به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه این جشنواره برپایی نمایشگاه صنایع دستی و نمایش زندگی عشایری مردم این استان در سیاه چادرهای عشایری و آشنایی با زندگی بومی و محلی این مردم به معرض نمایش قرار داده شد هنرمندان صنایع دستی در این جشنواره با ارائهکارها و آثار صنایع دستی نمایش خیلی خوبی نشان داده و مورد استقبال مردم قرار گرفتند.
در حاشیه این نمایشگاه نشستی تخصصی با حضور شیوا مشاور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی کشوربا این هنرمندان بر پا شد در این نشست ابتدا سید روح الله وحدتی پور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در خصوص مشکلات این هنرمندان صحبت کردند .
وحدتی گفت : ایجاد کارگاه ریسندگی که از سال 74 غیر فعال گردید لازم است احیاء شود توسعه صادرات صنایع دستی استان که یکی از بزرگترین معضلات این هنرمندان است .
وی ایجاد بازارچه های موقت صنایع دستی ، شرکت هنرمندان در نمایشگاههای صنایع دستی سایر استان ها ، راه اندازی سامانه الکترونیکی بازاریابی و فروش صنایع دستی ، پرداخت تسهیلات بیش از 30 میلیارد ریال در قالب شرکت های تعاونی تولیدی ، پشتیبان ، کارفرمایی و خود اشتغالی و مشاغل خانگی و همچنین برگزاری دوره های آموزشهای مقدماتی ، به بافی و احیاء هنرهای منسوخ شده در 135 روستای استان از جمله کارهایی بود که در سال 93 و 94 انجام پذیرفت.
سپس شهبازی مدیر شرکت تعاونی هنر ایلیاتی و آقای والی مدیر شرکت والابافت قشقایی به بیان مشکلات هنرمندان در زمینه ایجاد کارخانه ریسندگی و رنگرزی و همچنین ایجاد بازارچه های دائمی صنایع دستی در جهت فروش و صادرات تولیدات صنایع دستی را از مهم ترین موانع و مشکلات استان در زمینه توسعه و رونق صنایع دستی بر شمردن و سپس از حمایت های معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان در جهت تسهیلات کم بهره و برگزاری دوره های آموزشی در رشته های مختلف صنایع دستی در استان و سایر حمایت های ویژه که موجب ارتقاء صنایع دستی در استان و دلگرمی هنرمندان در جهت رونق این صنعت در سال 93 تا کنون برداشتند تقدیر و تشکر کردند.
پس از صحبت هنرمندان و صنعتگران شیوا گفت: از هنرمندان و صنعتگرانی که درآمد کمتری دارند حمایت خواهد شد . با معاون صنایع دستی کشور جلسه ای در مورد هنرهای سنتی و صنایع دستی تشکیل شود. در سالهای گذشته که دغدغه تولید داشتیم حالا بازار فروش را احیاء می کنیم . رقابت بین هنرمندان و صنعتگران صورت پذیرد.
با قرارداد بستن با صندوق و بانکهای عامل حمایت از هنرمند و صنعتگران صورت می پذیرد با مدیر سازمان صحبت می شود که از هنرمندان و صنعتگران هدیه خریداری شود.
وی ادامه داد: که که همه حمایتها لازم در جهت فراهم نودن زیر ساختهای لازم در جهت حمایت از تولید و تهیه مواد اولیه از جمله راه اندازی کارخانه ریسندگی و رنگرزی استان و در حوزه توسعه صادرات با حمایت نمودن سرمایه گذاران بخش خصوصی زمینه ایجاد بازارچهصنایع دستی موقت و دائم را فراهم خواهیم کرد و در پایان از ارتقاء جایگاه استان بنا به شاخصهای عملکردی به رتبه کشوری از مدیر کل و معاونت صنایع دستی استان تقدیر و تشکر کردند.
انتهای پیام/