موزه مشاهیر و مفاخر ملی خراسان جنوبی افتتاح شد

موزه مشاهیر و مفاخر ملی خراسان جنوبی به مناسبت گرامیداشت هفته میراث فرهنگی، در قدیمی ترین ساختمان باغ و عمارت جهانی اکبریه بیرجند (مربوط به اواخر دوره زندیه) راه اندازی و افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ حسن رمضانی مدیر کل میراث فرهنگی استان گفت: این موزه در ساختمانی به مساحت 180 متر مربع که قدیمی ترین بخش عمارت جهانی اکبریه محسوب می شود و ارگ حکومتی امیر علم خان بزرگ «حشمت الملک علم» بوده، راه اندازی شده است. 

وی افزود: این موزه در قالب تصاویر برجسته و زندگی نامه، به معرفی 30 تن از مشاهیر و مفاخر برجسته استان که در سه زمینه علمی، ادبی و مذهبی در سطح ملی شهره و مطرح بوده اند و معرفی آثار و تألیفات ایشان می پردازد. 

وی ادامه داد: از جمله مفاخر قدیمی استان که در این موزه معرفی شده اند، می توان به ابن حسام خوسفی، حکیم نزاری، حکیم بوذرجمهر قاینی، عبدالعلی بیرجندی و بدیع الزمان فروزانفر اشاره کرد. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: چند تن از پدران علم ایران که از مشاهیر استان هستند نیز در این موزه معرفی شده اند، که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. پروفسور محمد حسن گنجی؛ پدر علم جغرافیای نوین و هواشناسی ایران
2. دکتر مهدی بلالی مود؛ پدر علم سم شناسی ایران
3. دکتر کاظم معتمد نژاد؛ پدر علم ارتباطات ایران
4. دکتر غلامحسین شکوهی؛ پدر علم تعلیم و تربیت ایران
5. دکتر سید محمد مشکوه؛ پدر علم اقتصاد نوین ایران
6. دکتر علی اکبر بهرمان، پدر علم ارتودنسی ایران
رمضانی اذعان داشت: در بخش آثار و یادمان های موزه نیز به تأليفات بزرگانی چون دكتر محمد حسن گنجي، استاد سيد غلامرضا سعيدي، دكتر محمد اسماعيل رضواني، دكتر سيد محمد مشكوه، علامه سيد محمد فرزان و عبدالحسين فرزين و غلامحسین شکوهی كه از مفاخر بلند آوازة عصر حاضر، اشاره شده است.
وی تصریح کرد: تجهیز این موزه بالغ بر 200 میلیون تومان هزینه در بر داشته و هدف از ايجاد اين موزه، معرفی چهره‌هاي ماندگار و انديشمنداني است كه تمامي عمر خويش را صرف تحقيق و پژوهش براي تمام عصرها و نسل‌ها  نموده‌اند.

رمضانی یادآور شد: این موزه تحت عنوان «موزه مشاهير و مفاخر ملی» از سال 1382 در خانة تاريخي پردلي واقع در بافت تاريخي بيرجند فعال بوده و از اردیبهشت ماه 93 به منظور غنی سازی محتوایی، ساماندهی اطلاعات و انتقال به مجموعه جهانی اکبریه غیر فعال گردید و در فروردین ماه 94 مجدداً با محتوایی نو و چهره ای متفاوت در مکانی جدید آغاز به فعالیت کرد که در اردیبهشت ماه 94 همزمان با هفته میراث فرهنگی به صورت رسمی افتتاح شد.

محمدرضا راشد محصل يکي از مفاخر ادبي استان در حاشيه افتتاح موزه مشاهير و مفاخر ملي استان در مجموعه جهاني باغ اکبريه گفت: ايجاد اين موزه يکي از نيازهاي اساسي خراسان جنوبي بود. اميدواريم با گذشت زمان اين موزه کامل تر شود تا بازديدکنندگان در بازدید ازآن با مشاهير و مفاخر خراسان جنوبي به خوبي آشنا شوند.


 

انتهای پیام/

کد خبر 1394030243