به گزارش روابط عمومی و مرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل، مدیرکل میراث فرهنگی در جلسه احیای انجمن های میراث فرهنگی که با حضور مجید خدابخش استاندار اردبیل و رحمت اله رئوف دبیر و مجری انجمن های میراث فرهنگی و جمعی از مسئولان و هنرمندان و بزرگان استان بعداز ظهر امروز پنج شنبه 18 تیر ماه برگزار شد، هدف از برگزاری این جلسه را ابلاغ قانونی مبنی بر احیای انجمن های میراث فرهنگی به منظور ضرروت حفاظت از آثار تاریخی عنوان کرد و گفت: ضرورت حفاظت از آثار تاریخی سبب شد تا این انجمن ها دوباره احیاء شوند.
کریم حاجی زاده کشور ایران را به عنوان یکی از مراکز تمدنی جهان حائز اهمیت فوق العاده ای دانست که بخش هایی از این جغرافیای بزرگ نیز به دلایل ویژه از اهمیت خاصی برخوردارند، افزود: برای نمونه اردبیل به دلیل واقع شدن در گذرگاه قفقاز، پذیرای اقوام بی شمار تمدن ساز باستانی بوده است.
وی اضافه کرد: حفاظت و نگهداری از این پهنه جغرافیای وسیع، تنوع فراوان آثار و نشانه های تاریخی و فرهنگی این منطقه خارج از توان سازمان میراث فرهنگی است بنابراین ایجاب می کند که چنین انجمن هایی به مساعدت و همیاری سازمان میراث فرهنگی شتافته تا بتوان از آثار تاریخی شهرمان که عناصر تشکیل دهنده هویت ما هستند به صورت شایسته حفاظت و نگهداری کنیم.
دبیر و مجری انجمن های میراث فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به شکل گیری انجمن های میراث فرهنگی برحسب ماده 21 قانون تأسیس سازمان میراث فرهنگی و تصویب اساسنامه آن در شورای عالی میراث فرهنگی، بیان داشت: فعالیت این انجمن ها تا سال 84 با 80 هزار عضو که بنده نیز دبیر آن بودم ادامه داشت و در آن وقت استان اردبیل یکی از استان های بسیار فعال انجمن بود اما در طول هشت سال گذشته این انجمن ها از موضوع حفاظت و و ظایف ذاتی میراث فرهنگی حذف شدند که دوباره با روی کارآمدن دولت یازدهم فعالیت این انجمنها آغاز شد.
رحمت اله رئوف در مورد نقش انجمن ها در حفاظت از آثار تاریخی گفت: حفاظت تنها بخشی از نقش انجمن های میراث فرهنگی است و از دیگر نقش های آن می توان از پژوهش، ماهیت مرمت و معرفی نام برد که از این میان \"معرفی آثار تاریخی \" ازجمله نقش حساس و عمده این انجمن ها به شمار می رود.
وی به وجود بیش از یک میلیون اثر تاریخی فرهنگی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: حفاظت و نگهداری از این وسعت و حجم آثار و ابنیه در کشور بدون مساعدت و همکاری مردم میسر نخواهد شد و در این راستا انجمن های میراث فرهنگی نقش کلیدی را ایفاء می کنند.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به احیای نخستین انجمن میراث فرهنگی در استان فارس و هشتمین آن در استان اردبیل یادآور شد: امید است تا پایان شهریور ماه با سفر به کل کشور، دیگر انجمن های میراث فرهنگی نیز احیاء شوند.
در ادامه جلسه، استاندار اردبیل به عنوان رئیس انجمن های میراث فرهنگی نیز اظهار داشت: حفاظت و نگهداری از فرهنگ، اندیشه، هنر، شعر، تمدن، ریشه و تاریخ یک ملت مباحث گسترده ای است که یک دولت به تنهایی نمی تواند عهده دار آن باشد و حفاظت و صیانت از این حافظه تاریخی به عنوان یک موضوعی فراگیر مساعدت و یاری تمام مردم را می طلبد.
میجد خدابخش با بیان اینکه ملتی بدون ریشه و تاریخ ضربدر صفر است، بیان داشت: ملت های بی ریشه و بی هویت نمی توانند هیچ ارتباط و احساس و عاطفه ای با یکدیگر برقرار کنند.
وی با اشاره به دو نوع حضور و مشارکت مردم در کشور، گفت: حضور و مشارکت مردم همیشه در مباحث سیاسی، انتخاباتی و راهپیمایی روز قدس و همدلی و کمک به نیازمندان... پررنگ بوده و به طور کامل آگاهی و احساس مسئولیت دارند اما مشارکت مردمی در مباحثی همانند فعالیت این انجمن ها که شکل قانونی می گیرد کمرنگ تر می شود که این بخش نیز باید با فرهنگ سازی و بهرهگیری از ظرفیت هنرمندان، پیشکسوتان، بزرگان شهر و پژوهشگران علمی و دانشگاهی تقویت شود.
این مقام مسئول احیاء و فعالیت انجمن های میراث فرهنگی را در راستای حفاظت و صیانت از آثار تاریخی ضروری دانست و تصریح کرد: استان اردبیل از جمله استان هایی است که دارای آثار باستانی بی شماری است که ضرورت حفاظت و معرفی آن بیش از پیش احساس می شود.
وی درپایان به تشکیل جلسات شورای تأمین استانها به منظور رسیدگی به موضوع حفاظت و حراست از آثار تاریخی و جلوگیری از حفاری های غیر مجاز تأکید کرد.
\n
انتهای پیام/