در بازه زمانی 28 اسفند سال 93 تا 14 فروردین سال 94 در کل 31 استان کشور و 7 منطقه آزاد، تعداد 60 میلیون و 84 هزار نفر اقامت در شب ثبت شده است.
به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانیفر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اولین نشست خبری سال 94 که به منظور اعلام عملکرد ستاد هماهنگی خدمات سفر و آمار سفر در کشور برگزار شد، گفت: 500 هزار نفر نوروزبان بینوروز از 3 ماه پیش از تعطیلات، کار آمادگی، برنامهریزی و تجهیز امکانات را برای خدمات رسانی به مسافران و گردشگران آغاز کردند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ابتدای سخنان خود با اشاره به موفقیت تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان در اثبات حقانیت ایران و حفظ حقوق هستهای، نسبت به رفع مشکلات ناشی از تحریمهای ظالمانه و ناعالادنه غرب ابراز امیدواری کرد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه همکاری و همافزایی دستگاههای عضو ستاد در نوروز 94 قابل قبول بوده است، تصریح کرد: با توجه به مانور مشترکی که در روز 25 اسفند ماه برگزار شد و همگرایی همه اعضاء ستاد برای خدمت رسانی مناسب، ستاد هماهنگی خدمات سفر در ایام نوروز سال 94 نسبت به سال گذشته، کارنامه خوبی داشته است.
سلطانیفر همچنین با تقدیر از استانداران و فرمانداران به عنوان روسای ستادهای اجرایی خدمات سفر در استانها که با تمامی توان و امکانات در سطح استانها به خدمت رسانی پرداختند، یادآور شد: از وزرای دولت، دستگاههای عضو ستاد، صداو سیما، پلیس راهور، سازمان محیط زیست و سازمان مناطق آزاد به دلیل حضور مثمرثمر و هماهنگی در خدمت رسانی به مسافران و گردشگران در سطح کشور تقدیر میکنم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: تمامی این اقدامات و عملکرد دستگاههای 18 گانه عضو ستاد موجب شد تا رضایت مردم از نحوه خدمت رسانی حاصل شود، در مجموع با استفاده از تجربه نوروز سال گذشته و تجربیات خوبی که کسب کرده بودیم، امسال ستاد با شرایط بهتری وظایفش را به انجام رساند.
وی با اشاره به سیاست سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری داخلی، یادآور شد: تنوع مقاصد گردشگری و ساماندهی مکانی گردشگری از جمله مهمترین برنامههای ما در این حوزه است که با توجه به آمار موجود به نظر میرسد قدمهای مناسبی برداشته شده است.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: با استفاده از امکانات ، اطلاع رسانی و پوشش خبری خوبی که در جهت معرفی جاذبههای گردشگری کشور انجام شد، مقاصد گردشگری در نوروز سال 94 متنوع بود و شهرهای شرقی و غربی کشور مورد توجه مسافران قرار گرفت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه خدمت رسانی در کمپهای دائم و موقت، نسبت به سال گذشته شرایط بهتری داشته است، اضافه کرد: توزیع اقلام تبلیغاتی و تلاش برای اطلاع رسانی جاذبه های گردشگری از جمله اقداماتی بود که به شکل گسترده تری در نوروز سال 94 انجام شد.
سلطانیفر از برپایی فروشگاه و نمایشگاه صنایع دستی در کنار 660 کمپ اقامتی موقت در ایام نوروز خبر داد و افزود: در تمامی شهرستانها نمایشگاه فروش صنایع دستی فعال بود که این اقدام تاثیر بسیار خوبی در فروش صنایع دستی داشت.
وی همچنین به رشد آمار بازدید از اماکن تاریخی، مذهبی، موزهها و جاذبههای گردشگری اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه زمان بازدید از این اماکن در ایام نوروز، 2 ساعت افزایش یافته بود، با رشد 141 درصدی بازدیدکنندگان از موزه ها، اماکن تاریخی و مذهبی و جاذبههای گردشگری نسبت به سال گذشته مواجه بودیم.
