معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از برگزاری بیش از ۵۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته صنایع دستی در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ حسین عباس زاده معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی این اداره کل گفت: این برنامه ها در سطح استان و شهرستان‌ها در راستای حوزه آموزش، حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی استان پیش‌بینی شده است.
 وی افزود: عمدتاً آغاز بسیاری از این برنامه‌ها در هفته صنایع دستی خواهد بود که احداث و راه‌اندازی کارگاره‌های آموزشی صنایع دستی، نشان‌گر تحول جدید در حوزه صنایع در سال 94 است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: صنایع دستی ما دچار یکسری چالش‌ها و مشکلات خاص خودش شده است و بحث مهاجرت، تولیدات جایگزین و واردات از جمله مواردی بوده که آسیب‌های جدی به صنایع دستی زده که این مورد نیازمند فرهنگ سازی عمومی برای عامه مردم است.
عباس زاده ادامه داد: چنانچه مردم حامی این فعالیت فرهنگی شوند ما به هدف خود رسیده‌ایم و دولت نیز درصدد رونق بخشیدن به بحث‌های حمایتی خودش از طریق دادن تسهیلات و غیره است تا حامی اصلی خود، یعنی مردم را پیدا کند.
 وی با بیان این ‌که برنامه‌های هفته صنایع دستی با هدف تشویق جوانان و پیشکسوتان برای رونق بخشیدن به این هنر است؛ افزود: در روز ۲۶ خرداد ماه آیین تجلیل از صنعتگران و هنرمندان جوان استان ساعت 20 در مجموعه جهانی اکبریه شهرستان بیرجند برگزار می‌شود.
 معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی همچنین از برپایی نمایشگاه چهل اثر نفیس عکاسی در حوزه صنایع دستی در نگارخانه بیرجند در 23 خرداد ماه خبر داد و گفت: در این هفته از کتاب دو زبانه صنایع دستی استان رونمایی می‌شود.
 عباس زاده با اشاره به حضور فعال صنعتگران استان در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی تهران، بیان کرد: اجرای موسیقی سنتی توسط هنرمندانی از بیرجند، فردوس و قاین و اجرای نقالی از هنرمندی از استان اراک، تبلیغات محیطی، ارسال پوستر و پیامک گرامیداشت هفته صنایع دستی به دستگاه های اجرایی استان از دیگر برنامه‌های این هفته است.
 وی بازدید از کارگاه های صنایع دستی و دیدار با فرمانداران، افتتاح خانه ترویج صنایع دستی در خانه تاریخی پردلی شهرستان بیرجند را از  دیگر برنامه‌های پیش بینی‌شده در این هفته برشمرد.
 معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی عنوان کرد: حرکت نمادین کاروان صنایع دستی به صورت کارگاه زنده همراه با اجرای موسیقی مقامی از باغ اکبریه به سمت خیابانهای معلم، مدرس و ابوذر انجام می شود.
 عباس زاده به شروع بافت بزرگترین گلیم توسط هنرمندان شهرستان سربیشه همزمان با هفته صنایع دستی اشاره کرد و گفت: همچنین پنج کارگاه گلیم بافی در روستای درخت توت افتتاح می‌شود.
 وی افتتاح ساختمان اداری نمایندگی در شهرستان بشرویه، برپایی نمایشگاه صنایع دستی و راه‌اندازی موزه مردم شناسی در شهرستان طبس، آغاز به کار آموزش حوله بافی گلیم بافی و گوهر تراشی در منزل تاریخی تاجور در روستای سرچاه در شهرستان خوسف، احیای برک بافی در مود شهرستان سربیشه، تجلیل از مربیان و تعاونی‌های صنایع دستی، افتتاح کارگاه خراطی چوب، افتتاح مرکز آموزش صنایع دستی در سرایان، راه‌اندازی نمایشگاه سوغات محلی، برگزاری مسابقه بین فرزندان همکاران را از جمله برنامه‌ها هفته صنایع دستی در استان عنوان کرد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان‌جنوبی افزود: دیدار هنرمندان صنعت‌گر با فرماندار و امام جمعه درمیان، توسعه مرکز آموزش صنایع دستی در درمیان، دیدار با بزرگان شهر در قاین و نیز نامگذاری یکی از میادین شهر قاین با عنوان جاجیم بافی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی در فردوس، افتتاح مرکز آموزش صنایع دستی در نهبندان و حضور در مراسم بدرقه 40 نفر از صنعتگران تحت پوشش شرکت جاجیم بافی هزار گل قهستان جهت سفر به کربلای معلی (هدف اصلی از این سفر زیارت بارگاه امام حسین(ع) و شکرگزاری به خاطر کسب درآمد حلال از راه تولید صنایع دستی است) از دیگر برنامه‌های شاخص در حوزه صنایع دستی است.
عباس زاده ابراز خرسندی کرد: خوشبختانه حوله بافی ما در سطح تمام شهرستان‌های استان در حال فراگیری است و برای بازاریابی آن از بازارهای استان‌های بزرگی چون یزد، مشهد، چابهار بهره می گیریم ونیز برای استفاده از نمایشگاه دائمی در بازارچه مرزی ماهی رود نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم تا در این بخش مرزی نیز بازارچه فروش صنایع دستی راه اندازی کنیم.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1394032353