به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی قزوین؛ مرتضي رحماني موحد معاون گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در همايش توسعه پايدار شهري با اشاره به اهميت بافت تاريخي و سنتي کشور در توسعه این صنعت گفت: به طور قطع مدرنيسم در حوزه گردشگري جايگاهي ندارد و ساخت برج ها و ساختمانهاي بلند مرتبه شايد از ديدگاه توسعه شهري حائز اهميت باشد اما از نظر گردشگري بافت تاريخي و شهرهاي قديمي کشور مانند اصفهان، قزوين، بم، همدان و ... با مختصات فني و پتانسيل بالاي خود دارايي هاي ارزشمندي به شمار مي روند که بايد به دنيا معرفي شوند.
رحماني موحد گردشگري را حرکت و فرآيند شادی بخش خواند و اظهار داشت: در حوزه گردشگري بايد به گونه اي عمل کنیم که ضمن حفظ روحيه نشاط و شادي در بين مردم آنها را ملزم به اجرای گردشگري مسئولانه، يعني رعايت همه استانداردها، دارايي ها ، استعدادها و ظرفيت ها به وِيژه در حوزه تاريخ و تمدن ايران کنیم تا خود مردم به عنوان حافظان اصلی میراث فرهنگی، تاریخی، مذهبی، طبیعی باشند.
وي در ادامه الزام و احساس را دو معيار مشترک بين حوزه گردشگري و معماري دانست و افزود: براي خلق يک اثر ارزشمند دو مقوله الزام و احساس بايد در کنار يکديگر مورد توجه معماران قرار گیرد و از آن تبعيت نمايند تا به يک اثر و محصول متعالي تبديل گردد.
رحمانی موحد با اشاره به رويکرد کشور امارات در تغيير گردشگري شهري به گردشگري سنتي تصریح کرد: کل دنيا به دنبال معرفی استعدادهاي منحصر به فرد کشورشان هستند که ضمن حفظ به توليد آثار نیز اقدام کرده و به واسطه آن بر ارزش هاي کشور خود بيافزايند در حاليکه اين ظرفيت ها در کشور ما وجود دارد و مي توان به کمک آنها در عرصه ها ي جهاني به رقابت پرداخت.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در پايان یادآور شد: با همفکري و هم افزايي و استفاده متقابل دو عنصر گردشگري و توسعه پایدار شهري امیدواریم در مسيري حرکت نماییم که روزهاي بهتري را براي شهرها به ارمغان آورد.
شایان ذکر است، همایش ملی توسعه پایدار شهری با حضور پيروز حناچي معاون معماري و شهرسازي وزير راه و شهر سازي کشور، محمد بهشتي رئیس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، محمد علي حضرتي مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين و جمعي از مسئولان استاني و کشوري در سالن اجتماعات دانشگاه بين المللي امام خميني قزوين برگزار شد.
\n
انتهای پیام/