طبقه دوم موزه ملی ایران پس از 12 سال و موزه دوران اسلامی پس از 18 سال تعطیلی ظرف دو هفته آینده بازگشایی میشود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه که با حضور مسئولین و معاونین سازمان میراث فرهنگی، جمعی از فعالان حوزه موزه و موزه داری و علاقه مندان به فرهنگ در کاخ گلستان برگزار شد،با علام این خبر گفت: به رغم کارنامه خوبی که در حوزه میراث فرهنگی به دست آمده است، تلاش می کنیم تا از ظرفیت های موجود در همه بخش ها برای دستیابی به کارنامه پرافتخارتر استفاده کنیم.
وی افزود:یکی از مهمترین اهدافی که هر کشور، حکومت و نظامی در مسیر توسعه پایدار دنبال میکند، پروژه ملتسازی است، به این معنی که مردمی که با باورها، اعتقادات و فرهنگهای مختلف در یک محدوده جغرافیایی که تمامیت ارضی نامیده میشود زندگی میکنند، در راستای منافع ملی و حفظ آرمانهای یک کشور و نظام با یکدیگر، همسو ، همجهت و هممسیر باشند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: در کشور ما هم مردمی با عقائد، باورها و فرهنگهای متنوع و مختلفی زندگی میکنند که یکی از مهمترین آرمانها و اهداف نظام باید این باشد که همه مردم کشورمان با فرهنگها متفاوت و مختلف در چارچوب حفظ منافع ملی و حرکت کلی نظام همجهت باشند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: در مسیر پروژه ملتسازی هر کشوری، میراث فرهنگی نقش تاثیرگذار و جایگاه بسیار مهمی دارد، گذشته پرافتخار و بررسی تاریخ و هویت فرهنگی مردم در یک محدوده جغرافیایی و افتخاراتی که در گذشته داشتهایم در مسیر پروژه ملتسازی بسیار بااهمیت است.
سلطانیفر ادامه داد: تاریخ و گذشته پرافتخار این مملکت و هویت فرهنگی که این مردم داشتهاند، عامل و علت مهمی است تا ما بتوانیم در فرآیند ملتسازی بسیار موفقتر از سایر کشورها عمل کنیم.
وی با اشاره به اینکه، موزهها تجلی و تبلور سابقه تاریخی کشورهاست، یادآور شد: اشیایی که در موزهها به نمایش گذاشته میشود بیان کننده بخشی از گذشته پرافتخار فرهنگ و تمدن ایران است، در تمام نقاط این سرزمین که من از آن به عنوان کشور موزه یاد میکنم، اشیاء و آثار تاریخی وجود دارد و اگرچه ما هنوز موفق نشدهایم بخش قابل توجهی از این آثار و اشیاء را از دل خاک بیرون بیاوریم، اما این بضاعت وجود دارد و ما تلاش میکنیم که این آثار و نشانهها را به مردم خودمان و سایر کشورها نشان دهیم.
معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستاوردهای حوزه میراث فرهنگی در یک سال گذشته گفت: به رغم کارنامه خوبی که در این حوزه به دست آمده است، تلاش می کنیم تا از ظرفیت های موجود در همه بخش ها برای دستیابی به کارنامه پرافتخارتر استفاده کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: از مهمترین اقداماتی که در یک سال گذشته انجام شد تلاش ویژه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مجموعه حقوق بین الملل ریاستجمهوری برای بازگرداندن اشیاء تاریخی خوروین و چغامیش بود که پس از 50(اشیاء خوروین) و 35(اشیاء چغامیش) سال کشمکش حقوقی، موفق شدیم در محاکمی که در کشورهای اروپایی برگزار شد، مالکیت ایران را نسبت به این اشیاء به اثبات برسانیم.
سلطانی فر تصریح کرد: در مورد اشیاء خوروین، در صورتی که چند روز تعلل می کردیم و ضربتی عمل نمی کردیم، ادعای حقوقی دیگری مطرح می شد و بازگرداندن اشیاء به تاخیر میافتاد، بازگردانده شدن این اشیاء تاریخی باارزش، یکی از بزرگترین دستاوردهای ما بود که نشان داد اگر با منطق و حفظ اصول قانونمندی های دنیا در محاکم مختلف حضور پیدا کنیم، می توانیم حقوق ملت را به اثبات برسانیم.
