محسن جاوری روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: نجات بخشی و حفاری این محدوده های تاریخی در حال انجام است و تا پایان تابستان سال جاری اخبار و نتایج آن اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به شناسایی چندین محوطه تاریخی در این منطقه افزود: از نقطه نظر باستان شناسی، معماری موجود در آثار و محوطه های تاریخی کاشان که نشانه هایی از عدم انقطاع فرهنگی در دوره های مختلف این منطقه را نیز به همراه دارد، اثبات کم نظیری و غیر وارداتی بودن این معماری است.
وی به قدمت 15 هزار ساله کاشان اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های اداره میراث فرهنگی رایزنی با موزه ملی برای حضور بهترین متخصصان دوران پارینه سنگی، جهت تهیه مستندات تاریخی برای قدمت این منطقه است که در صورت تامین اعتبار، این گمانه زنی ها در دو ماه آینده اجرایی خواهد شد.
جاوری عدم بررسی باستان شناسی و یا بررسی تک تک آثار کاشان را دلیل ناشناخته بودن بسیاری از آنها برشمرد و گفت: غارهای تاریخی، نیایشگاه ها و دیگر آثار تاریخی بیساری در کاشان نیاز به بررسی جامع دارد که با تخصیص اعتبار انجام خواهد شد.
وی با اشاره به قابلیت های کاشان در بخش گردشگری و ظرفیت های توسعه این بخش، تاکید کرد: وجود آثار تاریخی شگفت انگیز، برخورداری از آیین و ایام گلابگیری و قرارگرفتن این شهرستان در مسیر عبوری شمال به جنوب، در افزایش تعداد گرشگران این شهر موثر بوده است.
جاوری به اهمیت ورود گرشگر به منطقه اشاره و تصریح کرد: برنامه ریزی در وجوه مختلف و تقویت ساختارهای گردشگری و جذب توریست در این حوزه لازم است و از لحظه نخست ورود گردشگر به این شهر باید با همکاری دستگاههای ذیربط در جهت رضایت کلی توریست، برنامه داشته باشیم..
وی مرمت و حفاظت آثار تاریخی را از برنامه های مهم اداره میراث فرهنگی کاشان برشمرد و گفت: احیا و کاربری بناهای تاریخی همراه با هدایت و ترویج سنت های بومی و منطقه ای نیز دارای اهمیت و مانع از نابودی آنها و توسعه گردشگری است.
جاوری در زمینه حفظ بازار کاشان به عنوان یکی از معدود بازارهای زنده کشور، گفت: تشکیل هیات امنای بازار الزامی است تا باهمکاری اداره میراث فرهنگی از این اثر ارزشمند نگهداری شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان در زمینه میراث جهانی سیلک با نشانه های دوران مختلف زندگی نوسنگی، روستانشینی و آغاز زندگی شهرنشینی و وجود قدیمی ترین اسناد مربوط به آشنایی انسان با فلز، اظهار داشت: به دلیل برخی بی توجهی ها مشکلات عدیده ای برای این محوطه از جمله عدول از ضوابط ارتفاعی پیش آمد که نیاز به گمانه زنی ها را الزامی کرد.
جاوری افزود: مشخص شدن عرصه و خطوط و تعریف ضوابط برای حریم سیلک لازم الاجرا بوده و از تابستان گذشته گمانه زنی ها با اعتباری در حدود 500 میلیون ریال از سوی شهرداری، آغاز و برای مقداری از عرصه، زمین های معوض در نظر گرفته شده است..
شهرستان کاشان یکهزار و 700 اثر تاریخی شناسایی شده دارد که از این تعداد 330 اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی شده است.
\n
انتهای پیام/