به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست تخصصی مشترک با مدیران ادارات کل منطقه ای وزارت امور خارجه که با هدف اطلاع رسانی و آگاه سازی نسبت به روند تعیین بازارهای هدف گردشگری جدید در محل معاونت گردشگری تشکیل شده بود؛ گفت: یکی از مهم ترین راه های دستیابی به سهم قابل توجه گردشگران بین المللی، حضور هدفمند در این بازار بزرگ جهانی بر اساس فرصت ها، ظرفیت ها، امکانات و قابلیت های کشورمان از یک سو و نیز نیازمندی ها، مختصات، ویژگی ها، علائق و سلایق سایر کشورها از سوی دیگر به شمار می آید.
وی افزود: بر همین اساس در راستای هدفمندسازی فعالیت های توسعه، بازاریابی و تبلیغات گردشگری کشور و همچنین ترسیم نقشه راه جهت حضور بهینه و موثر بخش خصوصی در بازار تجارت جهانی گردشگری، شناسایی و اولویت بندی بازارهای هدف گردشگری با در نظر گرفتن تحولات اخیر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در سطح منطقه ای و بین المللی انجام گرفته است.
رحمانی موحد اظهار کرد: در چارچوب مطالعات انجام شده، بررسی های لازم و تحلیل کارشناسی، فهرست بازارهای هدف جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن شاخص هایی چون درآمد سرانه کشورهای هدف، تعداد گردشگران خروجی، سطح روابط سیاسی و اقتصادی، حجم مبادلات بازرگانی، تعداد اتباع ایرانی مقیم، جمعیت و وضعیت سیاسی و اجتماعی و فرهنگی کشورهای هدف تعیین شده است.
معاون گردشگری با بیان اینکه جایگاه هر یک از کشورهای هدف تعیین شده بر مبنای رتبه بندی و کسب امتیاز برتر انجام گرفته است؛ تصریح کرد: با رتبه بندی کشورها بر اساس امتیازات نهایی کسب شده جایگاه 40 کشور بازار هدف در سه گروه اولویت مشخص گردیده است.
وی با اشاره به راه اندازی نمایندگی های اطلاع رسانی گردشگری در 9 کشور هدف اظهار داشت: در نظر است تعداد این نمایندگی ها تا پایان سال 94 به 25 مرکز افزایش یابد که این اقدام در کنار به روزرسانی بازارهای هدف گردشگری، گامی جدی به سوی مدیریت صحیح سرمایه انسانی و مالی موجود در ارتباط دو سویه با کشورهای دارای اولویت به شمار می آید.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سیاست سازمان جذب گردشگران تخصصی است؛ گفت: صنعت گردشگری ایران مملو از ظرفیت و تنوع است که تعیین فهرست کشورهای بازار هدف می تواند در اثر بخشی فعالیت های سازمان و تخصیص بهینه اعتبارات یاریگر باشد.
رحمانی موحد در پایان با اشاره به پویا بودن صنعت گردشگری از مدیران ادارات کل منطقه ای وزارت امور خارجه خواست با ارسال نظرات کارشناسی و تخصصی خود سازمان را در تکمیل شاخص های تعریف شده بازارهای هدف و همچنین در مسیر اجرای برنامه ها در حوزه روابط خارجی یاری رسانند.
انتهای پیام/