توجه به فرایندهای تاریخی به بناهای میراثی آذربایجان غربی

نگاه به عرصه انسانی و فرایندهای تاریخی رویکرد استان در بخش بناهای تاریخی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، هادی بهادری امروز در مراسم روز جهانی بناها، یادمانها و محوطه های تاریخی که در سالن آمفی تئاتر اداره کل برگزار شد با اعلام این مطلب اظهار داشت:  ما در راستای کامل کردن و حفاظت از این بناها حرکت می کنیم و باید در سال جاری رویکرد خود را به سمت مسایل دیگر تغییر دهیم.

معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در ادامه افزود: با تدابیر اندیشیده شده از سوی استاندار و سایر مسوولان آذربایجان غربی یک اجماع مدیریتی در خصوص سیاستهای میراث فرهنگی و گردشگری به وجود آمده و در تمام تصمیم گیری های کلان موضوعات تاریخی و میراث فرهنگی و مباحث مرتبط با آن در حوزه گردشگری مطرح می شود.

بهادری ادامه داد:  کارگروههایی در زمینه گردشگری و بناهای تاریخی استان در استانداری تشکیل شده و نتایج خوبی هم داشته و یکی از نمونه های بارز آن افزایش سفرهای نوروزی انجام شده به استان بوده است.

وی گفت: بحث تعیین تکلیف زمینهای پادگان ارتش ارومیه یکی از شاه بیتها و نقاط مهم مطرح در بخش گردشگری استان و ارومیه بوده است .

بهادری اظهار کرد: تلاشهای اساتید دانشگاهی و معماران استان و نیز مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در کمیسیون ماده 5 استان به نتیجه رسید و این سایت با ارزش در اختیار مردم ارومیه و همه مردم کشور قرار می گیرد.

وی افزود: حدود پنج الی 30 هکتار از این مجموعه به صورت فضاهای باز در اختیار شهرداری قرار گرفته و باید با مدیریت مناسب اجازه نداد تا یک متر مربع از این فضا از دست فضای عمومی شهری خارج شود و اگر این یک مورد را بتوانیم مدیریت کنیم در حوزه میراثی و مسایل شهرسازی به جرات می توان گفت که عملکرد ما قابل دفاع است.

بهادری ادامه داد: در بحث پردیس شهر دانشگاه ارومیه تصمیمات خوبی گرفته شد این سایت  6 هکتاری با ارزش بسیار بالاست و ما مقرر کردیم تا بودجه هایی را برای ترمیم ساختمان چوبی و اولین دانشکده طب ایران در اختیار دست اندر کاران قرار دهیم.





آگاه سازی مردم درامر حفاظت از آثار تاریخی وظیفه همگانی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در مراسم گرامیداشت روز جهانی بناها، یادمانها و محوطه های تاریخی گفت: آگاهسازی مردم در امر حفاظت از آثار و محوطه های تاریخی وظیفه همگانی است و مردم باید یاری رسان دستگاه های دولتی در این زمینه باشند.

جلیل جباری اظهار کرد: ثبت 180 بنای تاریخی از استان در فهرست آثار ملی، ثبت 1288 محوطه، قلعه و بنای تاریخی، ثبت اولین اثر طبیعی از استان به نام کوه زندان سلیمان و ثبت 16 اثر ناملموس و معنوی در فهرست آثار ملی از جمله ظرفیتهای ویژه استان در بخش بناهای تاریخی و گردشگری  است.

وی اظهار کرد: توجه به تدقیق و تعیین حریم ابنیه ها و محوطه های تاریخی که در سالهای گذشته مورد بی توجهی بوده از پارسال و امسال در برنامه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی مورد توجه قرار داده شده است. 

جباری ادامه داد: در سال 93 توجه به بازار تاریخی ارومیه و بناهای داخل بافت ارومیه و میدان ایالت و حریم تپه حسنلو نیز مورد توجه بوده است.

وی گفت: سه پرونده حوزه میراث ناملموس و چهار مورد محوطه تاریخی نیز  به سازمان مراث فرهنگی ارسال شده است و در انتظار ثبت هستند .

جباری گفت: اتمام مرحله شناخت و تدقیق بافت تاریخی ارومیه انجام و ارسال شده است.

وی اظهار کرد: امسال 24 کارگاه مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی فعال است با 40 میلیارد ریال اعتبار فعالیت می کنند و این فعالیتهای در طی سال نیز تداوم دارد.

جباری اضافه کرد: عملیات مرمتی در مدرسه 22 بهمن با همکاری شهرداری ارومیه و اداره کل اموزش و پرورش استان اغاز شده است.

وی گفت: مرمت و حفاظت از شبستان مسجد جامع و ساختمان چوبی داخل محوطه دانشگاه ارومیه و خانه اربابی واقع در دیزج سیاووش ارومیه نیز در حال پی گیری است و با توافق انجام شده با بانک مسکن خانه دیزج سیاووش با اعتبار سه میلیارد ریال مورد مرمت و اماده سازی به عنوان بانک موزه قرار می گیرد.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139402012