ورمقان از روستاهاي زيبا و خوش آب و هوای سنقر و كليايي است
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی استان کرمانشاه، اين روستا در دامنه كوههاي بدر و پريشان در35 كيلومتري شمال شهرستان سنقر قرار دارد.
بهار و تابستان اين روستا با آب و هواي معتدل كوهستاني ميتواند ميزبان ساعات خوشي براي هموطنان و بهويژه هم استاني باشد.
چشمههاي زلال و گوارا در اين روستا و اطراف و در نزديكي اين روستا دل هر بينندهاي را ميربايد. سپري كردن آخرين روزهاي تابستان در دامنه سرسبز كوههاي بدر و پريشان و در روستاي ورمقان به يقين خالي از لطف و صفا نيست و ميتواند يك روز پر از آرامش را براي گردشگران داخلي و خارجي ترسيم كند. چشمه شاه پسند اين روستاي رويايي سرسبز و زيبا، با وجود چشمهسارهاي جوشان بهعنوان يكي از روستاهاي هدف گردشگري در استان انتخاب شده است.
جنگلها و باغهاي سرسبز اين روستا در اين فصل از زيباترين و پرجاذبهترين ثروتهاي خدادادي اين روستا به شمار ميرود. باغهاي اين روستا شامل ميوههايي چون گردو، زردآلو، آلبالو و ديگر ميوههاي تابستاني است. اطراف اين روستا را درختان بلوط و بادام كوهي احاطه كرده است كه بر دلانگيزي اين روستا ميافزايد.
بخشدار مركزي سنقر و كليايي در بيان ويژگيهاي اين روستا گفت: ورمقان از توابع دهستان باوله بخش مركزي سنقركليايي است. بخش مركزي 5 روستا دارد كه باوله نيز يكي از آنهاست كه در محدوده روستاي چرمله يكي ديگر از روستاهاي هدف گردشگري و در قلمرو كوه بدر واقع شده است.
«جمشيد حقي افزود: ورمقان در تابستان آب و هوايي معتدل و زمستاني سرد و برفي دارد كه حدود 5 ماه از سال سرد دارد. وي در ادامه اظهار كرد: اين روستا 300 نفر جمعيت دارد و شغل اكثر ساكنان آن زراعت، باغداري و دامداري است. همچنين عمده محصولات كشاوررزي آن گندم، جو، يونجه و شبدر است و در بخش صيفي نيز خيار، گوجه و هندوانه كاشت و برداشت ميكنند. باغهاي اين روستا هم بيشتر گردو، بادام، هلو، زردآلو و سيب است.
وي با اشاره به فراوردههاي لبني روستاي ورمقان بيان كرد: محصولات لبني اين روستا جزو بهترين و با كيفيتترين از لحاظ طعم و مزه در كشور و به علاوه اينكه گوشت و پشم گوسفند مردمان اين روستا ازلحاظ مرغوبيت مورد توجه ا ست. بخشدار مركزي سنقرو كليايي جاذبههاي گردشگري طبيعي در ورمقان را بكر و زيبا دانست و گفت: اين روستا مراتع غني و حاصلخيزي دارد. در محدود كوهستان بدر آبشار بسيار زيبايي وجود دارد كه به «كاني شاه پسند» يا چشمه شاه پسند معروف است.
روستاي ناشناخته استان
حقی با تأكيد بر جاذبههاي گردشگري در روستاي ورمقان يادآور كرد: ميزان گردشگرهاي اين روستا محدود به افراد محلي ميشود، چراكه شايد اين روستا هنوز به استان و كشور معرفي نشده و ناشناخته مانده است و در اين رمينه كمترين تبليغات و اطلاعرساني در اين روستا صورت نگرفته است.
وی با بيان اينكه در روستاي ورمقان حداقل شرايط رفاهي براي جذب گردشگر فراهم نشده است، افزود: جاذبههاي خدادادي اين روستا را بايد از نزديك ملاحظه كرد. حقی گفت: اين روستا هنوز تحت پوشش شركت آبفار نيست. مردم اين روستا براي تأمين آب هنوز سراغ چشمههاي اطراف ميروند.
غار قديمي ورمقان
بخشدار مركزي سنقركليايي در ادامه از وجود غاري در اطراف اين روستا خبر داد و افزود: مردم روستا حدود 150متر از اين غار پيمودند و در صورت رسيدگي و بازگشايي معبر غار، ممكن است طول اين غار از غار قوري قلعه هم بيشتر باشد. هنوز بهطور رسمي كسي پيگير رسيدگي و بازگشايي اين غار نشده و فقط براي اهالي محل شناخته شده است كه در صورت رسيدگي مسئولان امربهويژه مسئولان ميراث فرهنگي وگردشگري استان اين غار ميتواند محلي براي جذب توريست داخلي و خارجي شود. اين غار بر اساس گفته اهالي محلي، داراي 6 دالان است كه به قطع و يقين ميتواند بر جاذبههاي طبيعي گردشگري اين منطقه بيفزايد.
وي در پايان سخنانش به صنايعدستي اين روستا اشاره كرد و گفت: قاليبافي، گليم، جاجيمبافي و سجادهبافي از صنايعدستي مردم روستاي ورمقان است. همچنين سازهای مردم روستاي ورمقان سرنا و دهل است كه در مراسم شادي و غم از آن استفاده ميكنند.
انتهای پیام/