تهیه و امضای تفاهم‌نامه توسعه همکاری‌های گردشگری ایران و صربستان


امضای تفاهم‌نامه همکاری در حوزه گردشگری ایران و صربستان در دیدار مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و راسیم لیاییچ، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت، گردشگری و مخابرات صربستان مورد توافق و تاکید قرار گرفت.

به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با راسیم لیاییچ، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت، گردشگری و مخابرات صربستان با ابراز امیدواری نسبت به توسعه روابط دو کشور ایران و صربستان در زمینه‌های مختلف، گفت: ایران جاذبه‌های مختلفی در بخش تاریخی، فرهنگی، زیارتی، طبیعی و امکانات درمانی دارد که سالیانه مورد استفاده بسیاری از گردشگران کشورهای همسایه قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: در دولت جدید با توجه به برنامه‌ریزی‌های گسترده که با تاکید رئیس‌جمهور انجام شده است بنا داریم درهای کشورمان را برای جذب گردشگران بیشتر باز کنیم، در سالهای گذشته به دلیل تحریم‌های ناعادلانه و غیرقانونی که توسط 1+5 و برخی کشورها اعمال شده است با محدودیت‌هایی در بخش گردشگری مواجه بودیم، اما خوشبختانه در دو سال گذشته توانستیم با رویکرد مثبت دولت در تعامل با دنیا، پذیرای جمع کثیری از گردشگران باشیم.

وی از برنامه ریزی گسترده برای توسعه گردشگری در کشورمان خبر داد و تصریح کرد: 40 کشور به عنوان کشورهای هدف گردشگری انتخاب شده است، همچنین در زمینه توسعه اماکن اقامتی، پذیرایی و هتل‌ها، با توجه به اقداماتی که صورت گرفته است تعداد هتل‌های ایران تا سال 2025 به سه برابر تعداد فعلی افزایش خواهد یافت.

معاون رئیس جمهور یادآور شد: گسترش ناوگان هوایی به منظو گسترش ارتباط با دنیا پس از لغو تحریم‌های غیرقانونی از دیگر برنامه‌های ما در حوزه گردشگری است.

سلطانی‌فر همچنین به تسهیلات صدور ویزا و لغو روادید با برخی کشورها اشاره کرد و افزود: تا حداکثر یک سال آینده صدور ویزای الکترونیک راه اندازی می شود تا زمان صدور ویزا به حداقل ممکن برسد، در حال حاضر امکان صدور ویزای فرودگاهی به مدت 2 هفته برای اتباع 190 کشور دنیا فراهم شده است که این ویزا در صورت درخواست گردشگران تا دو هفته دیگر قابل تمدید است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه به وجود امنیت مورد نیاز گردشگران در کشور اشاره کرد و گفت: امنیت برای گردشگران تمامی کشورهای دنیا در ایران تامین وجود دارد به طوریکه قطارهای گردشگری از سال گذشته به مسافرانی از کشورهای اروپایی و آمریکایی وارد کشورمان می شوند و از شهرهای مختلف بازدید می کنند.

وی در ادامه از آموزش نیروی انسانی مورد نیاز در بخش گردشگری خبر داد و اضافه کرد: برای آموزش نیروی انسانی مورد نیاز در حوزه گردشگری از ظرفیت های موسسات و مراکز علمی فعال در این بخش استفاده شده است.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: سرمایه گذارانی از 9 کشور خارجی بررسی‌هایی در حوزه سرمایه گذاری بازار گردشگری ایران انجام داده اند و با توجه به رونق خوب گردشگری در کشورمان و ظرفیت‌های موجود، این گروهها اعلام کردند که پس از لغو تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری خود را در حوزه ایجاد هتل و مراکز اقامتی ایران آغاز خواهند کرد.

سلطانی‌فر به وجود 500 موزه در کشورمان اشاره کرد و گفت: نیمی از این موزه‌ها توسط بخش خصوصی و نیمی دیگر توسط بخش دولتی احداث و مدیریت می‌شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به وجود زمینه‌های گسترده همکاری در حوزه گردشگری دو کشور، تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه‌های مختلف، برپایی نمایشگاه‌های دو جانبه، بازدید خبرنگاران و فعالان صنعت گردشگری کشور صربستان از جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی و امکانات بخش درمانی و سلامت ایران، موجب آشنایی بیشتر مردم صربستان با ظرفیت‌های موجود در ایران می‌شود.

معاون رئیس جمهور افزود: اراده دولت ایران، گسترش روابط با همه کشورها در چارچوب حفظ منافع دو طرف است.
وی سفر معاون نخست وزیر و وزیر تجارت، گردشگری و مخابرات صربستان به جمهوری اسلامی ایران را در ایجاد یک فصل مشترک همکاری بین دو کشور موثر دانست و گفت: صنعت گردشگری به عنوان صنعت سبز و زودبازده در گسترش تعاملات فرهنگی دولت ها و ملتها موثر است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه پیش نویس تفاهم نامه همکاری در حوزه گردشگری تهیه و برای مسئولین کشور صربستان ارسال خواهد شد، تصریح کرد: معاون گردشگری و مدیرکل دفتر امور بین الملل سازمان میراث فرهنگی مسئول پیگیری تهیه تفاهم نامه توسعه گردشگری بین ایران و صربستان هستند.
در ادامه این دیدار، راسیم لیاییچ، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت، گردشگری و مخابرات صربستان هدف از سفر به ایران را شناسایی و بررسی چارچوب‌ها و زمینه‌های اساسی سرمایه گذاری و توسعه همکاری‌های دو کشور دانست و گفت: ما معتقدیم تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده است به زودی برداشته می شود و گفتگوهایی که در حال انجام است به نتیجه می رسد.

لیاییچ با اشاره به اینکه صربستان در حال طی فرآیند ورود به اتحادیه اروپا است، تاکید کرد: هدف ما این است که در سال 2020 به عنوان عضو اصلی وارد اتحادیه اروپا شویم.

وزیر تجارت، گردشگری و مخابرات صربستان در ادامه، تحکیم روابط با کشورهای دوست سنتی را از دیگر برنامه‌های اصلی کشورش در حوزه روابط خارجی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران در این حوزه از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است و برای اینکه ارتباط حسنه با دوستان قدیمی سنتی نتیجه بخش باشد باید برنامه های دقیق اقتصادی و مالی در این حوزه انجام شود.

وی همچنین از گردشگری به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌ها و موضوعات همکاری بین دو کشور یاد کرد و گفت: ما آمادگی داریم در این زمینه تفاهم نامه همکاری با جمهوری اسلامی ایران به امضاء برسانیم تا جزئیات همکاری بیشتر مشخص شود.

لیاییچ تصریح  کرد: شرکت جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه جهانگردی صربستان که در ماه فوریه برگزار می‌شود، زمینه آشنایی و معرفی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های دو کشور را بیش از پیش فراهم می‌کند.

وزیر تجارت، گردشگری و مخابرات صربستان با اشاره به اینکه 50 کشور در نمایشگاه جهانگردی این کشور شرکت دارند، گفت: امضای تفاهم نامه همکاری و شرکت ایران در نمایشگاه صربستان در تعمیق رابطه دو کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت.

انتهای پیام/

کد خبر 1394022836