مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در جلسه شوراي عتف (شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري) خراسان رضوي با اشاره به اهميت گردشگري و نقش اين صنعت در توسعه اقتصادي و فرهنگي گفت: استان خراسان رضوي در حوزه هاي مختلف گردشگري خصوصا سه حوزه گردشگري سياحت، زيارت و سلامت از ظرفيت ها و پتانسيل هاي بسيار بالايي است.
به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، در اين جلسه كه با حضور محمد ايوبي اردكان قائم مقام دبيركل شوراي عالي عتف برگزار شد، علاوه بر مدير كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي، معاون اجرايي دبيركل شوراي عالي عتف، مدير كل دفتر فناوري اطلاعات استانداري خراسان رضوي، مسئول گردشگري سلامت دانشگاه علوم پزشكي مشهد، تعدادي از معاونين و مديران اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي و جمعي از كارشناسان حوزه سلامت استان نيز حضور داشتند.
حسين زارع صفت در اين نشست در سخناني اظهار داشت: وجود حرم مطهر رضوي باعث شده تا خراسان رضوي قطب زيارت كشور و منطقه باشد به گونه اي كه ساليانه ميليون ها نفر از داخل و خارج ايران براي زيارت بارگاه منور امام هشتم (ع)، وارد اين استان مي شوند.
وي گفت: وجود جاذبه هاي گردشگري بي نظير و تفرجگاه هاي مختلف در مشهد در كنار آثار تاريخي و فرهنگي بي شمار و ارزشمند باعث شده تا اين استان در حوزه گردشگري سياحت نيز يكي از استان هاي سرآمد باشد.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي گفت: خوشبختانه اين استان با بهره گيري از پزشكان حاذق و نيز بيمارستان هاي تخصصي و بزرگ توانسته به عنوان استان مقصد گردشگران سلامت نقش مهمي را ايفا كند.
وي با بيان اينكه در گذشته ظرفيت هاي استان بيشتر به مسايل مانند كشاورزي مرتبط بود و سهم خدمات در اين استان اندك بود گفت: امروزه اما سهم خدمات در توسعه استان افزايش يافته و داشته هاي ما در بخش خدمات استان خيلي بيشتر از آن چيزي است كه مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي اضافه كرد: سرزمين خراسان موزه اي بزرگ است كه در آن تاريخ حيات بشريت را مي توان پيدا كرد واين استان در حوزه هاي مختلف داراي ظرفيت هاي بالايي است و با برنامه هاي دانش بنيان و دانش محور مي توان اين ظرفيت ها را شكوفا كرد.
وي در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به زيرساخت هاي بسيار ارزشمندي كه در اين استان در حوزه گردشگري وجود دارد ادامه داد: بيش از 52 درصد واحدهاي اقامتي كشور در مشهد واقع شده است و سهم ما در گردشگري زيارت و جذب گردشگران و زائران خارجي قابل توجه است.
وي ادامه داد: در حوزه گردشگري سلامت نيز ما مقام دوم را در كشور داريم و لي براي توسعه و بهره مندي بيشتر بايد راه هاي زيادي را جستجوكنيم.
اين مقام مسئول در ادامه صحبت هاي خود به مشاهير بزرگ استان اشاره كرد و گفت: ما در استان مشاهير بسيار بزرگي مانند عطار، خيام، فردوسي و ... را داريم كه ظرفيت بسيارارزشمندي براي توسعه گردشگري ادبي محسوب مي شوند.
وي در بخش ديگري از صحبت هاي خود به موضوع صنايع دستي در استان خراسان رضوي اشاره كرد و گفت: يكي از كم هزينه ترين مشاغلي كه مي توان ايجاد كرد در حوزه صنايع دستي است كه البته در حال حاضر يكي از مهمترين مشكلاتي كه در اين خصوص داريم شكل بازاريابي و رقابت با مشابه خارجي آن است.
محمد ابویی اردکان، قائم مقام دبیر کل شورای عالی عتف نيز در اين جلسه با اشاره به ظرفيت هاي ارزشمند استان خراسان رضوي در حوزه هاي گوناگون خصوصا ماموريت هاي سه گانه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خواستار توجه هر چه بيشتر تمامي دستگاه هاي اجرايي و همكاري هرچه بيشتر دستگاه ها در اين خصوص شد.
وي در سخناني گفت: شعار ما در دولت جديد ظرفيت شناسي و بهره وري و توجه به موضوع آمايش سرزميني است كه با اين منظر توسعه فقط فيزيكي در نظر گرفته نشود هم چنين ضرورت دارد منابع جديد تري را نيزبا هدف توسعه همه جانبه به خدمت بگيريم.
در اين جلسه هم چنين محمد ركني معاون ميراث فرهنگي، محمد حسن مطيع سرپرست معاونت صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي و دكتر خيامي مسئول گردشگري سلامت دانشگاه علوم پزشكي مشهد گزارش هايي را ارائه كردند.
گفتني است اين نشست صبح امروز چهارشنبه 16 ارديبشهت به ميزباني اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در هتل پرديسان مشهد با هدف تقويت و توسعه كريدور فنآوري اطلاعات استان و توجه ويژه به بخش گردشگري زيارت، سياحت و سلامت برگزار شد.
انتهای پیام/