.

وی ادامه داد: در حال حاضر اعضای هیات دولت بهترین همکاری و هماهنگی را با بخش گردشگری دارند و ما در شرایط بسیار خوبی قرار داریم که این ناشی از رویکرد و نگاه خوب شخص رئیس جمهور است.

معاون رئیس جمهور همچنین به نشست وزیر اطلاعات با فعالان بخش خصوصی گردشگری اشاره کرد و آن را در 35 سال گذشته بی سابقه دانست.

سلطانی فر با اشاره به تصویب آیین نامه تامین امنیت گردشگران خارجی در کمتر از یک ساعت و توجه ویژه وزیر کشور به این موضوع یادآور شد: این آیین نامه قبلا چنیدن بار از سوی سازمان میراث فرهنگی مطرح شده بود اما در شورای امنیت توجهی به آن نمی شد.

وی یادآور شد: ما تعهد می‌کنیم پروژه‌هایی که برای استفاده از منابع داخلی بانک‌ها معرفی می‌شوند از ردیف کمک‌های فنی و اعتباری شش تا هفت درصد یارانه سود بدهیم تا نرخ تسهیلات آن برابر با صندوق توسعه ملی شود.

معاون رئس جمهور همچنین از اعلام آمادگی چندین گروه هتل ساز خارجی برای ساخت هتل در کشورمان خبر داد و گفت: در حال حاضر 10 گروه هتل ساز معتبر از کشورهای عربی، ترکیه، فرانسه و جمهوری آذربایجان برای سرمایه گذاری در بخش هتل سازی کشورمان اعلام آمادگی کرده اند اما به دلیل تحریم های ناعادلانه 1+5 این گروه ها فعلا نمی توانند به این موضوع ورود پیدا کنند. امیدواریم در آینده نزدیک و با رفع این تحریم های ظالمانه و دستابی به حقوق هسته ای ایران، مشکلات بخش گردشگری هم مرتفع شود.

معاون رئیس جمهور در ادامه به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر در رابطه با برخورد با آژانس‌ها متخلف گفت: در ایام پیک سفر در کشور ما، کشورهای خارجی که هدف سفر گردشگران ایرانی قرار می گیرند در فصل کم ترافیک سفر هستند اما با این وجود، تاسیسات گردشگری و هتل های این کشورها بی دلیل نرخ خدمات خود را افزایش می دهند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: متاسفانه تخلف در این بخش وجود دارد اما به آژانس ها اخطار داده شده و در جلسه ای که با آژانس دارها داشتم به آنها گفتم که از تمامی مسائل این حوزه مطلع هستم. افراد متخلف حقوق مردم را از بین می برند و به همین دلیل گروهی مشخص شده است تا به طور ویژه به این مسئله رسیدگی کند.

او ادامه داد: در بخش تورهای خارجی کم‌فروشی زیادی اتفاق می‌افتد. این موضوع را به آژانس‌ها اخطار داده‌ام و گفته‌ام که خیلی ریز همه چیز را می‌دانم. آن‌ها حقوق مردم را از بین می‌برند برای همین گروهی را مشخص کرده‌ایم تا به موضوع رسیدگی کند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393122624