توحید عباسی هنرمند سازنده ساز استان آذربایجان غربی در گفتگو با میراث آریا(chtn) افزود: هنر و فرهنگ اصیل کشورمان بیش از هر چیز نیازمند معرفی و فرهنگسازی است، مردم باید بدانند که هنرمندان با چه مشکلاتی مواجه هستند و با چه مشقتی این آثار را تولید و عرضه می کنند.
این هنرمند ادامه داد: از حدود 10 سال پیش به دلیل ارتباطاتی که با هنرمندان عرصه موسیقی داشتم و همچنین فعالیتهایی که در این حوزه انجام دادم، وارد رشته ساخت ساز اصیل ایرانی شدم و از آن زمان تاکنون در این رشته فعالیت میکنم.
وی تصریح کرد:ما در شهر ارومیه اقدام به راه اندازی یک گروه موسیقی کردیم، در ابتدای کار بودیم که متوجه شدیم در تغییر گام های سنتور مشکلاتی وجود دارد، همین مشکلات موجب بروز این ذهنیت شد که تغییراتی در سنتور ایجاد کنیم.
عباسی افزود: سنتور التره در پی این ذهنیت ابداع و اختراع آن به ثبت رسید، با ابداع این سنتور محدودیت کوک سنتور در مدولاسیون و مدگردی برای گامها و دستگاههای ایرانی از بین رفت و سنتور از یک ساز ایرانی به یک ساز جهانی تبدیل شد.
این هنرمند با اشاره به اینکه، این ساز پس از تایید اساتید بنام کشور به ثبت رسید، افزود: تمامی سازهای ما از چوب مرغوب گردو و با توجهبه اصول علمی موسیقی ساخته می شود.
عباسی با بیان اینکه محصولاتش به کشورهای ترکیه، یونان و کانادا صادر می شود، گفت: در حال حاضر 10 نفر در کارگاه سازسازی مشغول به فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: صنایع دستی ایران در تاریخ کهن ما ریشه دارد و باید به نسل جوان معرفی شود تا آیندگان از این هنرها غافل نشوند.
\n
انتهای پیام/