شهرستان سرپل ذهاب مشهد مظلومان فاتح که آوازه دلیری مردمانش زبانزد همگان است با داشتن طبیعتی بکر و دلپذیر، مسافران و میهمانان نوروزی را بسوی خود می خواند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، سرپل ذهاب با یک هزار و271 کیلومتر مربع مساحت در غرب کرمانشاه واقع شده که سابقه سکونت در این شهرستان به دوران نوسنگی باز می گردد.

سرپل ذهاب با داشتن قدمتی بیش از دو هزار و 800 سال قبل از میلاد مسیح و ارتفاع متوسط 550 متر از سطح دریا با تغییر ناگهانی افزایش ارتفاع نسبت به شرق شهرستان در فاصله ای به طول کمتر از 10 کیلومتر پس از طی گردنه پاطاق، طبیعتی جذاب، دلپذیر و کاملا متفاوت با سایر اقلیمهای دیگر را برای میهمانان نوروزی فراهم کرده است.

این قدمت براساس مطالعه آثار باستانی و کتیبه های موجود از قبیل کتیبه و سنگ نوشته آنوبانی نی پادشاه لولوبی ها که بر سینه رشته کوه همیشه استوار زاگرس و دکان داوود، طاق گرا و ده ها اثر باستانی و تاریخی دیگر حک شده و براحتی قابل استخراج و مشاهده است.

سرپل ذهاب در زمان قدیم به حلوان معروف بوده، حلوان شهر مهم ساسانی ها و پایتخت 156 ساله بنوعنازیان است مورخانی همچون ابن خلدون قدیمی ترین آثار تمدن آسیا را در این شهر مشاهده کرده و راویلنسون آن را یکی از هشت شهر باستانی دنیا نامید، نام دیگر این شهر زهاب بوده است.

سرپل ذهاب 32 اثر تاریخی و مذهبی دارد که از جمله این آثار در دوره اسلامی می توان به بقعه مبارک احمد ابن اسحاق از محدثین و صحابه ائمه و وکیل خاص امام حسن عسگری (ع) و ملاقات کننده امام زمان (عج) و سفیر خاص آن امام همام در قم نام برد که مدفن ایشان همواره مورد توجه ارادتمندان است.

آثار نقش برجسته دوران حکومت ماد، دکان داوود، طاق گرا، آثار برجسته و نقوش مربوط به دوران هخامنشی، ساسانی، اشکانی که خود حکایتی بر قدمت این شهر دارد از دیگر آثار تاریخی این شهرستان بشمار می رود.

سرپل ذهاب به لحاظ پیشینه فرهنگی ریشه دار، دارای خرده فرهنگهای متنوع، ایلات و طوایف متعددی با گرایش به اعتقادات و باورهای مذهبی گوناگون شیعه، سنی و اهل حق است که سالیان سال در کمال یکرنگی و وحدت، گذران زندگی کرده بطوریکه در هشت سال دفاع مقدس در جهت حفظ و حراست کیان مقدس ایران اسلامی از هیچ کوششی فرو گذار نکرده و در راه پاسداری از مملکت خویش 803 شهید و 163 آزاده و 840 جانباز تقدیم انقلاب کرده است.

از دیگر آثار این شهرستان می توان به نقش آنوبانی نی، نقش برجسته کتیبه دار، قربانگاه، آتشدان، پله ها و صفه، مرد مادی در حال نیایش، برد عاشقان، کتیبه اشکانی، سنگ نبشته مردوک آپال ایدین، زیچ منیژه در ابتدای دشت قلعه شاهین، قلعه منیژه، حوض منیژه، قلعه شاهین، زیجگه سراب، نقاره کوب، برج هزارگریه، برج کل گاراه، قلعه مریم، تپه سراب ذهاب، آتشگاه سراب ذهاب، نهر والاش، برج والاش، آتشکده کویک، آتشدان برد عاشقان، دروازه جبال، قلعه سرخ دیزه، تاق گرا، قصر پاتاق، گور حمزه قاری و قریه مله دیز و نقش پادشان لولوبی اشاره کرد.

بوستان جنگلی و بوستان داخل شهر مکانهای مناسب و بسیار دیدنی و زیبایی هستند که در ایام پایانی سال همواره میهمانان و مسافران زیادی را در خود جای داده که با برپایی چادر و اسکان موقت، از زیباییها و جاذبه های آن بهره می برند.

چشمه آب گرم تنگ حمام و قلعه منیژه، قلعه گبری، کاروان سرای ساسانی، دکان داود در سه کیلومتری جنوب خاوری سرپل ذهاب از جمله مکانهای دینی و تاریخی این منطقه هستند.

شهرستان سرپل ذهاب در آخرین روزهای تعطیلات نوروز آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی است .

انتهای پیام/

کد خبر 1394011232