معاون رئیس جمهور با ابراز تاسف نسبت به وقوع حادثه تروریستی در روز 13 فروردین، گفت: ما این اقدام تروریستی در خوزستان را که منجر به شهادت 3 نفر از پرسنل نیروی انتظامی شد را محکوم میکنیم و به بازماندگان این عزیزان تسلیت میگوییم، همچنین امیدواریم به زودی عاملین این عملیات دستگیر و به سزای عملشان برسند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه به روش آمارگیری و مبنای اعلام آمار سفر در کشور اشاره کرد و افزود: روشی که ما سال گذشته و امسال برای اعلام آمار سفر اعمال کردیم، براساس اقامت گردشگران در اماکن رسمی است.
سلطانیفر تصریح کرد: روشهایی که در سالهای گذشته برای اعلام آمار مرسوم بوده بارها مور بحث و بررسی قرار گرفته است، از آنجایی که مقاصد گردشگری ایران متنوع است و هر فرد ممکن است در ایام تعطیلات هر روز را در یک شهر سپری کند، روشی که به نظر میرسد میتواند ما را به آمار دقیقی برساند، اقامت است.
وی اضافه کرد: با همکاری پلیس راهور ناجا، مجموعه دستاندرکار در وزارت راه و شهرسازی و استفاده از تجهیزات و دوربینهای موجود، تلاش می کنیم در سالهای آینده به روش موثرتری برای اعلام آمار سفر در کشور برسیم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه آماری که امروز از سفر بیان میشود براساس اقامت در هتل، هتل آپارتمان، مدارس، خوابگاههای دانشجویی، کمپها و سایتهای اقامتی موقت است، تصریح کرد: ثبت اقامت مسافران در این اماکن ملاک آمار سفر در کشور بوده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه آمار موجود، مبین تعداد مسافر یا سفرها نیست، یادآور شد: در دوره تاریخی 28 اسفند سال 93 تا 14 فروردین سال 94 در کل 31 استان کشور و 7 منطقه آزاد، تعداد 60 میلیون و 84 هزار نفر اقامت در شب ثبت شده است.
سلطانیفر یادآور شد: در صورتی که میانگین سفر یک فرد را 4 شب فرض کنیم، براساس این آمار 15 میلیون نفر مسافر و گردشگر داشته ایم، علاوه بر این آمار، حدد 200 هزار ویلای شخصی در استانهای شمالی کشور وجود دارد که مسافران این اماکن قابل شمارش نیست، همچنین هزاران خانه مسافر که در شهرهای زیارتی وجود دارد و در چارچوب خانه مسافرهای سازمان میراث فرهنگی به ثبت نرسیده است، میزبان تعداد زیادی از زائران و مسافران است که این تعداد هم قابل شمارش نیستند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: با توجه به آمار اعلام شده توسط نیروی انتظامی و پلیس راهور، میزان سفر در کشور در نوروز سال 94 نسبت به سال گذشته 3 درصد افزایش داشته است ، این در حالی است که طبق آمار سازمان میراث فرهنگی افزایش سفر بین 4/5 تا 5 درصد بوده است، این آمارها نشان دهنده صحت کار دو طرف است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد شرایط مناسب و همکاری دستگاهها به منظور اعلام آمار دقیقتری از مسافران، اضافه کرد: آمار گردشگران خارجی ورودی به این دلیل که توسط پلیس مهاجرت و به صورت کامل ثبت میشود، آمار بسیار دقیقی است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به ترکیب اقامت مسافران در اماکن مختلف طی ایام نوروز 94، افزود: تفکیک آماری اسکان مسافران در اماکن مختلف به منظور برنامه ریزی برای احداث اماکن اقامتی و تاسیسات گردشگری انجام شده است، از مجموعه اقامت مسافران، 6 درصد در هتلها، هتل آپارتمانها و مهمانپذیرها، 17 درصد در اماکن مرتبط با آموزش و پرورش اعم از خانه معلم ها، واحدهای آموزشی استانها و شهرستانها، مهمانسراها، خوابگاههای دانشجویی و سالنهای ورزشی، 20 درصد اسکان در کمپهای دائم که توسط شهرداری و هلال احمر ایجاد شده است، 14/5 درصد در خانه مسافرهای ثبت شده در سایت سازمان میراث فرهنگی و سایر مسارفران در چادرها و کمپهای موقت که توسط شهرداری ها برپا شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین اسامی استانهایی را که بیشترین مسافر را داشته است، اعلام کرد و گفت: 10 استان مازندران، گیلان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان، فارس، خراسان رضوی، اصفهان، کرمانشاه و خراسان جنوبی بیشترین مسافر را در ایام نوروز داشته است.
