رونمایی از کتاب\" موزه و موزه داری در ایران\" در کاخ نیاوران

آیین رونمایی از کتاب \"موزه و موزه داری در ایران\" با حضور  رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و معاون میراث فرهنگی کشور در سالن سینمای اختصاصی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این مراسم با حضور صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
در ابتدای این نشست، آفرین امامی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به حاضران مراسم رونمایی کتاب موزه و موزه داری در ایران خیرمقدم گفت و نسبت به برگزاری این برنامه در این مجموعه ابراز خشنودی کرد.

در ادامه غلامرضا عزیزی رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی در صحبت کوتاهی درباره انتشار کتاب گفت: آغاز موسسات تمدنی جدید و تاریخ تحول نگهداری اسناد را سال 1310 و بعد از آن می دانند. اما کتاب حاضر اسناد قبل از 1310 را هم نشان می دهد. این کتاب همچنین نشان می دهد موزه های ما در گذشته های دور مرمت کار داشتند و استفاده از نیروهای متخصص داخل موزه در این کتاب دیده می شود.

وي افزود: در مجموع می توان گفت فراز و فرود موزه و موزه داری در ایران در این کتاب به صورت مستند ارائه شده است.
پس از سخنان عزیزی، ندا رسولی مولف کتاب به ارائه توضیحاتی پیرامون کتاب خود پرداخت و گفت: ابتدا لازم می دانم از همراهی و حمایت هایی که برای انتشار کتاب صورت گرفته تشکر کنم. چند سال قبل زمانی که با آثار موجود در کتابخانه ملی آشنا شدم طرح موزه و موزه داری بر اساس اسناد در ذهنم جرقه زد و به فکر انتشار اسناد موزه و موزه داری افتادم. 

وي تصريح كرد: این کتاب شامل دو بخش است؛ بخش اول سیر تاریخی که شامل سیر تحول موزه داری در اروپا و تاریخچه موزه در ایران می شود و دوم وظایف موزه ها بر اساس وظایف تعریف شده ایکوم است که جمع آوری، نگهداری و نمایش آثار در موزه ها را در برمی گیرد. 

در ادامه اين نشست جواهری مدیرعامل موسسه موزه های بنیادی گفت:در عرصه موزه داری کتاب و تالیف کم داریم و کار خانم رسولی از این منظر ارزشمند و ماندگار است. از طرف دیگر کتاب های موجود کمتر نگاه نو دارند و اثر رسولي یک حرکت نو در عرصه موزه داری محسوب می شود.
پس از سخنان جواهری، دکتر طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور ضمن تبریک هفته گردشگری به خبرهایی که اخیرا در حوزه میراث فرهنگی به وقوع پیوسته اشاره کرد و اظهار داشت: اتفاقات خوبی در هفته میراث در حال انجام است. اولین مجمع خیرین میراث فرهنگی در سیستان و بلوچستان برگزار شد که برای مشارکت گروه های مردمی در امر میراث فرهنگی قدم مهمی محسوب می شود. همچنین در یزد، خوزستان، اصفهان و غیره موجی برای حفاظت و مرمت از سوی مردم شکل گرفته است.

وی با اشاره به اهمیت آثار مکتوب در عرصه میراث فرهنگی و ارزش اثر کتاب \"موزه و موزه داری در ایران\" گفت: تاریخ حفاظت و مرمت هم نیاز به کتاب هایی از این دست دارد. امیدوارم در این دوره که دکتر صالحی امیری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی حضور دارند ارتباط و همکاری سازمان میراث فرهنگی و سازمان اسناد و كتابخانه ملي بیشتر شود.

در ادامه صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان آخرین سخنران مراسم به ايراد سخن پرداخت و گفت: در هفته میراث فرهنگی احساس وظیفه کردم در جمع شما حاضر شوم و این هفته را به شما فرهیختگان تبریک بگویم. موزه ها و میراث ما را به گذشته فرهنگی پیوند می دهند. 

وي افزود: همانطور که می دانید در کنار موزه ملی ایران کتابخانه ملی ساخته شد، به نظر من حتما فلسفه ای در این هم نشینی نهفته است. کتابخانه محل دانش افزایی است و موزه محل هویت افزایی. کتابخانه و موزه با هم ارتباط وثیق دارند. ما برای به سامان رسیدن این کشور نیازمند گذار فرهنگی هستیم. وحدت و همگرایی و انسجام با زیست فرهنگی محقق می شود.

رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در ادامه سخنانش با اشاره به زير ساخت هاي توسعه يك كشور گفت: اگر امروز از صفویه و زیبایی های فرهنگ صفویه یا ساسانی یا هخامنشی یاد می کنیم همه این ها ريشه در تاریخ و فرهنگ ما دارد و ای کاش الگوهای توسعه بازنگری می شد و الگوهای توسعه بر اساس ارزش ها ی فرهنگی که زیرساخت آن میراث فرهنگی است تدوین می شد.

وي تصريح كرد: موزه و میراث فرهنگی بخشی ازمصرف فرهنگی جامعه محسوب می شود. بازدید از موزه دو ساحت را در بر می گیرد. یک ساحت عبرت آموزی است و ساحت دوم حوزه مصرفی است. انسان هایی که در موزه ها زندگی خود را می گذرانند انسان های با فضیلت تری هستند.

وي گفت: موزه های ما باید خانه انسان های فرهیخته و با فضیلت باشد. کار خانم رسولی بسیار ارزشمند است و امیدوارم نخبگان از این اثربهره مند شوند. 
در پایان این مراسم از کتاب موزه و موزه داری در ایران رونمایی و نمایشگاه اسناد این کتاب هم افتتاح شد.
شايان ذكر است درحاشيه اين مراسم طالبیان و صالحی امیری به همراه دیگر مدیران از مرکز اسناد مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران بازدید کردند.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139403052