مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: مردم ایلام و استان بابل عراق اشتراکات مذهبی و تاریخی فراوانی دارند.
به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی ، عبدالمالک شنبه زاده مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ایلام روز شنبه در نشست اعضای کارگروه گردشگری با حضور هیات گردشگری استان بابل عراق افزود: بسیاری از بناهای استان بابل عراق مربوط به تمدن های ایرانی است و مردم این استان همچون ایلامی ها شیعه مذهب بوده و به اهل بیت ارادت خاصی دارند.
وی با بیان اینکه علاقمندی فراوانی بین مردم دو استان برای توسعه روابط بخصوص در زمینه گردشگری وجود دارد، ادامه داد: وجود اشتراکات فراوان مردم این دو استان را بسیار به هم نزدیک کرده است.
وی اظهار کرد: استان ایلام با داشتن گونه های مختلف گیاهان و جانوران، آبشارها، غارها و دریاچه های متعدد به عروس زاگرس مشهور است و از نظر جاذبه های طبیعی و طبیعت گردی قابلیتهای فراوانی برای جلب گردشگران استان بابل عراق دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی ایلام گفت: باید یکسری موارد و فعالیت های مربوط به دو استان ایلام و بابل عراق به منظور توسعه همکاری ها در زمینه تبادل گردشگر در قالب تفاهم نامه بین ادارات گردشگری دو استان به امضا رسیده و پیوست تفاهم نامه کلی منعقد شده بین استانداران دو استان شود.
شنبه زاده تسهیل صدور روادید و در صورت امکان حذف روادید بین دو استان، ترانزیت خودروهای شخصی، ایجاد پایگاه های اطلاع رسانی گردشگری در دو استان، اجرای تورهای گردشگری و برپایی جشنواره های گردشگری، نمایشگاه های صنایع دستی و هفته های فرهنگی را از جمله مواردی عنوان کرد که باید در تفاهم نامه گردشگری بین دو استان درج شود.
وی افزود: توسعه همکاری در زمینه کاوش های باستان شناسی، روان سازی امور در زمینه بهره مندی از معافیت های قانونی برای صادرات صنایع دستی و تهیه پکیج های گردشگری به زبان های فارسی و عربی از جمله دیگر موارد است.
وی ادامه داد: اینها مجموعه فعالیت هایی است که باید توسط بخش خصوصی و شرکت های گردشگری دو استان انجام شود و ادارات میراث فرهنگی تنها نقش حمایت کننده داشته باشند.
معاون گردشگری استان بابل عراق نیز در این نشست یادآور شد: مسوولان این استان برای توسعه همکاری ها در زمینه گردشگری جدی هستند و باید زمینه احیای گردشگری سیاحتی و سلامت در استان ایلام فراهم شود.
عادل خیکانی افزود: مناظر خدادای و شگفتی های آفرینش در استان ایلام می تواند به عنوان اهرمی برای جلب گردشگران و توسعه و رونق گردشگری استفاده شود.
وی خواستار بازدید از مناطق طبیعی و گردشگری استان ایلام شد و اظهار کرد: باید بروشورهای اطلاع رسانی مربوط به این استان به زبان عربی منتشر شود.
هیاتی متشکل از مسوولان دولتی و فعالان بخش خصوصی استان بابل عراق به منظور رایزنی در زمینه همکاری های اقتصادی با ایران روز جمعه از طریق مرز بین المللی مهران، وارد استان ایلام شدند.
سرپرستی این هیات 30 نفره را جانشین استاندار بابل عراق بر عهده دارد، این هیات عراقی با حضور مدیران سیاسی، مسوولان اجرایی، فعالان بخش خصوصی، سرمایه گذاران بخش گردشگری، کشاورزی، مدیران بخش های پزشکی، دانشگاهی و برنامه ریزی با استقبال معاون سیاسی، امنیتی استاندار ایلام، فرماندار و جمعی از مسوولان شهرستان مهران از طریق مرز بین المللی مهران وارد ایران شدند.
قرار است در سفر سه روزه این هیات نشست های مشترکی در بخش های مختلف میان مسوولان سیاسی و اجرایی دو استان و فعالان بخش خصوصی در ایلام برگزار شود.
چندی پیش نیز هیاتی از مسوولان اجرایی، گردشگری و بهداشت و درمان و فعالان بخش خصوصی استان ایلام به دعوت استاندار بابل به این استان عراق سفر کرده بود.
استان ایلام 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در طول این مرزها با پنج استان این کشور هم مرز است.
انتهای پیام/