دومین جلسه نشست عادی شورای حکام و مراسم نکوداشت هفتادمین سالگرد تاسیس یونسکو هفته آینده در هتل لاله تهران برگزار می شود .
به گزارش میراث آریا( chtn )؛ محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی و رئیس شورای حکام مرکز میراث ناملموس ایران در نشست خبری روز سه شنبه 8 اردیبهشت که در عمارت کوشک برگزار شد؛ زمان برگزاری دومین جلسه نشست عادی شورای حکام را دوشنبه 14 تا چهارشنبه 16 اردیبهشت اعلام کرد و گفت :بعد از ظهر روز سه شنبه 15 اردیبهشت گردهمایی برای نکوداشت هفتادمین سالگرد تاسیس یونسکو برگزار می شود.
او درباره فعایت مرکز میراث ناملموس جهانی در تهران گفت:ابتدا مرکز میراث ناملموس از 3 کشور ایران، قزاقستان و تاجیکستان تشکیل شدفپس از مذاکرات 10 کشور دیگر از جمله ارمنستان، ترکیه، پاکستان، عراق، فلسطین، لبنان و قرقیزستان مدارک خود را برای عضویت فرستادند . 5 کشور آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان، قطر و عمان نیز در حال ارسال مدارک هستند .
وی ادامه داد: در دومین نشست شورای حکام سایت اطلاعرسانی مرکز به زبانهای انگلیسی و فارسی رونمایی خواهد شد. در این سایت استانداردهای یونسکو رعایت شده است و اخبار مرکز در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
طالبیان درباره فعالیت های مرکز میراث ناملموس جهانی به برگزاری کارگاههای تخصصی برای اصحاب رسانه و کارکنان سازمان ،جمع آوری تقویم رویدادهای منطقه اشاره کرد.
پرونده چوگان
معاون میراث فرهنگی در ادامه به سوال یکی از خبرنگاران درباره ثبت مشترک پرونده چوگان گفت: پاکستان، افغانستان و تاجیکستان اعلام آمادگی کردهاند تا به صورت مشترک پرونده چوگان را به ثبت برسانیم. آیین نان لواش یا نان صاف و نازک سنتی نیز بین ۵ کشور مشترک است و در آینده ثبت خواهد شد.
او تاکید کرد: پروندههای مشترک و توجه به انرژیهای پایدارمد منظر ما است، پرونده بادگیرها و قنات ها نیز در این راستا است.
ثبت جنگلهای هیرکانی
طالبیان به پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی اشاره کرد و گفت: در پروندههای میراث ناملموس بر عکس میراث ملموس بین کشورها اختلاف نظری نیست
جنگلهای هیرکانی 95 درصد آن در ایران و 5 درصد در آذربایجان است در سه بخش سهم،مدیریت و عنوان پرونده اختلاف نظرهایی هست.آذربایجان راضی نمیشود که مدیریت این پرونده با ایران باشد ولی اکنون اختلافی بین دستگاههای مرتبط با این موضوع در ایران نداریم .
نشست شورای حکام
یدالله پرمون رئیس مرکز مطالعات منطقهای میراث ناملموس در تهران نیز در خصوص نشست شورای حکام گفت:این جلسه سومین جلسه شورای حکام محسوب می شود، جلسه عادی اول در سال 2012 برگزار شد. در سال 2013 نیز جلسه فوقالعادهای شکل گرفت، در سال 2014 جلسهای برگزار نشد، سومین جلسه یا دومین جلسه عادی در سال 2015 قرار شد برگزار شود .
او به رشد فعالیت های مرکز مطالعات منطقهای میراث ناملموس در تهران اشاره و عنوان کرد که نقشه فعالیت ها در این نشست اعلام خواهد شد.
پرمون در ادامه خاطر نشان کرد تمامی تمامی فعالیتهای مرکز مطالعات منطقهای مقوله 2 به لوگوی یونسکو که به مناسبت هفتادمین سال تاسیس طراحی شده، مزین خواهد بود.
او در توضیح برنامه های نشست و گردهمایی پیش رو به معرفی پرونده ها و انجمن های موفق،ارایه سیاست های کلی یونسکو،نشست های تخصصی ، بررسی مسایل منطقه ای و بازدید از عمارت کوشک و غرفه های صنایع دستی سازمان اشاره کرد.
پرمون سپس گفت:به منظور ظرفیت سازی کارگاههای تخصصی برای آموزش مدیران معاونان میراث فرهنگی استان ها ،کارکنان سازمان ،خبرنگاران و اصحاب رسانه ،انجمن های غیر دولتی و میراث فرهنگی و اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد .
او همچنین از برگزگزاری دو کارگاه برای ارمنستان و یک کارگاه برای عراق خبر داد و متذکر شد :کارگاههای تخصصی برون مرزی و داخلی بر اساس استانداردهای یونسکو است.
پرمون در خصوص تاثیر کارگاههای آموزشی گفت: تیمی از هنرمندان برای تهیه پرونده های جهانی در خانه موسیقی آموزش دیدند که در نهایت منجر به تهیه پرونده فنون و مهارتهای ساخت و نوازندگی با کمانچه، یک ساز آرشهای موسیقی کلاسیک و فلکوریک ایران منجر شد.
او افزود: برای گروه باستانشناسی درسی به نام میراث ناملموس گنجانده شده است. با کرسی معماری یونسکو در دانشگاه تهران درباره برگزاری دوره کارگاه ثبت همکاری داشتهایم. طرح همیار میراث که چند سال پیش متوقف شد را به یونسکو برای مشارکت کودکان در میراث ناملموس به یونسکو اعلام کردهایم .
پرمون در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اطلاع رسانی به اقشار عمومی گفت: در جشنوارهها شرکت کرده ایم و با اهدای جوایزی به تولیدکنندگان آثار ویژه در حوزه میراث ناملموس سعی کردیم درباره این حوزه اطلاعات زیادی بدهیم.
یونسکوی کوچک
پرمون در خصوص شکل گیری مراکز مقوله 2گفت: یونسکو سازمانی است که امکانات مالی و نیروی انسانی اش به حدی نیست که همه دنیا را پوشش دهد از این رو مراکز مقوله 2 را در کشورها ایجاد میکند .
او افزود: کشوری که درخواست ایجاد این مرکز را کرده مسوول تامین ساختمان و بودجه است ولی سیاستهای یونسکو را پیگیری میکند . مرکز ما یونسکو کوچک است که محدوده فعالیتش 22 کشور است.
پرمون تاکید کرد که تلاش برای آگاهی افزایی و آموزش های مختلف برون مرزی در راستای تشویق کشورها به برقراری صلح است.
انتهای پیام/