معاون صنایع دستی کشور گفت:باتعریف پروژه های بزرگ از کمک های حمایتی دولت استفاده خواهید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر ، ظهر پنج شنبه ۲۷ فروردین ماه نشست صنعتگران هنرهای دستی استان بوشهر با معاون صنایع دستی کشور در میراث فرهنگی برگزار شد.
در این نشست که با حضور نامور مطلق معاون صنایع دستی کشور، فروزانی مدیرکل صنایع دستی و میراث فرهنگی و گردشگری استان بوشهر و جمعی از صنعتگران برگزار شد، صنعتگران حوزه های مختلف به بیان مشکلات خود پرداختند.
مدیر کل میراث فرهنگی ،صتایع دستی و گردشگری بوشهر در خصوص گسترش صنایع دستی و تاثیر گذاری آن در توسعه اقتصاد استان گفت: «صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان ما می تواند کمک فراوانی در ایجاد اشتغال کند، این صنعت که سازگار با محیط زیست هم می باشد، می تواند با به روز رسانی و تلفیق آن با زندگی روزمره مردم شرایطی را فراهم کند که به توسعه اقتصادی استان هم کمک کند. همچنین صنایع دستی می تواند نقش مثبتی در گردشگری هم داشته باشد.»
در ادامه صنعتگران حوزه های مختلف مشکلات خود را بیان کردند، مشکل عمده آنها، نبود بازار فروش محصولات، مشکلات بر سر راه دریافت تسهیلات یا باز پرداخت آن و بیمه بود.
پس از آن بینش پژوه مدیر صنایع دستی استان بوشهرگزارشی ازفعالیت های صنایع دستی در سال ۹۳ ارایه داد.
بینش پژوه گفت: «یازده شرکت تعاونی فعال در زمینه صنایع دستی داریم، شش نفر از صنعتگران استان بوشهر جایزه ملی کسب کرده اند، پنج نفر کاندید جایزه یونسکو شده اند، ما در سال ۹۳ هفده نمایشگاه دایر کرده ایم و همچنین ۷۹ غرفه نوروزی داشته ایم. در برنامه آینده نیز رشته های عبابافی و حصیربافی را گسترش خواهیم داد و پیگیر آن خواهیم بود تا به نتیجه مطلوبی در این زمینه برسیم.»
بهمن نامور مطلق در ادامه در خصوص مشکلات گفته شده از طرف صنعتگران، توضیحاتی را ارایه داد، وی گفت: «ما نباید از دولت خیلی متوقع باشیم چرا که کار دولت تسهیل و حمایت است، اگر دولت بخواهد بیش از این در صنایع ورود کند آینده خوشی برای صنایع دستی پیش بینی نمی کنم، حمایت های خوبی هم از طرف دولت از استان بوشهر و همچنین است های دیگر شده است، مثلا اصفهان ۷ الی ۸ میلیارد از کمک های دولتی استفاده شده است، بوشهر یک میلیارد، چرا که اصفهان توانسته طرح های توجیهی خوبی ارایه دهد . ظاهرا این استان پروژه بزرگی نداشته است، سال قبل بیش از ۱۰ نفر یک میلیارد داده شده است، شما باید پروژه های بزرگی را طرح و تعریف کنید تا بتوانید از کمک های حمایتی دولت استفاده کنید.»
معاون صنایع دستی با اشاره به جوان بودن اکثر صنعتگران گفت: «چیزی که در اینجا قابل توجه است این است که اکثر نیروهای فعال جوان هستند، سعی کنید طرح هایی را به بانک ارایه وبا تسلط و دانش لازم بانک ها را طوری توجیح کنید که بتوانید تسهیلات لازم را دریافت کنید.»
نامور مطلق در ادامه گفت: «بودجه امسال هم به دلیل فروش نفت و هم تحریم ها کمتر است بنابراین دستمان بسته است، سال قبل ۱۰۰میلیارد تسهیلات برای بخش صنایع دستی توانستیم بگیریم. امسال نیز امیدواریم با کمک هم و همچنین هم افزایی بیشتر با بدنه دولت، تسهیلات لازم برای این بخش دریافت شود.»
نامور مطلق همچنین در خصوص نبود بازار فروش برای صنعتگران گفت: «تولید کننده نباید بی توجه به بازارباشد و طبق سلیقه خود ادامه دهد، اگر محصولی فروش نمی رود باید دنبال دلیل آن باشیم، بازار به توزیع مناسب و همچنین تولید بستگی دارد، تولید کننده یا باید خود بازار را بشناسد یا اینکه با واسطه ای که بازار را می شناسد در ارتباط باشد. بدون ارتباط صحیح با بازار داشتن نمی توان فروش خوبی هم داشت، صنایع دستی نیاز به نگاه زیبا شناسی از لحاظ جامعه شناسی دارد، طرح های جدید را باید دنبال کرد که کاربردی تر و به روز تر باشند، صنعتگر باید بر اساس نیاز بازار محصولات خود را به روز کند به همین خاطر در کنار کار باید مطالعه هم کند و پیگیر باشد.»
معاون صنایع دستی کشور همچنین در باره بیمه صنعتگران گفت: «در حال حاضر حدود ۳۰۰الی ۳۵۰هزار نفر بیمه شده اند، که بیشتر این بیمه شده ها در بخش فرش هستند و بقیه، صنایع دست . حدود هزار میلیارد تومان صنایع دستی بابت بیمه هنرمندان به سازمان تامین ا جتماعی بدهکار است، اگر در حال صنایع دستی حاضر بیمه نمی کند به این دلیل است که، درحال گرفتن ناخالصی ها و فیلتر افراد بیمه شده قبلی هستیم، و همچنین شناسایی و پیگیری می کنیم تا کسانی که حق بیشتری دارند جایگزین شوند.»
انتهای پیام/