نخستین جشنواره فرهنگ اقوام زاگرس نشین در ایلام پایان یافت.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ایلام ، نخستین جشنواره فرهنگ اقوام زاگرس نشین شنبه شب در آیینی با حضور استان های شرکت کننده در جشنواره، جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی ایلام و شمار زیادی از بازدید کنندگان پایان یافت.
بر اساس این گزارش، معاون برنامه ریزی استاندار ایلام در این آیین گفت: استان های زاگرس نشین دارای فرهنگ غنی هستند و تمام آنچه در این جشنواره به نمایش گذاشته شد تنها گوشه ای از این فرهنگ در هم تنیده است.
حشمت اله عسگری افزود: این فرهنگ و آداب و سنن که در طول زمان شکل و مورد حفاظت قرار گرفته است، حرف ها برای گفتن دارد و به آن افتخار می کنیم.
وی با بیان اینکه همگان باید به رشد، ارتقا و معرفی این فرهنگ والا کمک کنند، ادامه داد: پشتیبانی دستگاه های فرهنگی در برگزاری چنین جشنواره هایی ضروری است.
معاون برنامه ریزی استاندار ایلام اظهار کرد: ایجاد فضای نشاط آور از برنامه های جدی دولت و نیز مسوولان استان است و باید زمینه برگزاری این چنین جشنواره هایی به منظور ایجاد فضای شادی و نشاط در استان فراهم شود.
عسگری با بیان اینکه تجربه برگزاری این جشنواره برای نخستین بار به طور قطع با کمبودها و کاستی هایی همراه است، ابراز امیدواری کرد که این جشنواره سال های آینده با کیفیت بالاتر و در خور شان مردم استان برگزار شود.
در این آیین موسیقی آیینی و سنتی پنج استان زاگرس نشین شامل چهارمحال و بختیاری، لرستان، کردستان، خوزستان و ایلام اجرا شد و مورد استقبال بازدید کنندگان قرار گرفت.
همچنین در این آیین از عوامل اجرایی و امنیتی جشنواره و سرپرستان استان های شرکت کننده به نمایندگی از تمام شرکت کنندگان تقدیر شد.
نخستین جشنواره فرهنگ اقوام زاگرس نشین با حضور 9 استان شامل ایلام، همدان، لرستان، خوزستان، کردستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، زنجان و کرمانشاه از ششم تا نهم خردادماه در پارک جنگلی چغاسبز شهر ایلام برگزار شد.
در این جشنواره موسیقی آیینی و سنتی پنج استان ایلام، چهارمحال و بختیاری، کردستان، خوزستان و لرستان به مدت چهار شب برای بازدیدکنندگان و علاقمندان اجرا شد.
برپایی سیاه چادرهای عشایری و پخت غذاها و شیرینی های محلی و سنتی از دیگر برنامه های برنامه این جشنواره است.
همچنین در این جشنواره نمایشگاهی از صنایع دستی، سوغات و معرفی جاذبه های گردشگری 9 استان زاگرس نشین شرکت کننده در جشنواره برپا شد.
مردم 12 استان کشور با اشتراکاتی در زمینه گویش، پوشش، آداب و رسوم و موسیقی در حاشیه رشته کوه زاگرس سکونت دارند.
انتهای پیام/