همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و به منظور احیاء و پاسداشت نمادهای فرهنگی و باستانی ایرانی، ورزش اصیل پهلوانی و زورخانه ای هر شب در بنای تاریخی آب انبار مسجد جامع قزوین اجرا می شود.

محمد علی حضرتی مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اعلام این خبر گفت: ورزش زورخانه ای باستانی از نمادهای فرهنگ غنی ایرانیان و تاریخ کهن این سرزمین به شمار می ‌رود که علاوه بر پرورش جسم با خصلت های والایی همچون تدین، جوانمردی، گذشت، پاکدامنی و سخاوت عجین شده است .
وی با اشاره به قدمت مکتب زورخانه ای در قزوین اظهار اشت: شهر قزوین از دیر باز یکی از پایگاههای مهم ورزش باستانی و آیین پهلوانی بوده که تاچند دهه اخیر نیز زورخانه های فراوانی در این شهر فعالیت داشته و
پهلوانان به نامی را در خود پرورش داده اند، از جمله معروف ترین این زورخانه ها زورخانه کهن، نایب الصدر، شرافت، دیمج، حاج غلام حسین، سلامگاه و دباغان است.
حضرتی اظهار داشت: شهر قزوین در رشته مرشدی دارای سبک و مکتب و خاصی بوده و مرشدان این شهر از معروف ترین و برجسته ترین مرشدان کشور به شمار می روند .
مدیر کل میراث فرهنگی قزوین با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی براینکه \"ورزش باستانی یک تاریخ است برای ما، یک ورزش نیست، یک فرهنگ است\"
وی تصریح کرد: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین با هدف تقویت و احیای روحیه پهلوانی و تحکیم و توسعه ورزش باستانی و زورخانه ای بر آن شد تا با تغییر کاربری بنای تاریخی آب انبار مسجد جامع و تبدیل آن به مکانی جهت اجرای این ورزش آیینی و ملی، فضایی جهت بروز و نمایش جلوه های ناب خدایی و احیای ظرفیت ها و عظمت های نهفته در آن را فراهم آورد .
حضرتی در پایان با اشاره به ضرورت الگوسازی اجتمای برای نسل جوان با نکوداشت پهلوانان و برجسته سازی شیوه و روش این بزرگان عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم با همراهی مسئولان ورزش و مدیران ارشد استان با
برنامه‌ریزی‌های دقیق این ورزش اصیل را رونق داده و نسل جوان را با رسم پهلوانی، معرفت و خداشناسی به جا مانده از ورزش زورخانه ای باستانی آشناسازیم.
شایان ذکر است، آب انبار مسجد جامع واقع در خیابان سپه قزوین کهن ترین آب انبار موجود در شهر قزوین است که در عصر صفوی و سال 1093 ه.ق توسط علیخان زنگنه با 1800 متر مکعب گنجایش و چهل پله راه شیر در شمال ورودی شرقی مسجد جامع بنا شده و پوشش طاق و تویزه مخزن ، نورگیر مشبک راه شیر و کتیبه سنگی به خط علاء الدین قزوینی را از مهمترین ویژگیهای آن به شمارمی رود .
گفتنی است، این بنای تاریخی با اجرای ورزش زورخانه ای در ایام ماه مبارک رمضان هر شب از ساعت 10تا 12 میزبان دوستداران فرهنگ اسطوره ای و پهلوانی قزوین است.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139404037