وی ادامه داد: به منظور ارتقاء سطح کیفی خدمت رسانی به مسافران، بازرسی و نظارت یکی از رئوس کاری ستاد در ایام تعطیلات بود که نزدیک به 47 هزار مورد بازدید نظارتی از مراکز اقامتی، پذیرایی، دفاتر خدمات مسافرتی و تاسیسات گردشگری صورت گرفته ساست که سطح این بازرسیها و حجم بالای آنها موجب افزایش کیفیت خدمت رسانی به مسافران شده است.
سلطانیفر اضافه کرد: در بازرسیها و نظارتهایی که توسط اعضای ستاد و به صورت تلفیقی صورت گرفت، 92 واحد شامل 27 مرکز اقامتی، 32 دفتر خدمات مسافرتی و 32 واحد پذیرایی با وجود اینکه دلمان نمی خواست که این واحدها از مدار خدمت رسانی خارج شوند، تعطیل شدند.
در ادامه این نشست، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
سلطانیفر در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا) در رابطه با حمایت از سرمایه گذاران حوزه گردشگری و احداث هتل، گفت: اگر بخواهیم به اهداف پیش بینی شده در سند چشم انداز 20 ساله کشور در حوزه گردشگری و رسیدن به 20 میلیون گردشگر ورودی، تعداد هتل های 4 و 5 ستاره از 130 هتل فعلی به عدد 400 برسد، یعنی به طور میانگین در 11 سال باقیمانده از سند چشم انداز هر ساله باید 20 تا 25 هتل در کشور ساخته شود، مهمترین کار در این حوزه، تسهیل در صدور مجوزهای لازم، فراهم کردن امکانات مناسب، کاهش یا حذف عوارض ساخت هتل و البتهتامین تسهیلات ارزان قیمت است.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: در حوزه ارائه تسهیلات ارزان قیمت براساس روالی که از سال گذشته اجرا می شود، پروژههای مرتبط با گردشگری از تسهیلات صندوق توسعه ملی بهره مند می شوند، امیدواریم با فصل جدیدی که در فعالیتهای اقتصادی کشور و سرمایهگذاری بخش خصوصی خارجی به وجود می آید و به ویژه با حل مسائل با 1+5 و احقاق حقوق هسته ای، شاهد روزهای خوبی در حوزه گردشگری باشیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی از علاقه مندی 10 گروه هتل ساز خارجی برای حضور در ایران خبر داد و افزود: این گروهها از کشورهای عربی، اروپایی و کشورهای همسایه هستند که با توجه به موانع ناشی از تحریم، تاکنون موفق به حضور در این بخش نشده اند و ما امیدواریم با رفع تحریم ها شاهد حضور این گروهها در کشورمان باشیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه وضعیت تهیه و توزیع بروشور و اقلام تبلیغاتی در نوروز سال 94 مناسب بود، یادآور شد: وضعیت موجود در رابطه با چاپ و توزیع بروشور و اقلام تبلیغاتی مطلوب است اما کافی نیست، اگر به طور مثال برای هر شهر صد هزار بروشور چاپ شده است شاید بهتر بود 500 هزار بروشور چاپ میشد، اما شرایط در این زمینه نسبت به سال گذشته خوب بود.
انتهای پیام/