به گزارش روابط عمومی، امورفرهنگی و اجتماعی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی یزد اظهار داشت: کلمه پیر در فرهنگ لغت زرتشتیان مفهوم بزرگ دارد و مراد نیز به معنی خواسته و به طور کلی پیرمراد به محلی اطلاق می شود که محل گرفتن حاجت است و به اصطلاح، محلی که حاجت را برآورده می سازد.
محسن ذاکری افزود: از نظر ساختار معماری قدمت بنا به دوره قاجار و پهلوی می رسد که در گذشته کاربری مذهبی داشته و درحال حاضر نیز کاربری خویش را حفظ کرده است .
وی خاطرنشان ساخت: این بنا که یکی از اماکن مذهبی زرتشتیان شهر یزد به شمار می آید به صورت تک بنایی در تقاطع چهار معبر در محله خرمشاه قرار گرفته است. پلان بنا چند ضلعی و نامنظم است و دارای دو بخش انباری و فضای اصلی می باشد. پوشش سقف در این بنا در بخش اول ضربی با قوس هلالی و بخش گنبدخانه به صورت گنبدی اجرا گردیده است. در مرکز گنبدخانه سکویی است که آتش مقدس بر روی آن قرار دارد و بدنه شرقی و غربی و جنوبی یک ردیف طاقچه هایی برای قرار دادن اشیا همچنین در مرکز ضلع شرقی محراب نیز وجود دارد. پایه های سقف نیز در سه جهت یاد شده به صورت طاقنما با قوس هلالی اجرا شده است .
این مقام مسئول تصریح کرد: این بنای تاریخی در اردیبهشت ماه سال جاری به شماره سی و یک هزار و دویست و چهل و سه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/