به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان؛ صبح امروزاولین نشست کمیته طبیعت گردی استان با حضور نمایندگان گروه جایکا برگزار شد.
در این نشست که با هدف بررسی فعالیت های انجام شده توسط جایکا صورت گرفت؛ رضا علیزاده اظهار داشت: مطالعات گروه کاری جایکا در خصوص تالاب بین المللی انزلی مهم ترین دستاورد برای توسعه طبیعت گردی گیلان خواهد بود.
وی با مثبت ارزیابی نمودن روند فعالیت گروه همکاری های جایکا ژاپن ، توسعه طبیعت گردی از طریق انجام تعهدات فی مابین را موجب رونق صنعت گردشگری در گیلان دانست و افزود: جایکا در سالهای اخیر گام های مطالعاتی را به انجام رسانده وهم اکنون اقدام به اجرای برنامه های حوزه گردشگری که دفاتر در آن نقش دارند کرده است.
این مسئول تصریح کرد: به جهت گستردگی و تعدد جاذبه های گردشگری طبیعی در استان گیلان ، با برنامه ریزی دقیق می توان گیلان را به عنوان مهمترین مقصد گردشگری کشور معرفی کرد.
وی هدفگذاری تعیین شده در زمینه جذب گردشگران در افق 1404 را از اولویت های این اداره کل برشمرد و اظهار داشت: برای جذب گردشگران خارجی و ورود به بازار بین المللی گردشگری، باید موضوعی تر و دقیق تر برنامه ریزی کرد .
علیزاده خاطرنشان نمود:اگر پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی در کنار پروژه ملی احیای تالاب انزلی به اهداف تعیین شده دست یابد ، هریک از آبراه های تالاب انزلی می تواند موقعیتی برای جلب گردشگر و حتی فضایی مطمئن برای ورزش های آبی باشد.
این مسئول بااشاره به انتخاب روستاهای اطراف تالاب بعنوان اکوتوریسم جایگزین اذعان داشت: تورهای آزمایشی متعددی به روستاهای هدف هدایت شد تا از طریق آموزش نیروی انسانی،بهره برداری مستقیم از تالاب به بهره برداری غیرمستقیم و درآمدزا مبدل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گیلان تصریح کرد: باید تلاش شود تا از ظرفیت های گردشگری تالاب در جهت حفظ این زیست بوم و نیز احیای فرهنگ بومی استفاده شود.
علیزاده به مفاد آیین نامه کمیته طبیعت گردی اشاره کرد و گفت: بر طبق یکی از بندهای آیین نامه مذکور، سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگریاجازه دعوت از سایر ارگانها جهت توسعه اکوتوریسم روستایی را دارد؛لذا از امور روستایی و عشایری روستایی استانداری گیلان جهت همکاری دعوت خواهد شد.
این مسئول در پایان بر لزوم تعیین میزان زمین مورد نیاز،برآورد دقیق هزینه سازه های مورد استفاده در اجرای طرح و نیز هزینه های جانبی در قالب درخواست تاکید کرد.
تالاب انزلی در کنوانسیون بین المللی رامسر بعنوان تالاب بین المللی به ثبت رسیده و به لحاظ تنوع و تعداد پذیرش گونه های پرندگان، بعنوان جایگاه زمستان گذرانی ، تابستان گذرانی و محل جوجه گذاری پرندگان مهاجر، درخور توجه است.
انتهای پیام/