سرپرست هيات كاوش و باستان‌شناسي در محدوده جنوبي استان سمنان از كشف ابزار سنگي دوره فراپارينه سنگي (15 تا 20 هزار سال پيش) در منطقه \"چال خندق\" سمنان خبر داد.

به گزارش روابط ‌عمومي اداره کل ميراث‌‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگری استان سمنان، «حسن رضواني» اظهار داشت: بر اساس كاوش‌هاي انجام شده در منطقه \"چال خندق\"، مشخص شد كه اين منطقه يك پشته طبيعي است و از بيش از 15هزار سال پيش در اين منطقه انسان‌ها زندگي مي‌كردند.

وي با بيان اينكه كاوش‌ها، بيانگر استقرار مردم دوره اشكاني نيز در اين منطقه است، گفت: در دوره اشكاني فضاها و كانال‌هاي دست كند در اين منطقه ايجاد شده بود.

وي گفت: احتمال مي‌رود فضاهاي ايجاد شده در دوره اشكاني در ارتباط با برگزاري مراسم آئيني مانند ميترائيسم باشد و بعيد نيست كه اين محوطه نيايشگاه آن دوره باشد.

اين باستان‌شناس پيشكسوت با اشاره به كشف سفال‌هاي \"جيلينگي\" (معروف ترين سفال دوره اشكاني) در اين منطقه، افزود: مواد فرهنگي و سفالهايي از قرن سه و چهار هجري قمري، دوره سلجوقي، دوره تيموري و ايلخاني و دوره اسلامي نيز در اين منطقه مشاهده شده است.

وي با ابراز تاسف از تخريب‌هاي صورت گرفته در سطح اين محوطه توسط حفاران غيرمجازگفت: بر اساس يافته‌هاي موجود، اين محوطه در دوره اشكاني از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و كاربري آن در دوره‌هاي بعدي تغيير كرده است.

سرپرست هيات كاوش و باستان‌شناسي در محدوده جنوبي استان سمنان در رابطه با وجه تسميه اين منطقه نيز گفت: به دليل حفر خندق در اين منطقه در دوره اسلامي، به عنوان \"چال خندق\" معروف شده است.

اين باستان شناس پيشكسوت با تاكيد بر اينكه اين منطقه نياز به بررسي بيشتر دارد، از ايجاد بناي شيشه اي نيمه تمام در جوار اين منطقه باستاني، در سال هاي گذشته ابراز تاسف كرد و گفت: منظر زيباي اين منطقه بايد از وجود \"غول شيشه اي\" پاك شود.

بر اساس اطلاعات موجود، بناي ساخته شده در منطقه چال خندق، قرار بوده به عنوان مركز فرهنگي كاربرد داشته باشد اما سالهاست كه ساخت آن نيمه تمام رها شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 139401256