به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری خراسان شمالی؛ محمد سویدانلویی در این نشست ضمن تشریح برنامه های هفته میراث فرهنگی برگزاری همایش سراسری انجمن های میراث فرهنگی استان ،برپایی نمایشگاه آثار تاریخی ،رونمایی از سند ثبت ملی درخت شاه توت بجنورد، برگزاری نمایشگاه اشیاء مجموعه داران بخش خصوصی،افتتاح بانک سفال،رونمایی از آثار تاریخی کشف شده در کاوشهای باستان شناسی چلواز عناوین این برنامه ها عنوان کرد وافزود:خراسان شمالی ظرفیت های زیادی در بخش های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارد.
وی گفت: با وجود این پتانسیل ها، به دلیل کمبود تبلیغات و اطلاع رسانی، هنوز آن چنان که باید و شاید از ظرفیت های استان در این حوزه استقبال نشده است.
وی با بیان این که \"موزه و جامعه پایدار\" به عنوان شعار امسال روز جهانی موزه انتخاب شده است، در مورد وضعیت موزه ها در خراسان شمالی اضافه کرد: در حال حاضر موزه های فعال میراث فرهنگی استان شامل دو موزه در مجموعه تاریخی فرهنگی عمارت مفخم شهر بجنورد، موزه قلعه جلال الدین گرمه و دو موزه تاریخ و حمام در شهرستان های فاروج و جاجرم است.
سویدانلویی با بیان این که موزه های استان سالانه میزان ۴۰ هزار گردشگر هستند، اظهار داشت: شمار بازدیدکنندگان از موزه های استان به نسبت سایر مؤسسات فرهنگی اندک بوده که این موضوع در کل کشور نیز همین گونه است.
وی با بیان این که هر پنج موزه موجود در استان دولتی هستند، افزود: متأسفانه مشارکت بخش خصوصی در حوزه میراث فرهنگی از جمله راه اندازی موزه های خصوصی در استان ضعیف بوده و می بایست این نقیصه با اتخاذ تصمیم های مناسب و ارائه مشوق های لازم برطرف شود.
سويدانلويي» به تهيه و تدوين طرح جامع گردشگري استان اشاره کرد و گفت: براي تصويب اين طرح، نيازمند تهيه و تدوين آمايش سرزمين استان به عنوان سند فرادستي هستيم که ميراث فرهنگي استان با تکميل نبودن طرح آمايش سرزمين خراسان شمالي، همزمان با طي مراحل تکميل اين طرح، اقدام به تهيه طرح جامع گردشگري استان نيز کرده و تاکنون 2 فصل آن به اتمام رسيده است.
سویدانلویی همچنین در بخشی دیگر از صحبت هایش از برنامه ساخت نخستین هتل پنج ستاره استان خراسان شمالی در بجنورد توسط بخش خصوصی خبر داد و تصریح کرد: این هتل توسط شرکت هماک در جوار مجتمع تجاری تفریحی این شرکت در محل سابق مهمانسرا احداث خواهد شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی بیان داشت: با احداث این هتل شمار تختهای اقامتی در استان افزایش خواهد یافت و خراسان شمالی صاحب نخستین هتل پنج ستاره خواهد شد.
وی گفت: با توجه به قرار گرفتن خراسان شمالی در مسیر زیارتی و سیاحتی احداث این هتل به عنوان یک زیر ساخت برای جذب گردشگری و افزایش مدت ماندگاری مسافران از ضروریات است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی از فراهم شدن مقدمات ثبت جهانی کشتی محلی باچوخه استان خبر داد و گفت: کشتی محلی باچوخه به عنوان یک ورزش بومی و محلی و میراث معنوی و کهن در آستانه ثبت جهانی قرار دارد.
به گفته سویدانلویی استان خراسان شمالی خاستگاه ورزشی بومی و محلی کشتی سنتی باچوخه است و خراسان شمالی دارای میراث معنوی متعددی بوده که تاکنون موسیقی بخشیهای استان ثبت جهانی شده است و ثبت چندین اثر معنوی و کهن از جمله کشتی باچوخه در دستور کار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز میزان صدور صنایع دستی تولیدی صنعتگران این استان را چهار برابر رقم اعلام شده از سوی مدیرکل عنوان کرد.
علی عابدی گفت: اقدامات برای رفع مشکل صدور مستقیم صنایع دستی استان از دو سال قبل آغاز شده که توفیق در این بخش نیازمند همکاری دیگر دستگاه های مرتبط است.
وی گفت: اکنون در استان خراسان شمالی 15 هزار نفر در حوزه تولید صنایع دستی در 50 رشته فعالیت دارند.
به گفته وی از این میان تولیدات 21 رشته دارای مهر اصالت یونسکو، 22 رشته صنایع دستی دارای مهر اصالت ملی و 11 رشته صنایع دستی نیز در راه ثبت در یونسکو در سال 2016 میلادی هستند.
وی افزود: بیشتر تولیدات صنایع دستی این استان در زمینه های دستبافته های داری، رودوزی، نساجی، صنایع چوب و چرم است.
انتهای پیام/