به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ عباسی رییس اداره میراث فرهنگی قاینات اعلام کرد: استحکام بخشی، خوانا سازی و بندکشی بخشی از دیواره ضلع جنوبی بنا با ملات ماسه گچ از جمله اقدامات مرمتی است.
وی افزود: قلعهکوه قاین در فاصلهی 3کیلومتری جنوب شهر قاین بر فراز کوهی مرتفع و صعبالعبور ساخته شدهاست. این قلعه از سمت جنوب و شرق به کوهستان و از سمت غرب و شمال مشرف به دشت قاین است. شکل معماری و فرم طاقها، تاقچهها و درگاههای به جامانده و تشابه آن با آشیانهی عقاب در غرب استان فارس قدمت این قلعهی عظیم سنگی را تا دورهی ساسانیان تأیید میکند.
وی بیان کرد: مبرهن است قلعه فعلی بر ویرانههای قلعهی قدیمی ساخته شده است. مصالح عمده که در ساختمان این قلعه به کار رفته سنگ و ساروج است و تمامی سطوح دیوارها و بدنهی بیرونی حصار برجها، بندکشی شده است. این قلعه دژ دفاعی محکمی در برابر حملات مهاجمین بوده و گنجایش هزاران سرباز را داشته است. خواجهنصیرالدین توسی در زمان طوفان ایلغارهای وحشی به ایران در این قلعه پناهنده شده و کتاب «اخلاق ناصری» را به نام ناصرالدین محتشم قهستانی فرمانروای قاینات در همین محل انشا کرده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قاین اظهار داشت: قلعهکوه قاین در اواخر قرن پنجم هجری مرکز فرماندهی و هدایت دیگر قلاع منطقهی قهستان بودهاست. معماری قلعه با استفاده از ناهمواریهای کوه از دو بخش سربازان و جنگجویان و قسمت امیرنشین تشکیل شدهاست.
عباسی افزود: اين مجموعه ی عظیم سنگی که به طول حدود 400 متر در جهت غرب به شرق و بر ارتفاعات رشته کوه قهستان کشیده شده است، با شماره 4803در فهرست در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
انتهای پیام/