اطلاعات و دادههای اشیاء تاریخی چغامیش از اهمیت علمی بسیار بالایی برخودار است.
حمیده چوبک رئیس پژوهشکده باستانشناسی در گفتگو با میراث آریا(chtn) گفت: بازگرداندن اشیاء فرهنگی و تاریخی که به صورت امانی در اختیار موسسات علمی قرار میگیرد یک وظیفه قانونی و در صورتی که این اتفاق نیفتد، تخلف صورت گرفته است.
وی با ابراز خوشحالی از بازگشت اشیاء تاریخی چغامیش، یادآور شد: هرچند در چندین سال اخیر هیچ شیء تاریخی به موسسات علمی ارسال نشده است اما در صورتی که نیازی به اینگونه اقدامات باشد تمامی موازین و مقررات قانونی رعایت می شود.
چوبک تصریح کرد: اگر قرار باشد شی تاریخی از کشور خارج شود با رعایت تمامی چارچوبها و مقررات خواهد بود و البته با تاکید بر اینکه در صورتی که امکانات مطالعه بر روی اشیاء را نداشته باشیم با موسسات خارجی در ابن رابطه وارد فاز همکاری می شویم.
رئیس پژوهشکده باستانشناسی یادآور شد: امیدوارم با نظمی که در حال حاضر جریان دارد از این پس شاهد حداقل خروج اشیاء از کشور باشیم، ما تلاش می کنیم تا تمامی اشیاء در داخل کشور مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد و هیچ اثر تاریخی و فرهنگی به موسسات خارجی ارسال نشود.
وی تاکید کرد: باید از تجربیات گذشته استفاده کنیم و در رابطه با درخواستهای موسسات خارجی نسبت به در اختیار داشتن اشیاء تاریخی دقت بیشتری داشته باشیم و تمامی موازین و مقررات قانونی را مدنظر داشته باشیم.
چوبک تصریح کرد: من معتقدم این اشیاء به هیچ وجه نباید از کشور خارج می شد اما امروز خوشحالیم که اشیاء باارزش چغامیش که یک محوطه مهم است، بازگردانده شد.
رئیس پژوهشکده باستانشناسی افزود: مطالعات و دادههایی که از این اشیاء بسیار مهم به دست آمده است، از نظر علمی دارای اهمیت فراوانی است و اطلاعات مهمی را در رابطه با آن برهه زمانی به ما می دهد.
انتهای پیام/