وی در ادامه به افتتاح موزه بزرگ خراسان در مشهد مقدس اشاره کرد و گفت: این موزه به مرور تکمیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد، همچنین طبقه دوم موزه ملی ایران که 12 سال تعطیل بود و موزه دوران اسلامی که 18 سال تعطیل بود، ظرف دو هفته آینده این موزهها بازگشایی میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: اراده مجموعه سازمان میراث فرهنگی بر این است که موزه ملی ایران که دارای گنجینه ارزشمندی است مورد توجه ویژه قرار گیرد و اشیاء مخازن این موزه در معرض دید علاقه مندان قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور گفت: 12 موزه استانی و منطقهای با 10 تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی که در سطح کشور در دست اجرا است، اولویت بندی شده و به تدریج در طول 3 سال آینده تکمیل و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سلطانی فر یادآور شد: در زمینه مرمت و بازسازی، رویکرد سازمان میراث فرهنگی با توجه به محدودیت منابع، استفاده از منابع بخش خصوصی است. در این حوزه 312 مورد از آثار و بناهایی که مالکیت خصوصی دارد با حمایت سازمان مورد مرمت و احیاء قرار گرفت همچنین سال گذشته 13 مورد از بناهای تاریخی با مشارکت بخش خصوصی مورد مرمت و احیاء قرار گرفت که تلاش می کنیم در سال جاری این عدد به 70 بنا برسد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه، راهاندازی انجمنهای میراث فرهنگی را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه دانست و گفت: با توجه به وجود آثار بسیار زیاد در کشورمان و محدودیت نیروهای یگان حفاظت، استفاده از انجمنهای میراث فرهنگی که نزدیک به ده سال بود مورد غفلت قرار گرفته بودند در دستور کار قرار گرفت، این انجمنها که کارشان بیشتر حفاظت است، در چند استان راه اندازی شده و از سطح استان به شهرستانها تعمیم پیدا خواهد کرد تا ضریب حفاظت از آثار تاریخی افزایش یابد.
معاون رئیس جمهور گفت: تشکیل هیات امنای بناهای تاریخی و فرهنگی هم یکی دیگر از اقدامات در حوزه میراث فرهنگی بود که از سال گذشته آغاز شد،هیات امنای 7 بنای میراث جهانی و مجموعه سعدآباد تشکیل شده است که جمعی از فرهیختگان و اندیشمندان منطقه ای و ملی، اداره و مدیریت این اماکن را بر عهده گرفته اند.
سلطانیفر با اشاره به برنامهها و فعالیتهای مثبت پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی طی یک سال گذشته ، یادآور شد: امیدواریم کارهای پژوهشی و تولیدی پژوهشگاه سال به سال افزایش پیدا کند.
وی همچنین به ساماندهی پایگاههای میراث جهانی که از سال گذشته آغاز شده است اشاره کرد و افزود: احیاء و ایجاد کارگاههای مرمتی در استانها یکی از مهمترین موضوعات در حوزه میراث فرهنگی است که این امر در ارزیابی عملکرد مدیران استانها هم تاثیرگذار خواهد بود.
معاون رئیس جمهور گفت: با توجه به آثار و عوارض مثبت نمایشگاه هفت هزار سال تاریخ و تمدن به دنبال داشت، از ابتدای سال 2016 میلادی این نمایشگاه مجدد راه اندازی می شود.
سلطانی فر در ادامه با بیان اینکه ایجاد ثبات و آرامش از مهمترین موضوعات در سازمان میراث فرهنگی است، ادامه داد: تلاش ما دور نگه داشتن سازمان از دعواهای سیاسی و ایجاد فضای کار و خدمت است تا شرایطی به وجود بیاید که تمام انرژی ما در جهت اهداف سازمان و توسعه فرهنگی صرف شود.
سلطانیفر در پایان سخنانش افزود: شایعاتی که این روزها به گوش می رسد بی اساس است و من به تمامی همکارانم اعلام می کنم که گوشتان بدهکار این شایعات نباشد و حرکت خوبی که در جهت دستیابی به اهداف سازمان میراث فرهنگی آغاز شده است را با قوت ادامه دهید.
انتهای پیام/