مجتبی خسروتاج قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه ملی و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی در گفتگو با میراث آریا(chtn) گفت: صنایع دستی هر کشوری نماد و نشانه مهمی از تاریخ و تمدن غنی آن کشور است و زمانی که این صنایع دست ساز از تنوع زیادی برخوردار باشد، تاریخ کهن و چندهزار ساله یک کشور را نمایان می کند.
وی ادامه داد: هر یک از صنایع دستی مقطعی از تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران زمین را نشان می دهد و این آثار مختص کشورهایی است که قدمت و تاریخ کهنی دارند.
خسروتاج ادامه داد: با توجه به اینکه این صنعت متکی بر کار دست است در تمامی کشورمان پراکندگی دارد و اینگونه نیست که مختص یک استان و یا یک منطقه خاص باشد، نکته حائز اهمیت در صنایع دستی این است که تولید این محصولات آمیزهای از عشق و اقتصاد است و هیچ هنرمندی نیست که بدون عشق و علاقه وارد این حوزه شده باشد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: صنایع دستی با عشق و علاقه هنرمندان تولید و ساخته می شود و همین امر باعث جذب بیشتر مصرف کننده می شود.
وی افزود: کسانی که اقدام به خرید صنایع دستی می کنند در مرحله اول یک مشارکت قلبی با هم نوعان خود دارند و در مرحله بعد زمینه درآمدزایی را برای این هنرمندان فراهم می کنند.
خسروتاج با اشاره به اینکه صنایع دستی باید مورد توجه و اهمیت قرار گیرد، افزود: این صنعت خلاقیت و نوآوری را به همراه دارد و به عنوان عاملی برای ارتباط مستقیم تمدنها و توسعه گردشگری به شمار می رود، امروز یکی از برنامه ریزی های جدی در کشورمان در حوزه توسعه گردشگری صورت میگیرد، اما موضوع اینجاست که توسعه صنعت گردشگری بدون توجه به توسعه صنایع دستی اتفاق نمیافتد.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: باید برنامه ریزی و زمینه لازم برای توسعه صادرات صنایع دستی در کشور انجام شود، وزارت صنعت، معدن و تجارت این آمادگی را دارد که در این حوزه از هنرمندان و سازمان میراث فرهنگی حمایتهای لازم را به عمل آورد.
یادآور میشود، مجتبی خسروتاج قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در دومین روز از برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران از غرفههای صنایع دستی بازدید و با هنرمندان به گفتگو پرداخت.
انتهای پیام/