صنایع دستی عنصر بسیار مهم ، حیاتی و اساسی است، به عبارت دیگر صنایع دستی نمادی از یک هویت فرهنگی غنی گذشته است.  

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی یزد، محمدرضا دهقان مهرجردی معاون صنایع دستی گفت: استادان بازمانده و برجسته هنرهای سنتی در کارگاههای خود و مراکز آموزشی صنایع دستی در استان ، به طور زنده، روند آفرینش این هنرها را به علاقه مندان آموزش می دهند.

وی اظهار داشت: هم اکنون حدود 3000 صنعتگر در 64 رشته بومی استان به ترویج، آموزش و رونق هنر ـ صنعت خود مشغول هستند و نقش مهمی در توسعه پایدار صنایع دستی دارند.

دهقان اشتغال ایجاد شده از طریق صنایع دستی را برای تمام اقشار جامعه مفید دانست و عنوان کرد: روی آوردن مردم به خصوص بانوان به فعالیت های صنایع دستی موجب رونق اقتصادی در خانواده ها می شود، چراکه بانوان می توانند بدون خارج شدن از منزل و ضمن رسیدگی به امورات خانواده به فعالیت های شغلی خود بپردازند و برای خود کسب درآمد کنند. 

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سرمه دوزی، معرق چوب، رودوزیهای سنتی، سفالگری، طلاسازی، زیلوبافی، مشبک چوب، تذهیب، مجسمه سازی و طراحی سنتی از جمله رشته های فعال صنایع دستی در یزد هستند.
وی در ادامه گفت: صنایع دستی حرفه ای است که قابلیت ایجاد توسعه در مناطق شهری و روستایی را دارد و با هزینه ای مختصر و ارزان قابل انجام است.

دهقان با بیان اینکه توسعه و رونق هنرهای سنتی نقش مهمی در صنعت گردشگری دارد افزود: برای رفع فقر مناطق روستایی، ارتقای سطح و کیفیت زندگی روستاییان و ایجاد اشتغال این امر کاملاً ضروری به نظر می رسد.
سرپرست معاونت صنایع دستی ادامه داد: هنرهای سنتی در بناهای تاریخی یزد نیز به شیوه زیبایی خود نمایی می کند و در آن، عقاید، رسوم و آیین ها نمود بارز دارد و حاصل دسترنج هنرمندانی است که برای اعتلای این هنر با تکیه بر ایمان خویش توانستند بر معماری سنتی ایرانی، تاثیر بگذارند.

گفتنی است: انواع کاشی کاری با رنگهای فیروزه ای و لاجوردی، مشبک کاری، نقاشی دیواری، منبت کاری، آینه کاری، مقرنس کاری و گچ بری نمونه هایی از تزئینات معماری و هنرهای سنتی است.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139401222