شناسایی 68 اثر جدید از دوره پیش از تاریخ تا دوره اسلامی در دهستان زیرکوه

با بررسی ها و پیمایش های صورت گرفته در پروژه باستان شناسی (در مناطق کویری، کوهستانی و کوهپایه ای) 68 اثر ارزنده از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی در دهستان زیرکوه شناسایی شد. 
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ سید احمد برآّبادی مسئول حوزه پژوهش این اداره کل گفت: با توجه به نبود برنامه های بررسی و شناسایی باستان شناسی در منطقه تا به امروز در دهستان زیرکوه از شهرستان زیرکوه تنها 5 اثر شناسایی و ثبت شده مربوط به دوران اسلامی از قرن پنجم تا دوران قاجار در فهرست میراث فرهنگی موجود بود. وی افزود: با بررسی ها و پیمایش های صورت گرفته در پروژه باستان شناسی 68 اثر ارزنده از دوران پیش از تاریخ تا دوران اسلامی شناسایی شد که این آثار شامل یک تپه پیش از تاریخی، 5 محوطه تاریخی و 58 محوطه، بنا و اثر مربوط به دوران اسلامی هستند . 
وی ادامه داد: پراکنش آثار تاریخی یافت شده عمدتاً در نواحی کوهپایه ای و دشت است. مهمترین محوطه ها و آثار یافت شده این دهستان را آثاری چون آسیاب ها (15 مورد)، قلعه ها (14 مورد)، تپه ها و محوطه ها (12 مورد)، قبرستان ها (11 مورد)، کوره های ذوب (3 مورد)، حوض انبار (3 مورد)، غار (2مورد) و سنگ نگاره، بند و معدن (1مورد) تشکیل می دهند.
 مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی اذعان داشت: بررسی باستان شناسی، بخش های زهان و شاسکوه در شهرستان زیرکوه در سال گذشته انجام شد. در ادامه این بررسی در اردیبهشت ماه سال جاری پروژه بررسی باستان شناسی دهستان زیرکوه در بخش مرکزی این شهرستان آغاز شد. 
برآبادی خاطر نشان کرد: دهستان زیرکوه با 1829 کیلومتر مربع مساحت به مرکزیت حاجی آباد در بخش مرکزی شهرستان زیرکوه در استان خراسان جنوبی واقع شده است. دهستان زیرکوه با توجه به موقعیت جغرافیایی (کوهستانی، نیمه کوهستانی و کویری) و زیست بوم متنوع، گونه های مختلف فرهنگی را در خود جای داده است. عمده جمعیت این دهستان را مردمان یکجانشین تشکیل می دهند و در کنار این گروه های ساکن در شهر و روستا ها، گروه های عشایر نیز در این مناطق به صورت نیمه یکجانشین زندگی می کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 139403127